|
Patatesli Tavuk |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164335
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Önce patatesleri kızartma gibi dilimleyin.
Ardından tavukları güzelce yıkayın.
Patatesleri ve tavukları bir borcama alın.
Üzerine tuz, karabiber, kekik, pulbiber ve yağ gezdirin.
Bunları güzelce harmanlayın.
Bir tavaya çok az yağ koyun. Üzerine salça ekleyin.
Birkaç tur kaynadıktan sonra sıcak su ile salçayı çözdürün.
Bu karışımı borcamın üzerine gezdirin ve yemek saatinden 1 saat önce fırına sürün.
|
Patatesli Tavuk |
|
küçük tavşan
Aşçı
Kayıt: 23.05.2016
Mesajlar: 19 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc119771
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2016
1,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr kemikli tavuk parçaları
2 kg patates
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım su bardağ tavuk suyu
1 tutam defne yaprağı
2,5 çorba kaşığı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Kimyon
Tavukları bir tencereye koyun; üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağı ilave edip, 35 dakika kadar haşlayın. Bir tavada yağı kızdırın, patatesleri yağda 8 dakika çevirip bir kenara alın. Aynı tavada, haşlanmış tavukları yaklaşık 4 dakika kavurup bir kenara alın. Aynı tavada, önce soğanları 6 dakika kavurun; sonra domatesleri ilave edip 4 dakika ateşte tutun. Yarım su bardağı tavuk suyunu ekleyip, baharatı koyun, kaynatın. Tencereye önce patatesleri, sonra tavukları, sonra domatesli harcı düzgünce döşeyip, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
|
Patatesli Tavuk |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69090
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011
2,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr tavuk eti (haşlanıp, ince kıyılmış)
750 gr patates (haşlanıp, ezilerek sıcak tutulmuş)
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
2 çorba kaşığı süt
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kasığı karabiber
1 kahve kaşıdı hindistancevizi
250 gr mantar, (silinip, ince dilimlenmiş)
1 dolmalık yeşil biber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
1+1/4 su bardağı beşamel sos
2 tatlı kaşığı limon suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema (hatifçe dövülmüş)
Orta boy bir kasede ezilmiş patatesler, 3 çorba kaşığı tereyağı yumurta sarılarının 2/3'ü, süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı biber ve hindistancevizini koyup, karıştırınız. Karışımı 2 santimlik uç takılmış sıkma torbasına doldurup, ateşe dayanıklı bir cam servis tabağının etrafına sıkarak, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantar ve dolmalık yeşil biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 5 dakika kızartınız. Tavayı ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Önce, ızgarayı orta sıcaklığa getirip, kızdırınız.
Orta boy bir tencereye beşamel sosu koyup, orta ateşe oturtunuz. Kaynamağa yüz tutunca ince kıyılmış tavuk etlerini katınız. Tavadaki mantar ve yeşil biberleri delikli kepçeyle tencereye aktarıp iyice karıştırınız. Ateşi kısıp, 5 dakika ağır ateşte pişiriniz. Limon suyu, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biberi ekleyip tencereyi ateşten alınız. Kremayı ekleyip karıştırınız. Tadına bakıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ya da biber ekleyiniz. Karışımı kaşıkla, çevresine patatesli karışımı sıkmış olduğunuz servis tabağının ortasına yerleştiriniz. Kalan yumurta sarısını bir fırçayla tabağın kenarındaki patates karışımının üstüne sürünüz. Tabağı ızgaraya sürüp 4-5 dakika, üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
Tabağı ızgaradan alıp, servis ediniz.
Fotoğraf "ata şenkal" tarafından gönderildi. 23.06.2018
|
Patatesli Tavuk |
|
Ecem Kara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19326
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2007
2,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tavuk kuşbaşı
3 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
1 adet damates
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereya yağ konur. Kızınca tavuk kuşbaşı atılır. Pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine arka arkaya soğan. sarımsak, sivri biber, domates, tuz ve kimyon atılır, karıştırılır.1 çay bardağı sıcak su katılır. Kapağı kapatılır. Orta ateşte 20-25 dakika pişirilir.
|
Patatesli Tavuk |
|
sedacan
Yeni Üye
Kayıt: 01.09.2007
Mesajlar: 2
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17473
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007
2,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
bir kuşbaşı tavuk göğüs
3 adet iri patates
4 adet biber
3 adet domates (rendelenmiş)
biraz su
kekik
kimyon
karabiber, tuz (yemeğe tadını bütün bu baharatlar veriyor)
Evvela tavuk haşlanır. Daha sonra iri küpler halinde doğradığımız patatesler kızartılır. Bir tencereye arzu ettiğiniz kadar yağ konur. Doğranmış biberler, bütün baharatlar da eklenerek kavrulur. Biberler kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir. Domatesler pişince sırasıyla tavuk ve patatesler eklenir. Yemeğe biraz su ve tuz da eklenerek pişmesi sağlanır. Dinlendirdikten sonra afiyetle yenir.
|
Patatesli Tavuk |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3554
Gönderme Tarihi: 08.May.2006
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy tavuk
4 orta boy patates
4 orta boy havuç
biraz kasar peyniri rendesi
1 küçük kutu bezelye
1 adet yumurta
2 adet defne yapragi
tuz
Tavugu haslayiniz, kemiksiz olarak küçük parçalara ayiriniz. Patatesle havucu da haslayip onlari da küçük parçalara kesiniz. Sonra bir kapta tavuk etlerini, sebzeleri, tuzu ve karabiberi koyup karistiriniz. 2 su bardagi tavuk suyuna 2 çorba kasigi unu biraz sulandirip katiniz ve bir tasim kaynatip boza kivamina getiriniz. Atesten aldiktan sonra biraz sogutup, 1 yumurta kirip sosa karistiriniz. Bu sosu tavuk ve sebzelerin üstüne dökünüz. Hepsini karistirip en üste de kasar peyniri rendeleyip firina koyunuz. Firinda üzerini kizartip servis yapiniz.
|
|