1 adet orta boy patlıcan
4 dilim ekmek (tercihen tam buğday ya da çavdar)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
İsteğe göre: domates dilimleri, fesleğen yaprakları veya közlenmiş biber
Patlıcanı alacalı soyun ve ince yuvarlak dilimler hâlinde kesin.
Bir tavaya az zeytinyağı ekleyin, patlıcan dilimlerini arkalı önlü hafifçe kızartın.
Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için kağıt havluyla süzün.
Ekmek dilimlerinin birinin üzerine önce patlıcanları, ardından kaşar peynirini yerleştirin.
Üzerine isteğe göre domates veya köz biber ekleyebilirsiniz.
Diğer ekmek dilimiyle üzerini kapatın ve tost makinesine yerleştirin.
Peynir eriyip dışı çıtırlaşana kadar pişirin.
Sıcak servis edin.

|