Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına 3 e bölünür. Tekrar enine üçe bölünür. Tavada kızgın yağda hafif kızartılarak tepsiye döşenir. Üzerine kabuğu soyulmuş halkalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine az suda haşlanmış kaburga eti suyu ile birlikte yerleştirilir. Tuzu ve karabiber ilave edilir. Etler kızarıp suyunu çekene kadar fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc72853
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
2,836 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
10-15 dal maydanoz
Patlıcan, biber ve domates közlenir. Sonra kabukları soyulur ve kıyılır. Karıştırma kabına aktarılır. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış ve tuzla ovulmuş soğan eklenir. Limon suyu ve yağ gezdirilir. Kıyılmış maydanoz serpilir.