|
Patates Salatası |
|
müno
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc139329
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018
740 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gözde Şarküteri
½ Bağ Maydanoz
1 Adet Havuç
5 Adet Patates
1 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Zeyinyağı
½ Çorba Kaşığı Tuz
Patatesleri ve havuçları soyun ve bir tencereye alarak pişene kadar haşlayın.
Haşlanan patatesleri bir kaba alın ve üzerine yumurtayı kırıp yağı ve tuzu ilave ederek iyice ezin.
Maydanozu ve havucu ince ince doğrayın ve ezilmiş patatesin içine ilave ederek karıştırın.
Tercihen servis yaparken üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
|
Patates Salatası |
|
güzel
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc134624
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018
884 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-7 adet büyükçe patates
5 6 adet yeşil soğan
1 adet göbek salata
1 kutu konserve mısır
Pul biber
Tuz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1.5 limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 paket knorr salata baharatı
Pataesleri ilk önce güzelce haşlıyoruz.
Daha sonra büyükçe bir kaba patatesleri küp küp doğruyoruz.
Diğer bir yanda göbek salatayı ve soğanları doğruyoruz.
Doğradığımız yeşillikleri ve mısırı patateslerin üzerine döküp pul biberini ve salata baharatını koyuyoruz.
En son olarak da zeytinyağını nar ekşisini limonunu ve tuzunu bir bardakta iyice özdeşleştirdikten sonra karışımın üzerine dökün ve karıştırın.
|
Patates Salatası |
|
safiye sönmez
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc134598
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
852 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 tane büyük boy haşlanmış patates
1 su bardağı mısır konservesi
3-4 adet kornişon turşu
1 büyük domates
Yarım demet dereotu
1 büyük kase süzme yoğurt
1 kase mayonez
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Limon
Tuz
Haşlanmış patatesleri eziyoruz limon tuz karabiber ve biraz sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıbımıza patatesin yarısını yayıyoruz. Süzme yoğurt ile mayonezi karıştırıyoruz. Patatesin üzerine krema gibi yayıyoruz, sonrasında garnitür ve kornişon turşuyu küçük küçük doğrayıp yoğurdun üzerine yayıyoruz. Tekrar diğer kalan patatesi üzerine kaplıyoruz tekrar üzerine yoğurttan sürüyoruz ve domates mısır ve dereotu ile dilediğimiz gibi süslüyoruz ve servis yapıyoruz.
|
Patates Salatası |
|
nev
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc131800
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2018
960 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
1 kg patates
1 bağ maydanoz
5-6 taze soğan
Tuz
Biber
Kimyon
Domates
1 limon suyu
Zeytinyağı
Patatesleri kaynatın, kabuklarını soyun, soğutun ve küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba koyun ve ince doğranmış yeşil soğan ile maydanozu ekleyin. Geniş bir kapta limon suyu, domates salçası, tuz, biber, kimyon ve zeytinyağı ile patatesi karıştırın. Kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
|
Patates Salatası |
|
ince
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc130090
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017
1,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 adet patates
3-4 sap taze soğan
4-5 dal maydanoz
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
Patatesleri soyup, küp küp doğrayın.
Bir tencereye su doldurup tuz, yarım limonun suyu ve patatesleri içine atıp haşlatın.
Haşlanan patatesleri süzerek sudan alın.
Taze soğan ve maydanozları doğrayıp, soğuya patateslerle karıştırın.
Üzerine kalan limon suyunu ve zeytinyağını gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
|
Patates Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128572
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2017
823 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy salatalık
2 yemek kaşığı rendelenmiş salatalık turşusu
3-4 dal dereotu
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1. Patatesleri çok fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlayın ve rendeleyin.
