|
Patlıcan Böreği |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8709
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 büyük patlıcan
1 çorba kaşığı tuz.
İÇİ İÇİN:
375 gr. beyaz peynir
3 adet yumurta
1 demet maydanoz.
KIZARTMAK İÇlN:
2-3 adet yumurta
1,5 bardak galeta tozu
1,5 bardak rafine çiçek yağı
Patlıcanları uzunluklarına doğru yarım parmak inceliğinde dilim dilim doğrayın. Bu dilimleri de 3 eşit parçaya kesin. Sonra üzerlerine tuz serperek 20-30 dakika dinlendirin. Bu süre dolunca patlıcanları, yıkayın, kurulayın. Bir tarafa rafine çiçek yağı koyarak kızdırın ve patlıcanları içine atarak her iki tarafları da pembeleşinceye kadar kızartın, delikli kepçe ile alarak bir kaba koyun. Beyaz peyniri bir çatalla iyice ezin ve buna 3 yumurta ile kıyılmış maydanoz katarak iyice karıştırın ve böylece bir bulamaç haline getirin. Bu bulamacı patlıcanların bir yüzüne sıvayın ve bir yüzleri sıvanan iki patlıcan dilimini, sıvanan tarafalardan birbirinin üzerine kapatın. Sonra patlıcanları önce çalkanmış yumurtaya, bunu müteakip galeta tozuna batırın ve patlıcanların kızardığı tavayı yeniden ateşe oturtarak patlıcanları tavaya atın. Galetalı kısımları hafif pembeleşinceye kadar kızartın ve bir tabağa alarak servis yapın.
|
Patlıcan Böreği |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8710
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. domates
8 adet patlıcan
1 baş soğan
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar
Karabiber
Tuz
Patlıcanları, iri tavla zarı şeklinde doğrayın. Bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, içine tuz atın ve kaynamaya başlayınca patlıcanları ilâve ederek 10 dakika pişirin. Sonra patlıcanları süzün. Fırın tabağına margarinin bir çorba kaşığı kadarını, zeytinyağın ise tamamını koyun. Soğanları rendeleyin ve bu yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca kabukları soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesleri ilâve edin. Tuz ve karabiber serperek salçayı orta ısılı ateşte karıştırarak pişirin. Salça pişince patlıcanları içine atın, karıştırırken kurutulmuş ekmek tozu ve peynirleri atın. Kalan margarini parçalar halinde kaba yerleştirdikten sonra orta ısılı fırına sürün. Üstü kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.
|
Patlıcan Böreği |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26801
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
2,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patlıcan
300 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 demet maydanoz
Galeta tozu
Tuz
Patlıcanlar boydan boya birer parmak genişliğinde kesilir. Bu dilimler üçer parçaya ayrılır. Tuzlanıp yarım saat bir kenarda bırakılır. Sonra bunlar yıkanıp tavada 2 tarafı kızarana kadar pişirilir, bir kenara konur. Başka bir kapta peyniri çatalla ezip içine 2 yumurta kırmalı maydanozu kıyıp ilave etmeli, bulamaçtan bir parçayı bir dilim patlıcanın üzerine koymalı, bir dilim patlıcanla üzerim örtmelidir. Bu patlıcanları yumurtaya bulayıp galeta tozuna batırıp yağda kızartmalı.
|
Peynirli Patlıcan Böreği |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51686
Gönderme Tarihi: 16.May.2010
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 patlıcan
1 bardak kırıklı beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 yumurta
yeteri kadar karabiber, tuz.
Bir kaba, peyniri, kıydığımız maydanozları, yumurtayı ve karabiberi koyun. Çatalla hepsini ezerek iyice karıştırın. Patlıcanların kabuklarını aralıklı soyun. Yuvarlak olarak dilimlere kesin. Üstüne çatalla hazırlamış olduğunuz maydanozlu peynirden yayarak koyun. Tavadaki bolca yağı yakmadan iyice kızdırın. Peynirli kısımları üste gelmek üzere patlıcanları tavaya koyup kızartın.
|
Patlıcan Böreği |
|
dilruba
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2010
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc54035
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2010
1,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanları ayıklayıp uzunlamasına yarınız. Arasına istenen peynir, maydanoz ya da dereotu ile yapılmış olan börek içini doldurup, sonra yumurtaya bulayınız ve sade yağda nar gibi olana dek kızartınız. Biraz et suyu katarak kapalı olduğu halde bir sahanda fıkırdatınız, suyunu çekip ilik gibi olunca ateşten indirerek sofraya getiriniz.
|
Patlıcan Böreği |
|
adem elması
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68813
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
1,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 patlıcan
150 gr beyaz peynir
5-6 dal maydonoz
2 yumurta
5 yemek kaşığı un
Patlıcanlar tamamen soyulup 1 parmak kalınlığında verevine kesilir. 1 parmak kalınlığında kesilen patlıcanlar birbirinden kopmayacak şekilde ikiye kesilir ve arasına beyaz peynir maydonoz ve pulbiberden oluşan harç sürülür. Hazırlanan patlıcanlar önce una sonra yumurtaya bulanıp sıvıyağda kızartılır. Servis tabağına alınıp süslenir.
|
Patlıcan Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116216
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
2 adet patlıcan
Galeta unu
250 gr. beyaz peynir
2 tatlı kaşığı domates salçası
3 adet yumurta
¼ demet taze nane
¼ demet maydanoz
¼ demet dereotu
2 yemek kaşığı yoğurt
Un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
1 su bardağı sirke
Karabiber / Arzuya göre
1 su bardağı zeytinyağı
Bir kabın içinde sirkeli veya limonlu su hazırlayın. Soyduğunuz patlıcanları yarım santimetre kalınlığında ve iki dilim birleşik kalacak şekilde kesip sirkeli suyun içine bırakın. Beyaz peyniri bir çatal yardımı ile iyice ezip yada rendeleyin. Nane, maydanoz ve dere otunu kıyıp peynire katın. Biraz tatlı kırmızıbiber ile karabiber ilave edip iyice karıştırın. İki tatlı kaşığı salça koyup karıştırmaya devam edin. Sirkeli suda beklettiğiniz patlıcanları yıkayın. Emici mutfak kağıdı yaydığınız kayık tabağa alarak iyice kurulayın. Patlıcan dilimlerinin arasına hazırladığınız harcı koyun ve kenarlarını elinizle bastırıp yumurta beyazına daldırın. Kalan iki yumurtayı kırıp iyice çırpın. Patlıcanların üstüne hafifçe tuz gezdirip önce una, sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın. Arzu etmeyenler galeta unu kullanmayabilirler.
Zeytinyağını kızdırıp, patlıcan böreklerini, 4 dakika kadar arkalı önlü kızartın. Yağın aşırı kızmamasına da dikkat edin. Pişen patlıcan böreklerini, emici mutfak kağıdının üstüne dizip fazla yağlarını emdirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.
|
Patlıcan Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118407
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016
1,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta boy patlıcan
1 adet soğan
6 adet sivri biber (2 tanesini süslemek için ayıralım)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 orta boy domates (1 tanesini süslemek için ayıralım)
200 gram kıyma
6 adet yumurta
Maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Patlıcanları alacalı soyalım. Patlıcanların bir ucu kopmayacak şekilde boyuna 4e bölelim. Tuzlu suda yarım saat bekletelim. Yıkayıp, kurulayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Patlıcanları arkalı önlü hafifçe kızartalım (tavanın kapağı kapaklı olmalı). Patlıcanları tavadan çıkartarak ince ince doğrayarak bir kenarda bekletelim. Derince bir kabın içine biberlerin çekirdeklerini çıkarıp incecik doğrayalım. Soğanı küçük küçük doğrayalım. Maydanozu doğrayarak ince ince kıyalım. 2 adet domatesi rendeleyerek, patlıcanları ilave edelim. 5 adet yumurtayı kıralım. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, kıymayı ilave edelim. Hepsini karıştıralım. Tepsiyi hafifçe yağlayalım. Hazırladığımız karışımı tepsiye yayıp, üzerini düzeltelim. Yumurtayı çırpıp üzerine sürelim. Halka halka dilimlenmiş domates ve küçük küçük doğradığımız biberlerle süsleyelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 45 dakika pişirerek servis yapalım.
Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
|
Patlıcan Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158981
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcan (3 adet)
Beyaz peynir (200 gram)
Maydanoz (1/4 demet)
Pul biber (1 tatlı kaşığı)
Kızartmak için:
Un (6 çorba kaşığı)
Yumurta (2 adet)
Ayçiçeği yağı (1 bardak)
3 adet patlıcanın kabuklarını soyun. Soyduğunuz patlıcanları (verevlemesine) birbirlerinden kopmayacak ikişer dilimler halinde ve kalın olmayacak bir şekilde kesin.
1/4 demet maydanozu ince ince doğrayıp oval bir kaba aktarın. Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber koyun. 200 gram beyaz peyniri rendenin iri tarafıyla kabın içerisine rendeleyip, tüm malzemeyi elinizle karıştırın. Hazırladığınız harcı elinizle toparlayıp, küçük bir kaba aktarın.
Küçük pideler şeklinde düşünülebilecek patlıcanların aralarına hazırladığınız harçtan küçük parçalar halinde koyun. Patlıcanları iki elinizle bastırıp içindeki harcı yaydırın ve patlıcanları birleştirin.
İçlerine harç koyduğunuz patlıcanların her iki yüzünü una bulayın. 2 adet yumurtayı bir tabağın içine kırıp, iyice çırpın. Her bir patlıcan böreğini yumurtaya bulayarak önceden kızdırdığınız 1 bardak ayçiçeği yağına koyun. Patlıcan böreklerinin her iki yüzünü kızartın. Kızaran patlıcan böreklerini süsleyerek servise hazır hale getirin.
|
Patlıcan Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159431
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2021
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram patlıcan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2'şer adet soğan ve kırmızı biber
3 adet sivri biber
3 diş kıyılmış sarımsak
3 adet büyük boy domates
3 dilim tost ekmeği
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yufkaya sürmek için:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı su
Yarım paket kabartma tozu
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcanları alacalı soyup, acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin ve süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu aldıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış biber ve sarımsağı soteleyin. Patlıcanı ilave edip, yumuşayana
kadar pişirin. Ayrı bir tavada kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi, suyunu çekene kadar soteleyip, patlıcana ilave edin. Tost ekmeklerini bir tavada veya kızartma makinesinde kızartın ve soğuduktan sonra robottan geçirip, patlıcana katın. Toz şeker, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenara alın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın ve karşılıklı kenarları bir el genişliğinde olacak biçimde ortaya doğra katlayın. Üzerine sürmek için zeytinyağı, su ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yufkanın üzerine bu karışımın yarısını fırça ile sürün. Kalan 2 yufkadan birini ortadan ikiye kesin ve düz zemine serip, yağladığınız yufkanın orta kısmına serin. Patlıcanlı için yarısını yufkanın geniş kısmına uzunlamasına yayın. Dört parmak genişliğinde rulo yaparak yufkayı sarın. Kalan bir buçuk yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri dört parmak genişliğinde kesip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ortalarına bıçakla çapraz çizik atın. Kestiğiniz bölüme rendelenmiş kaşar peynirinden birer çay kaşığı koyun. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini böreklerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Patlıcan ile domates beraber pişirildiği zaman çok yumuşak bir kıvam alacağı için ayrı ayrı pişiriliyor.
|
|