|
Patlıcan Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118407
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016
1,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta boy patlıcan
1 adet soğan
6 adet sivri biber (2 tanesini süslemek için ayıralım)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 orta boy domates (1 tanesini süslemek için ayıralım)
200 gram kıyma
6 adet yumurta
Maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Patlıcanları alacalı soyalım. Patlıcanların bir ucu kopmayacak şekilde boyuna 4e bölelim. Tuzlu suda yarım saat bekletelim. Yıkayıp, kurulayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Patlıcanları arkalı önlü hafifçe kızartalım (tavanın kapağı kapaklı olmalı). Patlıcanları tavadan çıkartarak ince ince doğrayarak bir kenarda bekletelim. Derince bir kabın içine biberlerin çekirdeklerini çıkarıp incecik doğrayalım. Soğanı küçük küçük doğrayalım. Maydanozu doğrayarak ince ince kıyalım. 2 adet domatesi rendeleyerek, patlıcanları ilave edelim. 5 adet yumurtayı kıralım. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, kıymayı ilave edelim. Hepsini karıştıralım. Tepsiyi hafifçe yağlayalım. Hazırladığımız karışımı tepsiye yayıp, üzerini düzeltelim. Yumurtayı çırpıp üzerine sürelim. Halka halka dilimlenmiş domates ve küçük küçük doğradığımız biberlerle süsleyelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 45 dakika pişirerek servis yapalım.
Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
|
Patlıcan Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158981
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcan (3 adet)
Beyaz peynir (200 gram)
Maydanoz (1/4 demet)
Pul biber (1 tatlı kaşığı)
Kızartmak için:
Un (6 çorba kaşığı)
Yumurta (2 adet)
Ayçiçeği yağı (1 bardak)
3 adet patlıcanın kabuklarını soyun. Soyduğunuz patlıcanları (verevlemesine) birbirlerinden kopmayacak ikişer dilimler halinde ve kalın olmayacak bir şekilde kesin.
1/4 demet maydanozu ince ince doğrayıp oval bir kaba aktarın. Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber koyun. 200 gram beyaz peyniri rendenin iri tarafıyla kabın içerisine rendeleyip, tüm malzemeyi elinizle karıştırın. Hazırladığınız harcı elinizle toparlayıp, küçük bir kaba aktarın.
Küçük pideler şeklinde düşünülebilecek patlıcanların aralarına hazırladığınız harçtan küçük parçalar halinde koyun. Patlıcanları iki elinizle bastırıp içindeki harcı yaydırın ve patlıcanları birleştirin.
İçlerine harç koyduğunuz patlıcanların her iki yüzünü una bulayın. 2 adet yumurtayı bir tabağın içine kırıp, iyice çırpın. Her bir patlıcan böreğini yumurtaya bulayarak önceden kızdırdığınız 1 bardak ayçiçeği yağına koyun. Patlıcan böreklerinin her iki yüzünü kızartın. Kızaran patlıcan böreklerini süsleyerek servise hazır hale getirin.
|
Patlıcan Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159431
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2021
225 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram patlıcan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2'şer adet soğan ve kırmızı biber
3 adet sivri biber
3 diş kıyılmış sarımsak
3 adet büyük boy domates
3 dilim tost ekmeği
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yufkaya sürmek için:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı su
Yarım paket kabartma tozu
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcanları alacalı soyup, acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin ve süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu aldıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış biber ve sarımsağı soteleyin. Patlıcanı ilave edip, yumuşayana
kadar pişirin. Ayrı bir tavada kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi, suyunu çekene kadar soteleyip, patlıcana ilave edin. Tost ekmeklerini bir tavada veya kızartma makinesinde kızartın ve soğuduktan sonra robottan geçirip, patlıcana katın. Toz şeker, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenara alın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın ve karşılıklı kenarları bir el genişliğinde olacak biçimde ortaya doğra katlayın. Üzerine sürmek için zeytinyağı, su ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yufkanın üzerine bu karışımın yarısını fırça ile sürün. Kalan 2 yufkadan birini ortadan ikiye kesin ve düz zemine serip, yağladığınız yufkanın orta kısmına serin. Patlıcanlı için yarısını yufkanın geniş kısmına uzunlamasına yayın. Dört parmak genişliğinde rulo yaparak yufkayı sarın. Kalan bir buçuk yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri dört parmak genişliğinde kesip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ortalarına bıçakla çapraz çizik atın. Kestiğiniz bölüme rendelenmiş kaşar peynirinden birer çay kaşığı koyun. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini böreklerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Patlıcan ile domates beraber pişirildiği zaman çok yumuşak bir kıvam alacağı için ayrı ayrı pişiriliyor.
|
|