|
PATLICANLI POĞAÇA |
|
nirvana
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37449
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı eritilmiş margarin
bir tutam tuz
1 tutam karbonat
Aldığı kadar un (Ortalama 600 gr.)
2 adet orta boy patlıcan
Bir tepsinin içine önce eritilmiş ve biraz soğutulmuş margarini dökün. Buna sıra ile zeytinyağı yoğurt, karbonat, tuzu ilave edin. Karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak fakat çok muntazam bir hamur elde edin. Hamuru ılık bir yerde yarım saat kadar bekletin. Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin, sıcakken kabuklarını soyun ve bir tahtanın üzerinde kıyın. Hamurdan küçük parçalar alın. Elinizde bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Tam ortasına patlıcan içi koyun. Kapatın ve kenarlarını bastırın. Tepsiye muntazam aralıklarla dizin. Bir yumurtanın sarısını çırpın. Poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu ile süsledikten sonra sıcak fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Patlıcanlı Çörek için tıklayın
Fotoğraf "aççı kız" tarafından gönderildi. 25.06.2020
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64209
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
2 adet bostan patlıcanı
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ, margarin, su, tuz ve aldığı kadar unu yoğurun. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve robottan geçirin, doğranmış peynirlerle karıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın, bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlaklara patlıcanlı içi pay edip yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65536
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
1,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr beyaz peynir
50 gr. kaşar peynir
Hamur için verilen tüm malzemeyi iyice yoğurun. 10 dakika dinlendirip açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesin. İç malzemesi için közlenmiş patlıcan ve peynirleri robottan geçirip karıştırın. Kaşıkla hamurların üzerine yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
PATLICANLI POĞAÇA |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74370
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2012
2,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo un
20 gram tozşeker
10 gram tuz
350 gram yoğurt
1 paket kabartma tozu
150 gram sıvıyağ
350 gram margarin
2 adet yumurta
İçi için:
150 gr. kıyma
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
100 gram beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Susam
Çörekotu
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup, tavla zarı şeklinde doğarayalım.
Sıvıyağda kızartıp, soğumaya bırakalım.
Soğanı ince ince doğrayıp, 50 gr margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Kıymayı ilave edip, eze eze kavuralım.
Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan indirip, soğutalım.
Una, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker, tuz, margarin yumurta, sıvıyağ ve yeterince tuz ilave edip, iyice yoğurarak 5-10 dakika dinlendirelim.
Kıymaya, patlıcanı, ufalanmış peyniri ilave edip, iyice karıştıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde açalım.
Hamurun ortasına kıymalı içten yeterince koyup, poğaça şeklinde veya istediğiniz şekilde hazırlayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip, 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız 1 yumurta sarısını üzerlerine sürelim.
Üzerine çörekotu veya susam serpip, fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87724
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
2,773 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
İÇİ;
3 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
Baharat
Tuz
1 Su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
Tuz
2 tane kesme şeker
1 yumurta
Alabildiği kadar un
Unun ortası açılır,maya şeker ve ılık su eritilir,Diğer eklenerek yumuşak mayalı hamur hazırlanır.yaklaşık 1 saat mayalandırılır.Diğer tarafta 3 yemek kaşığı sıvıyağda minik doğranmış patlıcan ve biberler kısık ateşte kavrulur. Küçük doğranmış domateslerde eklenerek pişirilir. Baharat ve tuz eklenir. Soğuyunca hamurda bezeler alınarak şekil verilir,iç konulur kapatılır. Yumurta sarısı sürülerek 175 derecede pişirilir.
Not; Poğaçaların iyi kızarması için yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker konulabilir.
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91241
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
1,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
2,5 su bardağı un
İçi için:
300 gram közlenmiş patlıcan
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
100 gram kaşar peyniri
Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın, üzerine bir tatlı kaşığı kadar un serpin, kabarsın. Ardından şeker, tereyağı, mahlep, tuz ve un ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur hazırlayıp kabarması için üzeri kapalı olarak 30 dakika kadar bekletin. Hamuru 3 bezeye ayırıp her birini ince bir şekilde açın. Hamuru bardakla kesin. Közlenmiş patlıcanı çatalla ezin; zeytin ezmesini, peyniri katıp iç malzemesini hazırlayın. Yuvarlak hamur parçalarına paylaştırıp katlayın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
zehir hafiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc92167
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2013
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 gram kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gram kaşar peyniri
2 közlenmiş patlıcan
3 dal maydanoz
Hamuru yoğurmak için öncelikle ılık sütün içinde kuru mayayı beş dakika bekletin. Daha sonra üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun, 10 dakika dinlendirip unlanmış tezgâh üzerinde ince açın. Yuvarlak şekillerde kesin. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyup rendelenmiş kaşar peyniriyle karıştırın, içine kıyılmış maydanoz ve istediğiniz baharatı katın. Bu malzemeden hamurların ortasına bölüştürün. Hamuru yarım ay şeklinde katlayıp tepsiye dizin. Bolca susamı bir yumurta sarısıyla karıştırıp üzerine sürün. 190 derecedeki fırında yarım saat pişirin.
|
PATLICANLI POĞAÇA |
|
rıfat
Aşçı
Kayıt: 10.07.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc99770
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2014
1,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
Hamuru için verilen tüm malzemeyi iyice yoğurun. 10 dakika dinlendirip açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Közlenmiş patlıcan ve peynirleri robottan geçirin. Hamurlara iç malzemeyi pay edip yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
aççı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc151390
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
40 yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
İçi için:
2 közlenmiş patlıcan
1 soğan
Yarım demet dereotu
50 gr ufalanmış beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Yaş mayayı 2 yemek kaşığı ılık suda eritin. Unu bir kaba eleyin. Şeker ve tuzu ilave edin. Ortasında bir çukur oluşturun. Maya, süt, zeytinyağı ve sodayı ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru yarım saat dinlendirin. İç harcı için soğanın kabuğunu soyup kıyın. Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde kesin. Dereotunu temizleyip kıyın. Zeytinyağını ısıtıp soğanı ve patlıcanı 5 dakika kavurun. Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp açın. Ortalarına patlıcanlı iç harçtan paylaştırın. Hamuru yuvarlayıp kapatın. Poğaça hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Oda ısısında 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
|
|