|
Patlıcanlı Pide |
|
Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc75337
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
500 gr kıyma
6 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir miktar tuz
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin. Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin.Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 21.09.2014
|
Patlıcanlı Pide |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56803
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2010
6,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı su
1 adet kesme şeker
3 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için:
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet domates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yaş maya, ılık su ve şeker karıştırılır. Üzerine yağ, tuz ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, 1 saat kadar dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Patlıcanlar kuşbaşı şeklinde doğranır. Soğan ince kıyılır ve yağda pembeleştirilir. Üzerine patlıcan, rende domates ve tuz katılır, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir. Dinlenen hamur 6 parçaya bölünür, merdaneyle 1 karış boyunda oval şekilde açılır. Patlıcanlı harç konur ve üst üste kıvırarak katlanır. Pidelerin üzerine unlu su sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|