2. Salatalığı kabuğu ile rendeleyin.
3. Havucu rendeleyip çok az sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar soteleyin.
4. Havuç ve patates ılınınca tüm malzemeleri karıştırın.
|
Patates Salatası |
|
parametre
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc118546
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülşen Ger
4 adet orta boy patates
3 adet yumurta
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4-5 adet taze soğan
1 adet küçük kuru soğan
Maydanoz
Dereotu
Süslemek için:
10-15 adet siyah zeytin
5-6 adet salatalık turşusu (kornişon)
Patatesler yıkanıp kaynar suda haşlanır. Yumurtalar katı halini alacak şekilde haşlanır. Kuru soğan piyazlık şekilde doğranıp tuzlu suda bekletilir. Daha sonra sudan çıkarılıp süzülür. Haşlanan patateslerin kabukları soyulup, küçük küçük doğranır. Doğradığımız kuru soğan ile birlikte harmanlanır. İnce ince kıyılan taze soğan, dereotu ve maydanoz eklenir. Tuz, yağ, limon suyu ve baharatlar eklenir. Hepsi birbirine karışacak şekilde karıştırılır. Haşlanan katı yumurtalar zeytin ve salatalık turşusu ile süslenir.
|
Patates Salatası |
|
sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc103903
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2014
1,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 adet limon
Tuz
Karabiber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı hardal
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp üzerine tuz koyup ovalayın. Haşlanmış patatesleri de küp şeklinde doğrayıp soğanla karıştırıp harmanlayın. Limon suyu, hardal ve zeytinyağını baharatlarla karıştırıp servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.07.2022
|
Patates Salatası |
|
füfrer
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2014
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100972
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2014
1,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze patates
1 adet etli kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 adet domates (kabukları soyulmuş)
1 adet kırmızı soğan
Siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
200 gram beyaz peynir (kırıklanmış)
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı dereotu
2 tatlı kaşığı taze kekik
Patatesleri haşlayıp soğumaya bırakın. Biberleri közleyin. Üzerini streçle kapatıp 5 dakika bekletin. Kabuklarını soyun. Kalın dilimleyin. Kavanozda sos malzemelerini sallayarak karıştırın. Bir kaba alın. Bütün salata malzemelerini sosun olduğu kaba koyup harmanlayın. Yaklaşık olarak 5 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
PATATES SALATASI |
|
icarcı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99526
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014
1,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mpd.org.tr
500 gr. Patates
1 baş soğan
½ demet kıyılmış maydanoz
1 limon
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Patates haşlanarak kabuğu soyulur, daire şeklinde parçalanır, halka halka doğranmış soğan, varsa yeşil soğan, maydanoz, biraz limon ve zeytinyağı yetecek kadar tuz dökülerek yenir. Yağda kızartılarak da köfte yapılabilir.
|
Patates Salatası |
|
hüsna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc93212
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2013
1,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 haşlanmış patates
5 taze soğan
1 limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Kırmızı pul biber, kimyon
Patatesleri haşlayıp küp şeklinde doğrayın. Daha sonra da üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Soğanı ince kıyıp kabın içinde patateslerin üzerine dökün ve karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. Sarımsakları ezip baharatlarla karıştırın ve limon suyu zeytinyağı ile harmanlayın.
|
Patates Salatası |
|
hergün
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc92229
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2013
1,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
1 çorba kaşığı hardal
50 gram tulum peyniri
Tuz karabiber
1 domates, maydanoz
Küçük boy patateslerin üzerine birkaç delik açıp kızgın fırına verin veya suda haşlayın. Her tarafının ve içinin güzelce piştiğinden emin olunca fırından alın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve hardalı çırpın ve üzerine döküp karıştırın. Domates ve maydanozla servis yapın.
|
Patates Salatası |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83765
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 adet kırmızı soğan
5 sap taze soğan
10 adet kornişon turşu
1 avuç maydanoz
1 avuç taze nane
SOSU İÇİN:
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı hardal
1 yumurta sarısı
Birkaç damla sirke
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Derin bir salata kasesi içine yumurta sarısı koyup, bir çırpma teli ile karıştırarak hardal, limon suyu, sirke, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Daha sonra sızma zeytinyağını yavaş yavaş iyice çırparak karışımı kıvamlı bir sos haline getirip kenara ayırıyoruz. Patatesleri derin bir tencere içinde bol tuzlu su ile haşlıyoruz, (patateslerin çok fazla haşlanmaması önemli, dağılmaması lazım) suyunu süzüp ılınmaya bırakıyoruz. Sonrasında irice küp şeklinde doğruyoruz. Diğer tüm malzemeyi de ince şekilde doğruyoruz. Patatesler ılındıktan sonra tüm malzemeyi sos olan kasede birleştiriyoruz (püf noktası: patatesler çok soğumadan hafif ılık olarak karıştırırsanız daha iyi sonuç alırsınız). Daha sonra sadece yarım saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
|
Patates Salatası |
|
abc
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc82339
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012
1,936 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet haşlanmış patates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 adet sivri biber
1 limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Patatesleri haşlayıp küp şeklinde doğrayın. Daha sonra da üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Patateslerin üzerine dökün ve karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve sivri biberi de içine ilave ederek karıştırın. Soğuk alarak servis yapın. Et ve balık yemeklerinin yanında lezzetli bir salata oluyor.
