Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Pekmezli Hoşmak (Giresun) (2 adet - 4,743 defa bakıldı)

Pekmezli Hoşmak (Giresun)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pekmezli Hoşmak (Giresun)

müsabaka
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2020
Mesajlar: 22
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151769
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
342 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram barbunya
2 diş sarımsak
1 su bardağı pekmez
1 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su

Barbunyaları yumuşaması için birkaç saat suda bekletin.
Yumuşayan barbunyaları derin bir tencerede kaynayan suyun içine atıp haşlayın.
Ardından püre haline getirin.
Hazırladığınız püreyi bir tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı suyu ilave edin.
Biraz karıştırdıktan sonra üzerine un döküp pişirin.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve sarımsakları içine rendeleyip kavurun.
Sarımsakları muhallebi kıvamına gelen hoşmağa ilave edin.
Tencerede pişen hoşmağı bir tepsiye alın.
Soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün.



Pekmezli Hoşmak (Giresun)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171912
Gönderme Tarihi: 07.May.2023
115 defa indirildi / yazdırıldı




Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg barbunya
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı pekmez
1 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağı

Barbunyalar akşamdan ıslatılır. Haşlanır. Püre haline getirilir. Hazırlanan püre bir tencerede üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır. Üstüne un karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tereyağında kavrulmuş sarımsak üstüne ilave edilerek pişirme tamamlanır. Tencereden tepsiye yerleştirilir. Soğuduktan sonra üzerine pekmez ilave edilir. Fındıkla süslenerek servis yapılır.






Pekmezli Hoşmak (Giresun) Tarifleri Amasya Yemekleri



(2 adet Pekmezli Hoşmak (Giresun) 4,743 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort