|
Pekmezli Un Helvası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118688
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
Servet Dikenli
1 paket margarin
Yeterince un
1 su bardağı dut pekmezi (küçük boy)
1 bardak su
3/4 bardak şeker
Geniş bir kapta yağı eritin yeterince unu rengi değişene kadar tahta kasığın arka yüzüyle ezdirerek kavurun. Bu arada su şeker ve pekmezi karıştırın. Şerbet hazır olunca soğuk şerbeti sıcak kavrulmuş una ilave edin. Yine ezdirerek karıştırın.
|
Pekmezli Un Helvası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118778
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016
1,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nazmiye Demirtaş
½ paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
2 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
Tencereye margarini koyup eritelim ve içine sıvı yağı ilave edelim. Üzerine unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak unu kavuralım. Un kahverengi olunca içine cevizi ilave edip karıştıralım. Bir kabın içine toz şekeri pekmezi suyu ilave edelim ve iyice karıştıralım. Hazırladığımız pekmezli karışımı unun içine dökelim ve bir kaç kez karıştıralım. Kapağını kapatalım ve pekmezi çekene kadar pişirelim. Pekmezi çekince tekrar karıştıralım ve kurabiye kalıplarımız ile şekil vererek servis yapalım.
|
Pekmezli Un Helvası |
|
çelik çomak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc136502
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018
823 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağı
1/2 sa bardağı ceviz içi
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yağı bir tencerede eritin, un ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika kadar kavurun. Cevizleri atıp, birlikte biraz daha kavurun. Şekeri suda eritip, pekmezle karıştırın, soğuk olarak helvanın üzerine ilave edin, pütürsüz olacak şekilde karıştırın. Suyunu çekince, kapağını kapatıp, 15 dakika dinlendirin.
|
Pekmezli Un Helvası |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc143566
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2019
513 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz içi
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
Pekmez, ceviz ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Tavaya unu koyup pembeleşinceye kadar karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip eriyince ateşten alın. Pekmezli karışımı katıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra istediğiniz gibi şekil verip servis yapın.
|
Pekmezli Un Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167073
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2022
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
100 gram ceviz
1 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
200 gram tereyağı (veya margarin )
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
İlk öncelikle tencereye yağı alıp eritin. Unu ekleyerek, ağır ateşte ve sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak hafifçe esmerleşene kadar kavurun. Daha sonra kaynar haldeki suyu ve pekmezi ekleyerek karıştırmaya ara vermeden helvanın pekmezi ve suyu çekmesini sağlayın. Şekeri ve cevizleri ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra helvayı ateşten alıp 15-20 dakika kadar demlendirin. Helvaya kaşıkla şekiller vererek servis yapın. (Sıcak servis yapmaya dikkat ediniz).
|
|