Kısa URL: https://ml.md/lc107658
Gönderme Tarihi: 17.May.2015
1,385 defa indirildi / yazdırıldı
8 dilim tost ekmeği
1 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. tulum peyniri
1 adet limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
20 adet siyah zeytin
8 dal maydanoz
Közlenmiş patlıcanın üzerine limon suyu sıkın, çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş peynir, çekirdekleri çıkartılıp doğranmış zeytin, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. İki adet tost ekmeğinin arasına karışımı koyup maydanoz serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc183885
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025
30 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet orta boy patlıcan
4 dilim ekmek (tercihen tam buğday ya da çavdar)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
İsteğe göre: domates dilimleri, fesleğen yaprakları veya közlenmiş biber
Patlıcanı alacalı soyun ve ince yuvarlak dilimler hâlinde kesin.
Bir tavaya az zeytinyağı ekleyin, patlıcan dilimlerini arkalı önlü hafifçe kızartın.
Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için kağıt havluyla süzün.
Ekmek dilimlerinin birinin üzerine önce patlıcanları, ardından kaşar peynirini yerleştirin.
Üzerine isteğe göre domates veya köz biber ekleyebilirsiniz.
Diğer ekmek dilimiyle üzerini kapatın ve tost makinesine yerleştirin.
Peynir eriyip dışı çıtırlaşana kadar pişirin.
Sıcak servis edin.