Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Patlıcanlı Poğaça (3 adet - 239,333 defa bakıldı)

Patlıcanlı Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATLICANLI POĞAÇA

nirvana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc37449
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,212 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı eritilmiş margarin
bir tutam tuz
1 tutam karbonat
Aldığı kadar un (Ortalama 600 gr.)
2 adet orta boy patlıcan

Bir tepsinin içine önce eritilmiş ve biraz soğutulmuş margarini dökün. Buna sıra ile zeytinyağı yoğurt, karbonat, tuzu ilave edin. Karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak fakat çok muntazam bir hamur elde edin. Hamuru ılık bir yerde yarım saat kadar bekletin. Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin, sıcakken kabuklarını soyun ve bir tahtanın üzerinde kıyın. Hamurdan küçük parçalar alın. Elinizde bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Tam ortasına patlıcan içi koyun. Kapatın ve kenarlarını bastırın. Tepsiye muntazam aralıklarla dizin. Bir yumurtanın sarısını çırpın. Poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu ile süsledikten sonra sıcak fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


ML® Patlıcanlı Çörek için tıklayın



Fotoğraf "aççı kız" tarafından gönderildi. 25.06.2020


Patlıcanlı Poğaça

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc87724
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
2,738 defa indirildi / yazdırıldı




Melikgazi Belediyesi

İÇİ;
3 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
Baharat
Tuz
1 Su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
Tuz
2 tane kesme şeker
1 yumurta
Alabildiği kadar un

Unun ortası açılır,maya şeker ve ılık su eritilir,Diğer eklenerek yumuşak mayalı hamur hazırlanır.yaklaşık 1 saat mayalandırılır.Diğer tarafta 3 yemek kaşığı sıvıyağda minik doğranmış patlıcan ve biberler kısık ateşte kavrulur. Küçük doğranmış domateslerde eklenerek pişirilir. Baharat ve tuz eklenir. Soğuyunca hamurda bezeler alınarak şekil verilir,iç konulur kapatılır. Yumurta sarısı sürülerek 175 derecede pişirilir.

Not; Poğaçaların iyi kızarması için yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker konulabilir.



Patlıcanlı Poğaça

aççı kız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc151390
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020
264 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
40 yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
İçi için:
2 közlenmiş patlıcan
1 soğan
Yarım demet dereotu
50 gr ufalanmış beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam

Yaş mayayı 2 yemek kaşığı ılık suda eritin. Unu bir kaba eleyin. Şeker ve tuzu ilave edin. Ortasında bir çukur oluşturun. Maya, süt, zeytinyağı ve sodayı ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru yarım saat dinlendirin. İç harcı için soğanın kabuğunu soyup kıyın. Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde kesin. Dereotunu temizleyip kıyın. Zeytinyağını ısıtıp soğanı ve patlıcanı 5 dakika kavurun. Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp açın. Ortalarına patlıcanlı iç harçtan paylaştırın. Hamuru yuvarlayıp kapatın. Poğaça hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Oda ısısında 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.







Patlıcanlı Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri



(3 adet Patlıcanlı Poğaça 239,333 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası