|
Patatesli Poğaça |
|
sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc3751
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
7,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta aki
1 çay bardagi yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardagi sivi yag
1 çay bardagi eritilmis margarin
bir miktar galate unu 1 paket vanilya
Patates
soğan
içi icin:
Bir miktar haslanip ezilmis patates
yumurta aki, yoğurt, yaglar, kabartma tozu ve vanilyayi kulak memesi kivamina gelene degin unla yogur. küçük toplar yaparak içine patates içimizden bir miktar koyup, yuvarlayarak önce yumurtanin sarisi daha sonra dagalete ununa batirip tepsiye diz. 200 derece firinda yaklasik 30-40 dakika pisirin.
ML® Poğaça için tıklayın
|
Patatesli Poğaça |
|
latifa
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Kahire |
Kısa URL: https://ml.md/lc57531
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2010
4,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
3 adet yumurta
250 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya (11 gramlık toz maya da kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı çörekotu ve susam karışımı
İç malzemesi için;
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri (dil peyniri de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
İç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri ezip püre haline getirin. Rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. karışımı bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurına kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin. Bir yumurtanın sarısını ayırıp diğer yumurtaları ekleyin.
Tuz, tozşeker, toz maya ve kabartma tozunu katıp unu da yavaş ilave ettikten sonra kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 50 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyin.
Dinlenen hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvariak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde açıp içine peynirli patatesli iç malzemesinden iki tatlı kaşığı koyduktan sonra D şeklinde kapatın.
Hazırladığınız poğaçalan sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerieştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sansı sürüp çörekotu ve susam serpiştirin.
Poğaçaları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
Not: Çay bardağı derken normal çay bardağını kastediyoruz. Siz unu eklerken 5 su bardağına yakın miktarda ilave edebilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
ML® Çeyrek Poğaça için tıklayın
|
Patatesli Poğaça |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64101
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
4,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
3 adet patates
Tuz
Pul biber
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı galeta unu
Haşlanıp ezilmiş patatesleri, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. Hamur için verilen tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle açın. İçine patatesli karışımdan koyup kapatın ve yuvarlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta ununa bulayın. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın
|
Patatesli Poğaça |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6756
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 cay bardagi sut
12 kahve fincani un
300 gr. margarin
1/2 tatli kasigi tuz
Ic Malzemesi:
1 corba kasigi margarin
1 adet kuru soğan
3 adet haslanmis patates
1 tatli kasigi salca
tuz, karabiber
Uzerine:
1 yumurta sarisi
1)Ic malzeme icin soğan ince ince dogranir.Margarin tavada eritilip soğanlar pembelesinceye kadar kavrulur ve salca ilave edilir.
2)Haslanmis patatesleri kucuk kupler halinde kesilir.Soganlarin uzerine eklenir baharati ilave edilip sogumaya birakilir.
3)Pogacanin hamuru icin malzemeler mutfak robotuna konur ve yumusak bir hamur yapilir.
4)Hazirlanan hamurdan yuvarlaklar alinip elde yassiltilir. Hazirlanan patatesli icten bir miktar hamurun icine konur ve yuvarlak bicimde kapatilir.
5)Firin tepsisine dizilir.Uzerine yumurta sarisi surulerek ustu hafif kizarana kadar pisirilir.
ML® Paket Poğaçası için tıklayın
ML® Mısır Unlu Poğaça (görsel)
|
Patatesli Poğaça |
|
YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc23149
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008
3,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
3 adet patates
1 adet ufak soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörekotu
Önce hamur yoğrulur. Su, yağ karıştırılır. Üzerine diğer malzemeler katılır, kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamur dinlaenirken iç hazırlanır. Haşalanmış patatesler rendelenir. Tavaya yağ konur, soğan pembeleşince patates , salça ve tuz konur, karıştırılır, ateşten alınır. Hamurdan kayısı kadar parçalar alınır, açılır. Ortasına iç konur, diğer yarısı kapatılır. Tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Sade Poğaça için tıklayın ML® Açık Poğaça için tıklayın
ML® Açık Poğaça (görsel)
|
Patatesli Poğaça |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66101
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
3,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
2 adet patates
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Bir kapta hamur için sıvıyağ, margarin, su, tuz ve aldığı kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Patatesleri haşlayıp ezin, peynirlerle karıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın, bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlerin üzerine içi pay edin. Yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin, yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Patatesli Poğaça |
|
sarpa
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc26637
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılır)
Yarım paket margarin (Eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un
İçi için:
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Susam
Hamur malzemesiyle orta sert hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Haşlanmış patates rendelenir. İnce kıyılmış soğan pembeleştirilir. Üzerine rende patates, salça, tuz katılır, karıştırılır. Elde hamurdan cevizden biraz büyük hamurlar koparılır. Çay tabağı kadar açılır. Yarısına yeteri iç konur ve diğer yarısı üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Patatesli Sarma için tıklayın
|
Patatesli Poğaça |
|
mavi kelebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2011
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69526
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2011
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
5 çorba kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağını
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine:
1 adet yumurtanın akı
İçi için ince kıyılmış soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Küp doğranmış patates, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurun. Soğumaya bırakın. Hamur için derin bir kasede yumurta, süt, un, margarin ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 30 adet beze yapın. Bezelerin her birini çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde elinizde yassılaştırın. Patatesli iç harçtan hamurun ortasına koyup kenarlarını ortada toplayarak kapatın. İstenirse yarım şeklinde de katlayabilirsiniz. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Poğaçaların düz kısımlarını yumurta akına bulayın ve ters çevirip hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
