| 
 
 
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167073 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2022 
412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
100 gram ceviz
 
1 su bardağı pekmez
 
2 su bardağı su
 
200 gram tereyağı (veya margarin )
 
2 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı un
 
 
İlk öncelikle tencereye yağı alıp eritin. Unu ekleyerek, ağır ateşte ve sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak hafifçe esmerleşene kadar kavurun. Daha sonra kaynar haldeki suyu ve pekmezi ekleyerek karıştırmaya ara vermeden helvanın pekmezi ve suyu çekmesini sağlayın. Şekeri ve cevizleri ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra helvayı ateşten alıp 15-20 dakika kadar demlendirin. Helvaya kaşıkla şekiller vererek servis yapın. (Sıcak servis yapmaya dikkat ediniz).
 
 
 
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
ablam ablam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2018 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143566 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2019 
644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı pekmez
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Pekmez, ceviz ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Tavaya unu koyup pembeleşinceye kadar karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip eriyince ateşten alın. Pekmezli karışımı katıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra istediğiniz gibi şekil verip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
çelik çomak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136502 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018 
949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
6 yemek kaşığı tereyağı
 
1/2 sa bardağı ceviz içi
 
1 su bardağı pekmez
 
1/2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Yağı bir tencerede eritin, un ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika kadar kavurun. Cevizleri atıp, birlikte biraz daha kavurun. Şekeri suda eritip, pekmezle karıştırın, soğuk olarak helvanın üzerine ilave edin, pütürsüz olacak şekilde karıştırın. Suyunu çekince, kapağını kapatıp, 15 dakika dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118778 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016 
1,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nazmiye Demirtaş
 
 
½ paket margarin
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
4 su bardağı un
 
2 su bardağı pekmez
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1 su bardağı şeker
 
 
Tencereye margarini koyup eritelim ve içine sıvı yağı ilave edelim. Üzerine unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak unu kavuralım. Un kahverengi olunca içine cevizi ilave edip karıştıralım. Bir kabın içine toz şekeri pekmezi suyu ilave edelim ve iyice karıştıralım. Hazırladığımız pekmezli karışımı unun içine dökelim ve bir kaç kez karıştıralım. Kapağını kapatalım ve pekmezi çekene kadar pişirelim. Pekmezi çekince tekrar karıştıralım ve kurabiye kalıplarımız ile şekil vererek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118688 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016 
1,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Servet Dikenli
 
 
1 paket margarin
 
Yeterince un
 
1 su bardağı dut pekmezi (küçük boy)
 
1 bardak su
 
3/4 bardak şeker
 
 
Geniş bir kapta yağı eritin yeterince unu rengi değişene kadar tahta kasığın arka yüzüyle ezdirerek kavurun. Bu arada su şeker ve pekmezi karıştırın. Şerbet hazır olunca soğuk şerbeti sıcak kavrulmuş una ilave edin. Yine ezdirerek karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
asude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98009 
Gönderme Tarihi: 05.May.2014 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
150 g tereyağı
 
1.5 su bardağı un
 
150 g dut pekmezi
 
1 su bardağı toz şeker
 
½ su bardağı su
 
Ceviz, fındık, fıstık
 
3 yemek kaşığı tahin
 
 
Yağı bir tencerede hafif ısıtınız.
 
Unu ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurunuz.
 
Pekmez, şeker ve suyu karıştırınız.
 
Kavrulmuş karışıma ilave ederek 2 dakika kadar karıştırarak pişiriniz.
 
Helva suyunu çekince 23 yemek kaşığı tahin ilave edip kevgirle karıştırınız.
 
Helvayı biraz dinlendiriniz.
 
Servis tabaklarına alarak şekil veriniz.
 
Dövülmüş ceviz, fındık, fıstık serperek servis yapınız.
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
gülbeşeker 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94365 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2013 
2,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram tereyağı
 
200 gram un
 
1 su bardağı pekmez
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 su bardağı süt
 
 
 
Tereyağını tavada eritip üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kavurup. Üzerine pekmez ve sütü döküp karıştırın. Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alıp kek kalıplarına boşaltıp kalıba ters çevirip servis tabağına yerleştirin. Üzerine cevizlerle süsleyip servis yapın. Pekmez istemeyen sadece şekerle hazırlayabilir. Ya da sadece pekmezle yapıp hiç şeker koymayabilirisiniz.
  
 | 
Pekmezli Un Helva | 
  | 
Doğa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78294 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012 
2,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
200 gram tereyağı
 
1 su bardağı pekmez
 
4 çorba kaşığı şeker
 
3 su bardağı su
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Tencerede unu ve tereyağını 15 dakika kadar kavurun. Unun kokusu çıkıncaya kadar, rengi dönünceye kadar kavurun.  Daha sonra üzerine şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Başka bir yerde pekmezi ve suyu karıştırın. Kavrulmuş unun üzerine döküp karıştırın. Sürekli karıştırıp kaşığa yapışıncaya kadar pişirin. Daha sonra kaşıkla şekil verip servis tabağına aktarın. Cevizlerle süsleyin ve üzerine biraz pekmez döküp servis edin.
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68725 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011 
5,904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
125 gr tereyağı
 
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı soğuk su (1 bardağı süt de olabilir)
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı dut pekmezi
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1/3 çay kaşığı tuz
 
 
Teflon tavaya yağı koyup eritin Unu ve cevizi katıp, unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun. Ayrı bir kapta, su, tuz, şeker ve pekmezi karıştırın. Eğer pekmez koymak istemezseniz, yarım su bardağı daha şeker ilave edin. Karışımı, kavrulan unun üzerine dökün. İlk önce topak topak bir görüntüsü olan helva, karıştırmaya devam ettikçe toparlanır ve pürüzleri kaybolur. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. (Az pişerse dişe yapışabilir) Ocaktan alın. İster elinizle çiğ köfte sıkar gibi , isterseniz kurabiye kalıpları ile şekil verin. Doğrudan düzbir tepsiye yayıp soğuyunca dilimleyerekte servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Pekmezli Un Helvası | 
  | 
meziyet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.01.2010 
Mesajlar: 29 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45752 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010 
3,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
200 GR. MARGARİN VEYA TEREYAĞI
 
3 SU BARDAĞI UN
 
1 SU BARDAĞI PEKMEZ
 
2 SU BARDAĞI SU
 
2 SU BARDAĞI ŞEKER
 
ARZUYA GÖRE 100 GR. CEVİZ (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
 
 
Tencereye yağı alıp eritelim. Unu ekleyerek ağır ateşte ve sürekli karıştırarak hafifçe esmer-leşip meyanesi gelene dek kavuralım. Sonra kaynar haldeki suyu ve pekmezi ekleyerek karıştırmaya ara vermeden helvanın pekmezi ve suyu çekmesini sağlayalım. Şekeri ve cevizleri ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra helvayı ateşten alıp 15-20 dk. demlendirelim. Helvaya kaşıkla düzgün şekiller vererek servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |