|
Patates Çorbası |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67677
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2011
1,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Et suyu
Tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tencereye sıvıyağı koyup küçük küçük doğradığınız soğan ve sarımsakları da ilave edip kavurun. Sonra rendelediğiniz havuç ve patatesleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Üstüne sıcak et veya tavuk suyunu döküp tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Terbiyesini hazırlamak için limonu çukur bir kasenin içine sıkın. Limonun üstüne 3 çorba kaşığı un ekleyin ve karıştırın. Onun üstüne 1 kase yoğurt ekleyin ve karıştırmaya devam edin. İlk olarak soğuk su sonrasında sıcak su kullanarak terbiyeyi açın. Bu şekilde hazırladığınız terbiyeyi tencereye karıştırarak azar azar döküp çorbayı kaynatın. Çorbayı servis tabağına alıp üstüne erittiğiniz tereyağını gezdirerek ya da yeşillikler serperek servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67604
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
1,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
3 adet patates
3 adet havuç
3 adet kereviz yaprağı
1 adet şalgam
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı zencefil
5 su bardağı su
Tencereye su ve tüm sebzeleri koyun. Kaynayınca, kısık ateşe alın ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharatları ekleyin. Çorbayı blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66903
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2011
1,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 dal kıyılmış nane
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş kıyılmış sarımsak
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp, patatesleri ekleyin. Tuz ve kırmızıbiber ekleyip, 2-3 dakika soteleyin. Sonra kıyılmış naneyi de ilave edip, bir-iki kere çevirin ve ocaktan alın. Un, yoğurt ve sarmısağı bir tencerede karıştırın. Üzerine suyu ekleyip, bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin. Kaselere koyduğunuz çorbaların üzerine patates karışımını paylaştırarak servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 29.04.2015
|
Patates Çorbası |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65136
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
2 adet patates
1 su bardağı süt
8 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Suyu kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup tencereye rendeleyin. 10 dakika pişirin. Bir kapta süt, yoğurt, un ve limon suyunu iyice karıştırın. Kaynayan suya bu karışımı döküp karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dereotunu ince ince kıyıp, çorbanın üzerine ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritin, kırmızıbiberi ekleyip birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız sosu da sıcak çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64897
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
2 adet havuç
1'er adet soğan, kereviz ve pırasa
2.5 lt. su
300 gr. nuar
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Sebzeleri doğrayın. Eti ince uzun şeritler halinde kesip kaynar suya atın, yumuşayana kadar pişirin. Eti sudan alın. Haşlama suyunu süzgeçten geçirin. Doğranmış sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayınca eti tencereye alın. Tereyağını ekleyip beş dakika daha pişirin.
|
Patates Çorbası |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64744
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
1,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
1 adet havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim zencefil
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema
Patates ve havucu küp küp doğrayın, pırasayı ince kıyın. Havuç ve pırasayı yağda kavurup patatesi ve dilim zencefili ekleyin, 5 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp ılıtın, blendar'dan geçirin ve bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp toz zencefili katın. Çırpılmış yoğurt ve kremayla servis yapın.
|
Patatesli Çorba |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64444
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
3,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patates
6 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber
Patatesi küp küp doğrayın. Tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve patatesi ekleyip kaynamaya bırakın. Patates yumuşayınca, kıyılmış marul yaprağını ekleyin. Muskat, tuz ve karabiber kattıktan sonra bir taşım daha kaynatın.
|
PATATES ÇORBASI |
|
sırça
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc61185
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
3,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram patates
100 gram sadeyağ
100 gram soğan
2,5 litre et suyu
5 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 fiske karbonat
yarım litre süt
Soğan doğranarak yağla birlikte hafifçe kavrulduktan sonra içerisine un ilâve edilir. 2,5 dakika kadar kavrularak et suyu katılır.
Patatesler soyularak dilimlere doğranır ve çorbanın içine atılır. İçerisine tuz atılarak hafif ateşte kaynatılır, patatesler ezilene kadar pişirilir. Hepsi birlikte süzgeçten geçirilerek tekrar ateş üzerine konur. Diğer tarafta yumurtaların sarısı, yarım litre sütle iyice çırpılır. Kaynamakta olan çorba içine ilâve edilir ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alınarak servis yapılır.
|
PATATES ÇORBASI |
|
gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58433
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
3,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 litre et suyu
750 gr. patates
100 gr. yağ
75 gr. un
150 gr. soğan
5 yumurta
Yarım litre süt
Tuz
Soğan ince ince doğranır. Yağ ile çorba tenceresinde hafifçe kavrulur. Un ilâve edilir. Biraz da unla kavrulur. Dört litre et suyu, kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates ilâve edilir. Yavaş yavaş karıştırılarak patatesler ezilinceye kadar pişirilir. Süzgeç veya elekten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı, yarım litre süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Ateşten alınır, tuz katılır.
|
PATATES ÇORBASI |
|
arzu kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2010
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56475
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2010
3,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pürelik cinsinden patates almalı, suda haşlamalı ve kabuğunu soymalıdır.
