Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun dilimler halinde kesin. Yağda hafifçe kızartın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kabın içinde karıştırın. İçine bol rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerine bir parça alıp sarın. Tepsiye dizin ve üzerine bolca rendelenmiş domatesi ekleyin. Biberleri de uzun ince kesip üzerine dizin. Zeytinyağını üzerine dökün. Daha sonra kızdırılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc143070
Gönderme Tarihi: 28.May.2019
595 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram kemer patlıcan
500 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet dolmalık biber
2 adet orta boy domates
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
İlk olarak patlıcanları yıkayıp kabuklarını çizgili olarak soyun. Soyduğunuz patlıcanları boyuna ince ince dilimleyin.
Yumurtaları çırpın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Çırpılmış yumurtaya buladığınız patlıcanları kızartın. Önce bir süzgece, sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağların alınmasını sağlayın.
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp içini biraz suyla ıslatın. Ekmeklerin suyunu sıkıp kıyma, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğurun.
Kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına bir yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun. Patlıcanları rulo gibi sarın. Domatesi dilim dilim, dolmalık biberleri de kare şeklinde kesin. Patlıcan rulolarının üzerine önce domates, sonra biber yerleştirip kürdanla tutturun. Ruloları derin bir tepsiye dizin.
Ruloların üzerine bir adet domates rendesi, bir çay bardağı su ve toz şekerden hazırladığınız karışımı gezdirin. Tercihe göre ocak üstünde ya da fırında pişirin.