|
Patatesli Poğaça |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67600
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 çay bardağı irmik
3-4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta +1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
3-4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
7-8 dal dereotu
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı süt
3 çorba kaşığı irmik
Öncelikle hamur için bir kapta irmik, yoğurt, tereyağı, 1 adet yumurta ve yumurtanın akı, kabartma tozu, limon suyu, karbonat, bir tutam tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında birhamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. İç malzeme için haşlanmış patatesleri ezin. Rendelenmiş soğan, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın. Hamuru avucunuzun içinde inceltin ve ortasına patatesli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü çırpın. Poğaçaların üstünü önce sütlü karışıma daha sonra irmiğe bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
|
PATATESLİ POĞAÇA |
|
samiye baykal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc97454
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2014
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patates
10 gr. yaş maya
1 çay bardağı doğranmış zeytin
2 adet yumurta
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
Mayayıö ılık suyla karıştırın, beş dakika kadar bekletip yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin. Hamurdan, cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
|
Patatesli Poğaça |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75617
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
120 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
2 haşlanmış patates
100 gram kaşar peynir rendesi
Tuz
Karabiber
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de ilave edin. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
|
Patatesli Poğaça |
|
partizan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc82360
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kaymak
1 çorba kaşığı yoğurt
120 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
İçi için:
2 adet haşlanmış patates
100 gram kaşar peynir rendesi
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırın. Bu iç harcı hamurların ortasına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
|
PATATESLİ POĞAÇA |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71284
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2012
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta (Akı peynirin içine, sarısı üste sürülecek)
Aldığı kadar un
1 çay fincanı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay fincanı sıcak su
Yarım paket kabartma tozu
1-2 adet patates
50 gr. kaşarpeyniri
Yağları, suyu bir kaba koyup, karıştırınız.
Unu ve kabartma tozui koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, 10-15 dakika dinlendiriniz.
Patatesi haşlayıp, rendeden geçiriniz.
İçine kaşarpeyniri rendesinin bir kaşığını ayırıp, diğerini patatese karıştırınız.
Yumurta akını da koyup, yoğurunuz.
Hamurları elinizle oval biçimde açıp, içerisine içini koyup, iki ucu ortada birleştirip hamura kayık şekli veriniz.
Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ayırdığınız kaşarpeynirini azar azar üzerlerine serpip, orta ısılı fırında altını ve üstünü pembe renkte pişirip, servis yapınız.
|
Patatesli Poğaça |
|
Altaylı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc111836
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı pul biber,
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 yumurta akı
2 su bardağı galeta unu
Öncelikle hamuru kulak memesi kıvamında yoğurup hazırlayın. İçi için haşlanmış patatesi ezin ve içine diğer malzemeleri koyun, açtığınız hamurun içine bırakıp kapatın. Yumurta akı sonra da galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. 200 derecede pişirip sıcak sıcak ikram edin.
|
Patatesli Poğaça |
|
saliha gür
Aşçı
Kayıt: 20.06.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc99197
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
120 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı çiğ krema
5 gram yaş maya
1 paket kabartma tozu
Tuz
Bir tutam şeker
İçi için:
1 adet haşlanmış patates
100 gram kaşar peynir rendesi
1 tatlı kaşığı salça
3 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine, salçayı, kıyılmış dereotunu, rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ilave ederek karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
|
Patatesli Poğaça |
|
beyazı
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc94410
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak süt
Yarım paket margarin
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 iri boy patates
1 tabak peynir
6 dal maydanoz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
Patatesi haşlayalım rendeleyelim, sütü, oda sıcaklığında bekletilmiş margarini, mayayı, tuzu, ve yumurtanın beyazını ekleyerek karıştıralım, azar zara unu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım. Üzerini poşetleyerek mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucumuzda açalım içine peynir ve maydanozdan hazırladığımız harçtan koyup istediğimiz şekilde kapatalım, üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecelik ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
|
Patatesli Poğaça |
|
eminn
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc136477
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2018
592 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta akı
İçine:
Peynir
Maydanoz veya maydanozlu patates
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Poğaçanın hamuru için, tereyağı, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akını karıştırın ve içine aldığı kadar un ekleyin. Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, tekrar yoğurup, yumurta iriliğinde parçalar koparın. Bu parçaları elinizle açıp, içine peynir ve maydanozlu harçtan koyun (patates ve maydanozlu harç da olur). Hamurun içine koyduğunuç harçın, hamur ile orantısının dengeli olmasına dikkat edin. Sonra hamuru, kitap kapatır gibi kapayıp, kenarlarını hafif bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Poğaçayı patates harçlı yapmak isterseniz, harç tarifi şöyle: Patatesleri yıkayıp haşlayın. Patatesler haşlanınca soyup, az tereyağı ile ezin. Daha sonra ezilmiş patateslere tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip, iyice karıştırın.
|
Patatesli Poğaça |
|
sabutay sungurhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141812
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
526 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
250 gram tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet patates
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
İç malzeme için soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tavada erittikten sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salça ilave edin. Patateslerin kabukları soyun, haşlayın ve ezerek soğanların üzerine ekleyin. Baharatı da ilave edip soğumaya bırakın.
Poğaçanın hamurunu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırlanan hamurdan parçalar kopararak tezgahın üzerine alın ve açın. Hazırlanan patatesli içten bir miktar hamurun içine koyun ve yarım ay biçimde kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
|
|