Patatesleri kıyma makinesinden geçirilirken, daha evvel ocağa konularak, kaynamakta bulunan et suyundan bir miktar alınıp, bu ezme patatesi, tahta kaşıkla iyice ezerek, bu et suyunda halletmelidir.
Sonra, bunları et suyu tenceresine katarak orta ateşte arasıra karıştırarak ve tuzunu da ilâve ederek pişmesine ve kıvamına dikkat etmelidir. Koku vermesi için ceviz kadar tereyağı da konulsa hoş olur.
Yumurtalı limon terbiyesini de hazırlayıp döktükten bir kaç dakika sonra, kâselere aktarılmalıdır.
Not: Bu çorbanın içiminde, tavada yağla kızartılmış (bülbül başı) ekmekler de pek hoşa gider. Ve birlikte ağız tadiyle içilir. Patates bahsi münasebetiyle, bu yiyecek dünyaya bu derece bol yayılmasına hizmette bulunan eczacı (Parmentier)nin ismini tanımak lâzımdır.
Doktorluk bakımından faydası ise: Patateste bulunan potaslar dolayısiyle, (Diyabet) = şeker hastalıklarında menedilen ekmek yerine tavsiye edilmektedir.
|
PATATES ÇORBASI |
|
beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33045
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
3,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. patates
1 adet soğan
4 çorba kaşığı margarin
2 adet havuç
2,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1,5 litre et veya tavuk suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Margarini bir tavada eritin. Soğan, patates ve havuçların kabuklarını soyun ve çok ince olarak kesin. Kızdırdığınız yağda patates ve havucu her tarafları hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyunu kaynatın. Sebzeleri içine atarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sonra çorbayı süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alın. Unu yarım bardak suda eritip, çorbaya ilave edin. Maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip, 10 dakika daha kaynatın. Hemen servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
senem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc32707
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2009
3,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Yarım kilo soyulmuş patates
6 su bardağı et veya tavuk suyu
250 gr. kıyma veya tavuk
100 gr. margarin
2 yumurta
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı salça
karabiber
tuz
tarçın
kırmızıbiber.
Patatesler bol suda haşlanır. Kıyma tuz ve karabiberle yoğrulup ufak köfteler yapılır. Yağda çevirerek kızartılır. Pişan patateslere et suyu katılarak blenderden geçirilip iyice ezilir. Pişmiş köfteler yağıyla birlikte karışıma katılıp kaynatılır. Ayrı bir kapta limon suyu sulandırılmış salça ve yumurtalar çırpılır ve karıştırılarak tenceredeki karışıma ilave edilir. Ayrı bir tavada tereyağı kırmızıbiberle birlikte kavrularak çorbaya dökülürük. Üzerine tarçın ve maydanoz serpilip servis yapılır.
|
Patates Çorbası |
|
torun
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda |
Kısa URL: https://ml.md/lc27083
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2008
3,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 patates
1 soğan
1 kase yoğurt
2 kaşık un
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Soğanlar ince ince doğranır. Patatesler ince küpler halinde doğranır. Doğranan soğanlar yağda sotelenir. Yeterince pembeleşince patatesler ilave olunur, birlikte sotelenir. Suyu ilave edilerek, pişmeye bırakılır. Çorbanın terbiyesi hazırlanır. Yoğurt ve un iyice karıştırılır. Çorba kaynamaya başlayınca, çorbanın suyundan terbiyeye bir miktar ilave edilir. Terbiyenin ılıması sağlanır. Ardından terbiye yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Pişmeye bırakılır.
|
PATATES ÇORBASI |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23279
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
3,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
8 bardak et suyu
4 büyük patates
1 büyük soğan
1 adet yumurta
tuz
biber
1 fincan sıvı yağ
1 bardak süt
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
Yapılışı:
Küçük bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ile küçük kesilmiş soğanı koyarak sarartın. Sonra 1 bardak su ile kabukları soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış patatesleri ilave edin. Patatesler iyice yumuşayınca 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ile et suyu katın. Patatesli et suyunu süzgeçten geçirin (veya mikserde çırpın) ateşe koyun. Bir kaba tereyağı ile 1 kahve fincanı un koyup ateşte sarartın. 1 yumurtaya , 1 bardak sütü katın ve dövercesine karıştırın. Kaynamakta olan patatesli suya bu karışımı katın. İyice karıştırmak suretiyle unun , kokusu gidinceye kadar pişirin.
|
PATATES ÇORBASI |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23262
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr. patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1.5 litre et veya tavuk suyu
1 yumurta
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
karabiber
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Kabukları soyulmuş ve küçük parçalar halinde kesilmiş patates, soğanı et suyu ile birlikte pişirin. İyice piştikten sonra mikserde çırpın. Ayrı bir yerde süt ile çalkalanmış yumurtayı karıştıra karıştıra tencereye ilave edin. Bir tavada kızdırılmış yağ ile un kavurun, tuz da koyarak çorbaya ilave edin. Çorba piştikten sonra inci kıyılmış maydanozunu ilave edin.
|
PATATES ÇORBASI |
|
ziyafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18751
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
3,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 litre et suyu
250 gr. patates,
1 baş soğan,
2 kaşık yağ,
1 kaşık un,
sütlü terbiye malzemesi,
tuz.
