Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PATATES GARNİTÜRÜ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATATES GARNİTÜRÜ

buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52861
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010
3,233 defa indirildi / yazdırıldı




Patatesleri tapa şeklinde soyup yıkadıktan sonra tuzlu, suda haşlayıp süzünüz. Sonra bir kuşhaneye koyup tereyağı ilâvesiyle silkerek pişiriniz. İndirileceğine yakın ince kıyılmış biraz maydanoz karıştırdıktan sonra indirip kızartma tabağına garni edip servis yapınız.


Patates Garnitürü

Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc56325
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




Patatesler ince, uzun dilimler şeklinde kesilip tereyağında kızartılır. Daha çok et yemeklerinin yaynında servis edilir.

ML® Patates Yuvarlaması (görsel)


PATATES GARNİSİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63378
Gönderme Tarihi: 22.May.2011
3,220 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr patates (kabukları soyulup, her biri dörde bölünmüş)
4 su bardağı su
1+1/4 tatlı kaşığı tuz
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 kahve kaşığı karabiber
2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Suyu, orta boy bir tencerede kaynatınız. Kaynayınca patatesleri koyup, 1 tatlı kaşığı tuz serperek 25 - 40 dakika, patatesler yumuşayana kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, patateslerin suyunu süzgeçten bir başka tencereye süzünüz. Tahta bir kaşığın tersiyle patatesleri ezerek süzgeçten geçirip, süzülen koyu sıvıyı ağır ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak, 1 dakika iyice suyunu çektiriniz. Yağı, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp, patates püresini henüz sıcakken bir sıkma toribasına doldurunuz. Torbadaki püreyi, ateşe dayanıklı bir cam servis taibağının etrafına süslü bir biçimde sıkınız.
Patates püresinin üstüne yumurtayı sürüp, peynir rendesini serpiniz. Servis tabağını ısıtılmış fırın ya da ızıgaraya sürüp, pürenin üstü kızarınca fırından (yada ızgaradan) alınız. Ortasına balık, et yada sebze yemeğinizi yerleştirip, servis ediniz.


GARNİTÜR PATATES

satı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc69757
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011
3,207 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 orta boy patates
2 su bardağı süt
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balıksırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun.


Patates Garnitürü

tuzak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc136135
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
766 defa indirildi / yazdırıldı




7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz ile dövülmüş 2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sirke

Haşlanmış ve püre haline gelmiş patateslere, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın. Yemek yemeden bir saat kadar önce hazırlarsanız, biraz dinlenir ve lezzet kazanır.


Patates Garnitürü

yemek dostu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc152538
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
365 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011


3–4 adet orta boy patates
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı limon suyu
1–2 diş sarımsak
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz

Patatesler yıkanıp kabuklu olarak tuzlu suda haşlanır.
Biraz soğuduktan sonra kabukları soyulur.
Patatesler, dilimleri birbirinden ayrılmadan lale gibi dörde kesilir.
Balıkların servisinde hazırlanan patatesler balığın yanına birer tane yerleştirilir.
Bir kapta zeytinyağı, limon ve sarımsak dövülerek karıştırılır.
İncecik doğranmış maydanozlar da ilave edilip tekrar karıştırılır ve her patatesin üzerine 1 çay kaşığı kadar dökülür.

Not: Bu garnitür ve sos, özellikle ızgara veya fırında pişmiş etli iri balıkların yanında kullanılabilir.







PATATES GARNİTÜRÜ Tarifleri Sarımsaklı Salata Tarifleri



(6 adet PATATES GARNİTÜRÜ 219,780 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort