|
PATLICANLI POĞAÇA |
|
nirvana
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37449
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı eritilmiş margarin
bir tutam tuz
1 tutam karbonat
Aldığı kadar un (Ortalama 600 gr.)
2 adet orta boy patlıcan
Bir tepsinin içine önce eritilmiş ve biraz soğutulmuş margarini dökün. Buna sıra ile zeytinyağı yoğurt, karbonat, tuzu ilave edin. Karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak fakat çok muntazam bir hamur elde edin. Hamuru ılık bir yerde yarım saat kadar bekletin. Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin, sıcakken kabuklarını soyun ve bir tahtanın üzerinde kıyın. Hamurdan küçük parçalar alın. Elinizde bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Tam ortasına patlıcan içi koyun. Kapatın ve kenarlarını bastırın. Tepsiye muntazam aralıklarla dizin. Bir yumurtanın sarısını çırpın. Poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu ile süsledikten sonra sıcak fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Patlıcanlı Çörek için tıklayın
Fotoğraf "aççı kız" tarafından gönderildi. 25.06.2020
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87724
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
2,773 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
İÇİ;
3 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
Baharat
Tuz
1 Su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
Tuz
2 tane kesme şeker
1 yumurta
Alabildiği kadar un
Unun ortası açılır,maya şeker ve ılık su eritilir,Diğer eklenerek yumuşak mayalı hamur hazırlanır.yaklaşık 1 saat mayalandırılır.Diğer tarafta 3 yemek kaşığı sıvıyağda minik doğranmış patlıcan ve biberler kısık ateşte kavrulur. Küçük doğranmış domateslerde eklenerek pişirilir. Baharat ve tuz eklenir. Soğuyunca hamurda bezeler alınarak şekil verilir,iç konulur kapatılır. Yumurta sarısı sürülerek 175 derecede pişirilir.
Not; Poğaçaların iyi kızarması için yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker konulabilir.
|
Patlıcanlı Poğaça |
|
aççı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc151390
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
40 yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
İçi için:
2 közlenmiş patlıcan
1 soğan
Yarım demet dereotu
50 gr ufalanmış beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Yaş mayayı 2 yemek kaşığı ılık suda eritin. Unu bir kaba eleyin. Şeker ve tuzu ilave edin. Ortasında bir çukur oluşturun. Maya, süt, zeytinyağı ve sodayı ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru yarım saat dinlendirin. İç harcı için soğanın kabuğunu soyup kıyın. Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde kesin. Dereotunu temizleyip kıyın. Zeytinyağını ısıtıp soğanı ve patlıcanı 5 dakika kavurun. Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp açın. Ortalarına patlıcanlı iç harçtan paylaştırın. Hamuru yuvarlayıp kapatın. Poğaça hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Oda ısısında 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
|
|