|
Patates Salatası |
|
tekkaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2011
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75814
Gönderme Tarihi: 17.May.2012
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet patates
3 çorba kaşığı krem peynir
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
Patatesleri haşlayıp soyuyorsunuz. Diğer malzemeleri pürüzsüz bir karışım elde edene kadar mutfak robotundan geçiriyorsunuz. Doğradığınız patateslerin üzerine döküyorsunuz. Krem peynir zaten tuzlu bir tat verdiği için ben ayrıca tuz katmadım, isteyen tuz ekleyebilir. Sosun daha koyu olmasını isterseniz biraz daha krem peynir ekleyebilirsiniz.
|
Patates Salatası |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74884
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
1,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane patates
1 tane soğan
Yarım bağ dereotu
2 tane domates
Bir miktar tuz
Bir miktar nar ekşisi
Bir miktar zeytinyağı
Patatesleri 10 dk kadar haşlıyoruz. Sonra kabuklarını soyup, doğruyoruz. Soğuması için derin bir kaba alıyoruz. Aynı kaba domatesi soğanı derotunu doğrayıp harmanlıyoruz. Tuz ve zeytinyağını ekliyoruz. En son nar ekşisi gezdiriyoruz.
|
Patates Salatası |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc71183
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
4 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla soğuk suyun içine koyun, 25 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış patatesi soyup iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir kaba alın, üzerine ince kıyılmış taze soğanı, maydanozu ekleyip karıştırın. Üzerine limon suyunu, zeytinyağını ve baharatları da ekleyin. Servis tabağına alıp üzerine küp doğranmış domatesi ekleyip soğuk ya da ılık olarak servis yapın.
Not: İstenirse içine yoğurt ve sarımsak konulup karıştırılabilir.
|
Patates Salatası |
|
mezdeke
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69647
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2011
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
4 adet salatalık turşusu
1 çay bardağı bezelye
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 er çay kaşığı tuz karabiber
Sosu için:
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı susam
Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Geniş bir kaseye alıp tuz, karabiber, kuru nane ve zeytinyağı ekleyin. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve patatese ekleyin. Turşuları ince doğrayıp bezelyelerle birlikte salataya ekleyin ve harmanlayın. Sosu için, hardal, mayonez, yoğurt ve zeytinyağını çırparak salatanın üzerine gezdirin. Susamları rengi dönünceye kadar kavurup sosun üzerine serpiştirin. Ilık servis yapın.
|
Patates Salatası |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68289
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
1,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-9 patates
2 kuru soğan
2-3 dal taze soğan
2-3 biber
1 limon
Bir tutam maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Nane
Patatesleri haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Kuru soğanı piyazlık veya küçük doğrayın üzerine biraz tuz serperek ovun. Biber, taze soğan, nane, maydanoz ince ince kıyın, domatesleri doğrayın. Patates ve diğer malzemelerin hepsini büyükçe bir kaba koyun. Üzerine tuz ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.
|
Patates Salatası |
|
Andıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2011
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66836
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011
1,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
Karabiber
1 adet büyük boy soğan
3 adet salatalık turşusu
2 adet salatalık
Tuz
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
Soyulmuş ve iri doğranmış patatesleri haşlayın, suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Bu arada soğanı ince ince kıyın, turşuyu küp küp doğrayın, salatalıkları kabuklarını soymadan dilimleyin ve hepsini bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi katın. Ardından patatesleri ilave edin ve karıştırarak servis yapın.
|
|