|
|
Patlıcanlı Pide |
|
Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc75337
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
500 gr kıyma
6 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir miktar tuz
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin. Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin.Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 21.09.2014
|
|
Patlıcanlı Pide Tarifleri Hamur İşleri
|
|