Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Paçanga Böreği Tarifleri > Patatesli Gül Börek (3 adet - 813,697 defa bakıldı)

Patatesli Gül Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Gül Börek

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc9027
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,036 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
4 adet orta boy patates
2 baş soğan
1/2 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe çok soğuk su

Patatesleri (soymadan) haşlayıp, soy, küçük küçük (1cm3) doğra. Soğanları ufak ufak kıy, çok hafif ateşte 1/2 bardak sıvıyağ ile pembeleştir, doğranmış patateslere karıştır. Maydanoz, tuz, karabiberi ilave et.
1 yufkayı masaya yay, 1/4 bardak sıvı yağı yufkanın her tarafına dağılacak şekilde üzerine güzelce sür, ikinci yufkayı yağlanmış yufkanın üstüne kapat, ortadan ikiye kes. Malzemeyi dört eşit parçaya böl. Malzemenin bir parçasını, ortadan ikiye böldüğün yufkanın düz kenarına, kenardan 2-3 cm içeriye denk gelecek düz bir sıra halinde yerleştir. Malzemenin yerleştiği kenardan başlayarak, malzemeyi düzgün bir şekilde içine alacak şekilde, yufkayı rulo yap. Ruloyu bir tarafından kıvırarak çevire çevire gül şekline getir ve çukurca bir kaba ya da tepsiye yerleştir. Aynı işlemi, diğer yufkalar için de tekrarla. Böylece dört adet gül börek adayınız olacak.
Çukur kaba alınan böreklere, üstlerini kapatacak şekilde soğuk suyu dök. Cumbul cumbul suyun içinde kalsınlar. 2 saat süreyle buzdolabına at. Tepsiyi (tercihen tereyağı ile) iyice yağla. Böreklerin sularını süz ve tepsiye al, üzerlerini fırçayla hafifçe yağla. Sıcak fırına (150o C) at ve nar gibi kızarana değin (yaklaşık 1 saat) pişir.


Fotoğraf "nurdane" tarafından gönderildi. 17.09.2020


Patatesli Gül Böreği

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161739
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021
253 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
İçi için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
3-4 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörekotu

İlk olarak yufkaya süreceğiniz sosu hazırlayın. Bir kaseye süt (sütün 3/4'ünü ilave edin) yağ ve yumurtayı alıp çırpın. Biraz tuz ve karabiber ekleyin.
Başka bir kaba maydanozları ve dereotlarını kıyarak koyun. Haşlanmış patatesleri biraz süt ile güzelce ezin ve ekleyin. Tuz ve karabiberini de ilave edin. Hepsini karıştırın.
Yufkayı tüm açın ve sosu sürün ardından D şeklinde kapatın ve ortadan ikiye kesin.
Ayrı iki parça elde edeceksiniz bu parçalara sostan sürün. Enine geniş kısma yatay olarak patatesli harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Elde ettiğiniz uzun parçayı içe doğru sarın ve gül şekli verin.
Bütün yufkalara aynı işlemleri uyguladıktan sonra üzerlerine kalmışsa sosunuzdan dökün.
Yumurta sarını sürün ve çörekotu serperek 200 derecelik fırında 25 dakika kadar altı- üstü kızarıncaya kadar pişirin.



Patatesli Gül Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169353
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı toz şeker
100 g eritilmiş margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı
Dolgu:
3 - 4 adet patates (orta boy)
0,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı pul biber
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı tuz
Sürmek için:
4 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, margarin, süt ve yumurta akını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Patatesleri haşlayın ve çatal yardımı ile ezin. Üzerine kaşar peyniri, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. İlk parçayı hafif unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerine sıvı yağ sürüp dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.







Patatesli Gül Börek Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri



(3 adet Patatesli Gül Börek 813,697 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort