|
Patates Çorbası |
|
yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66903
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2011
1,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 dal kıyılmış nane
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş kıyılmış sarımsak
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp, patatesleri ekleyin. Tuz ve kırmızıbiber ekleyip, 2-3 dakika soteleyin. Sonra kıyılmış naneyi de ilave edip, bir-iki kere çevirin ve ocaktan alın. Un, yoğurt ve sarmısağı bir tencerede karıştırın. Üzerine suyu ekleyip, bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin. Kaselere koyduğunuz çorbaların üzerine patates karışımını paylaştırarak servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 29.04.2015
|
Patates Çorbası |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67677
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2011
1,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Et suyu
Tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tencereye sıvıyağı koyup küçük küçük doğradığınız soğan ve sarımsakları da ilave edip kavurun. Sonra rendelediğiniz havuç ve patatesleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Üstüne sıcak et veya tavuk suyunu döküp tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Terbiyesini hazırlamak için limonu çukur bir kasenin içine sıkın. Limonun üstüne 3 çorba kaşığı un ekleyin ve karıştırın. Onun üstüne 1 kase yoğurt ekleyin ve karıştırmaya devam edin. İlk olarak soğuk su sonrasında sıcak su kullanarak terbiyeyi açın. Bu şekilde hazırladığınız terbiyeyi tencereye karıştırarak azar azar döküp çorbayı kaynatın. Çorbayı servis tabağına alıp üstüne erittiğiniz tereyağını gezdirerek ya da yeşillikler serperek servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136444
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
622 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Patateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayıp, tencereye koyun. 2 bardak su ekleyip, patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri blenderda püre haline getirin.
Tencereye tereyağı ve un koyup, un sararıncaya kadar kavurun. Üzerine patates püresi, tavuk suyu (veya süt), krema ve tuz ekleyip, sulu muhallebi kıvamına getirin. 15 dakika kaynatıp, rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144544
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
591 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet pırasa
6 su bardağı et suyu
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletin. Pırasaları ayıklayıp bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
Derin bir tencerenin içinde sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam edin. Son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Pişen çorbayı blender'la püre haline getirip, servis tabağına alın. Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis edin.
|
Patates Çorbası |
|
ferdane
Aşçı
Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc155458
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Patatesleri ve soğanı soyup kuşbaşı doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede karıştırıp kızdırın.
Soğanları yağda kavurun.
Ardından patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu da ilave edip 20 dakika kadar kaynatın.
Ardından tuz, karabiber ve sıcak sütü ekleyip hızla karıştırın.
10 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı el blender’ıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Patates Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156066
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 litre su
Terbiyesi İçin:
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
4-5 damla limon suyu
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.
Eriyince yemeklik doğradığınız kuru soğan ve sarımsağı ekleyip, kavurun.
Biraz kavrulduktan sonra, küp küp doğranmış patatesleri ilave edin.
Biraz daha kavurun.
1,5 litre sıcak su ekleyin.
Pişmeye bırakın.
Patatesler yumuşayan kadar pişirin.
Daha sonra blenderden geçirin.
Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunun iyice çırpın.
Çorbanın suyundan 2 kepçe alarak, terbiyeyi ılıtın.
Yavaş yavaş karıştırarak çorbanıza ilave edin.
4-5 dakika daha kaynattıktan sonra, tuzu ekleyin.
Tereyağda pul biber kızdırarak, çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis edin.
Not: Çorbanın tuzunu en son katın ki kesilmesin. Terbiyesini yaparken çorbanın suyundan alarak ılıtın ki yumurtalar sıcak olarak katılırsa pişerler. Bu da görünüş olarak hiç iyi olmaz.
|
Patates Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157524
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2021
389 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet orta boy patates
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Üzerine:
Pulbiber
Dereotu
Kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş patatesleri su ile birlikte tencereye alıp, yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra patatesi blenderden geçirin. Bir tencerede un ve tereyağını kavurup, yavaşça sütü ekleyin. Bu karışıma blenderden geçirdiğiniz patatesi katın, tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın (kıvamı koyu olursa su ilave edebilirsiniz). Üzerine pulbiber serpin ve dereotu ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159130
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. patates
100 gr. margarin
3 soğan
200 gr. kuşbaşı et
100 gr. pirinç
Tuz
16 bardak su.
Tavla zarı şeklinde çok küçük doğranmış etleri yıkayın. Suyunu iyice süzdürün ve tencereye koyun. İçine tuzu, pirinci ve suyu katın. Su biraz azalıp takriben 12 bardak kalıncaya kadar kaynatın. İnce doğranmış soğanı yağda hafif sararıncaya kadar kavurun. Ayrı bir kapta kabukları soyulan patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar bol suda haşlayın. Suyunu süzüp, tel elekten geçirerek ezin. Soğanlı yağla birlikte ezilen patatesleri çorbaya İlâve edin. Biraz daha kaynatıp ateşten indirin. Çorba çok koyu olursa biraz sıcak su katıp sulandırın.
Not: Patates çorbasını daima pişer pişmez sofraya getirip servis yapmalı.
|
Patates Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171658
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet patates (orta boy)
1 adet kuru soğan (doğranmış)
6 su bardağı su
1 su bardağı süt
Zeytinyağı
Tuz
Terbiyesi için:
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tenceremize yağı koyup üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip kavuralım.
Rengi dönünce küp küp kestiğimiz patatesleri ve tuzu ekleyip, orta ateşte 10 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
Daha sonra suyu ekleyip patatesleri yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesler yumuşadıktan sonra küçük bir tavada zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra çorbanın üzerine döküp 2-3 dk kaynadıktan sonra blenderden geçirelim bir bardak sütümüzü de ekleyip 6-7 dk kaynatalım.
En son sos için tereyağını eritelim üzerine pul biber, karabiber ve naneyi ekleyip ocaktan alalım çorbaya ilave edelim.
İyice karıştıktan sonra çorbamız hazır.
|
|