|
PATATES GARNİTÜRÜ |
|
buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52861
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010
3,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesleri tapa şeklinde soyup yıkadıktan sonra tuzlu, suda haşlayıp süzünüz. Sonra bir kuşhaneye koyup tereyağı ilâvesiyle silkerek pişiriniz. İndirileceğine yakın ince kıyılmış biraz maydanoz karıştırdıktan sonra indirip kızartma tabağına garni edip servis yapınız.
|
PATATES GARNİSİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63378
Gönderme Tarihi: 22.May.2011
3,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr patates (kabukları soyulup, her biri dörde bölünmüş)
4 su bardağı su
1+1/4 tatlı kaşığı tuz
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 kahve kaşığı karabiber
2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Suyu, orta boy bir tencerede kaynatınız. Kaynayınca patatesleri koyup, 1 tatlı kaşığı tuz serperek 25 - 40 dakika, patatesler yumuşayana kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, patateslerin suyunu süzgeçten bir başka tencereye süzünüz. Tahta bir kaşığın tersiyle patatesleri ezerek süzgeçten geçirip, süzülen koyu sıvıyı ağır ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak, 1 dakika iyice suyunu çektiriniz. Yağı, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp, patates püresini henüz sıcakken bir sıkma toribasına doldurunuz. Torbadaki püreyi, ateşe dayanıklı bir cam servis taibağının etrafına süslü bir biçimde sıkınız.
Patates püresinin üstüne yumurtayı sürüp, peynir rendesini serpiniz. Servis tabağını ısıtılmış fırın ya da ızıgaraya sürüp, pürenin üstü kızarınca fırından (yada ızgaradan) alınız. Ortasına balık, et yada sebze yemeğinizi yerleştirip, servis ediniz.
|
GARNİTÜR PATATES |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69757
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011
3,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 orta boy patates
2 su bardağı süt
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balıksırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun.
|
Patates Garnitürü |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56325
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesler ince, uzun dilimler şeklinde kesilip tereyağında kızartılır. Daha çok et yemeklerinin yaynında servis edilir.
ML® Patates Yuvarlaması (görsel)
|
Patates Garnitürü |
|
tuzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc136135
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
766 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz ile dövülmüş 2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sirke
Haşlanmış ve püre haline gelmiş patateslere, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın. Yemek yemeden bir saat kadar önce hazırlarsanız, biraz dinlenir ve lezzet kazanır.
|
Patates Garnitürü |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152538
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
34 adet orta boy patates
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı limon suyu
12 diş sarımsak
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
Patatesler yıkanıp kabuklu olarak tuzlu suda haşlanır.
Biraz soğuduktan sonra kabukları soyulur.
Patatesler, dilimleri birbirinden ayrılmadan lale gibi dörde kesilir.
Balıkların servisinde hazırlanan patatesler balığın yanına birer tane yerleştirilir.
Bir kapta zeytinyağı, limon ve sarımsak dövülerek karıştırılır.
İncecik doğranmış maydanozlar da ilave edilip tekrar karıştırılır ve her patatesin üzerine 1 çay kaşığı kadar dökülür.
Not: Bu garnitür ve sos, özellikle ızgara veya fırında pişmiş etli iri balıkların yanında kullanılabilir.
|
|