Kısa URL: https://ml.md/lc36629
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
3,390 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
10-15 dal maydanoz
Patlıcan, biber ve domates közlenir. Sonra kabukları soyulur ve kıyılır. Karıştırma kabına aktarılır. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış ve tuzla ovulmuş soğan eklenir. Limon suyu ve yağ gezdirilir. Kıyılmış maydanoz serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc83036
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2012
3,131 defa indirildi / yazdırıldı
Amasya Valiliği
6 adet iri boy çekirdeksiz patlıcan
Yarım demet maydanoz
2 orta boy soğan
Karabiber, kırmızı biber, tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1 adet iri boy dolma biber
2 diş sarımsak
Patlıcanlar, dolma biberler ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyularak ince olarak doğranır. Yarım ay şeklinde kesilen soğanlar, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranarak tüm malzemeler karıştırılır. Servis yapılır.