Kısa URL: https://ml.md/lc86049
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2013
6,601 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
Yeteri kadar un
2 adet yumurta
1 su bardağı su
Süzme yoğurt
Kuru nane
Kırmızı toz biber
Tuz
Tereyağı
Un, yumurta, su karışımı ile mantı hamuru hazırlanır. Yufkalar açılır, kare şeklinde kesilir. Süzme yoğurt nane ile karıştırılır. Bu karışım kare kesilen parçaların içine koyularak üçgen şeklinde kapatılır. Kaynar tuzlu suda haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek sıcak ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146536
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2019
407 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Su
İçi için:
1 kase süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Çok az sıvı yağ
Peruhinin hamuru için yoğurma kabına un ve yumurta ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kaseye iç harcı için süzme yoğurt, nane ve tuz koyup karıştırın. Daha sonra oklava yardımıyla, hazırlanan hamurdan çok ince olmayacak şekilde bir yufka açın. Açtığınız yufkayı kare kare parçalar elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz karelerin içine naneyle hazırlanan yoğurtlu harçtan koyarak üçgen şeklinde kapatın. Bütün hamur için bu işlemi yapıp ardından kaynar suda 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen peruhilerin süzgeç ile suyunu süzün. Ardından servis tabağına alarak üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.