Yapılışı:
1- Yağla, yemek soğanı şeklinde doğranmış soğanı hafifçe kavurunuz. (Yemek soğanı, küçük kareler şeklinde doğranmış soğan demektir).
2- Un ilave edip bir de bununla karıştırınız.
3- Soyulmuş ve iri doğranmış patatesleri ilave ediniz, tuz atınız.
4- Patatesleri ezilinceye kadar pişiriniz.
5- Süzgeçten bir tencereye geçiriniz.
6- Sütlü terbiye hazırlayınız.
7- Çorba kaynayınca terbiyeyi ilave ediniz.
8- Bir taşım kaynatıp ateşten alınız.
9- Kaseye boşaltınız.
10- İstediğiniz bir garnitürle sofraya alınız.
|
PATATES ÇORBASI |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12966
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2007
3,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
8 bardak et suyu,
1/2 kilo patates,
1 baş soğan,
1 çorba kaşığı sadeyağ,
1/2 kahve fincanı un,
2 bardak sıcak su,
1 çay kaşığı karabiber,
yeteri kadar tuz,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri.
Yapımı: Soğanı ince ince doğrayıp bir tavaya koymalı. Sadeyağı da kattıktan sonra soğanı kuvvetli bir ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurmalı. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca çabuk çabuk karıştırarak azar azar katılacak unu soğana yedirmeli. Karıştırarak iki dakika daha kavurduktan sonra kaba, iki bardak sıcak su dökmeli. Daha önceden kabukları soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış patatesleri de kattıktan sonra tavanın kapağını örtmeli ve vakit vakit karıştırarak patatesler pişip ezilinceye kadar tavayı ateşte tutmalı.
Beri yanda 8 bardak et suyu hazırlamalı. Patatesler iyice yumuşayınca tavadakileri et suyu tenceresine boşaltmalı. Karabiberini ve tuzunu da serptikten sonra bir taşım kaynatmalı. Sonra tenceredekileri iyice ezerek ince delikli tel süzgeçten geçirmeli ve bir güveç tenceresine koymalı. Güveci ateşe oturtmalı ve yirmi dakika kadar ağzı açık olarak kaynatmalı. Kabı ateşten indirmeden önce rendelenmiş peyniri serpmeli ve böylece servis yapmalı.
|
Patetes Çorbası |
|
papatyam-35
Yeni Üye
Kayıt: 20.03.2007
Mesajlar: 4 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc12746
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2007
4,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 büyük patates,
2 soğan,
biraz tuz,
nane,
kırmızı biber
zeytinyağı
Yapılışı:
Patateslerle soğanı haşla daha sonra mikserden geçir, kaynamaya bırak. Üzerinede zeytinyağda kırmızı biberle naneyi kızdırıp tuzla birlikte dök.
|
Patates çorbası |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8830
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006
3,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 adet patates (Haşlanmış)
1 adet soğan (İnce doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak süt
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tereyağı
Tuz
Patateslerin kabuklarını soyun. Çatalla ezin. Doğranmış soğanları ekleyin. Üzerine sıcak sütü, tuz ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. 3 su bardağı et suyunu ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Küçük bir tavada 1 çay kaşığı tereyağında naneyi yakın, çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
PATATES ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7973
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
4 su bardağı su veya et suyu
3-4 adet patates
1 baş soğan
2 kaşık katıyağ
1 kaşık un
1 bardak süt
1 adet yumurta
Yeterince tuz, biber.
Patatesleri soyup, iri iri doğrayınız. Doğradığınız patatesleri suya atıp bekletiniz. Bir tencereye yağ ve küçük küçük doğradığınız soğanları koyup, pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğanlar pembeleşince un ilave edip, karıştırarak kavurunuz. Un pembeleşmeden, doğradığınız patatesleri içine atıp, tuzunu, suyunu koyup pişiriniz. Patatesler yumuşamaya başlayınca, bir tahta kaşıkla ezmeye başlayınız. İyice patatesler ezilip soğanla bütünleşince, tencereyi ateşten alınız. Tel bir süzgeçle çorbanın suyunu ezerek süzünüz. Elde ettiğiniz suyu bir tencereye koyup bir taşım kaynatınız. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve sütü karıştırarak sütlü terbiyenizi yapınız. Bu terbiyeyi çorbaya katıp bir iki karıştırıp tencereyi ateşten alınız. Kaselere koyup, kızarmış ekmek yanında sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|