Kısa URL: https://ml.md/lc27364
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2008
2,667 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet orta boy domates
200 gr. Beyaz peynir
10 dal maydanoz
isteğe göre yeşil ya da siyah zeytin
Domateslerin sapları ayrılır ve bol su ile yıkanır. İnce uçlu keskin bir bıçak ile zikzak şeklinde kesilerek üst kısmı kapak gibi çıkarılır ve içi oyulur. Peynir, ezilir ve içine kıyılmış maydanoz katılarak karıştırılır. Zeytinlerin içleri çıkarılır küçük parçalar halinde doğranarak domateslerin ıcıne paylaştırılır. Kaşık yardımı ile üzerine peynirli karışım koyulur. Maydanoz ya da dereotu ile süslenerek servis yapılır,
Fotoğraf "fotocan" tarafından gönderildi. 09.05.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc100210
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2014
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet domates
200 gram beyaz peynir
50 gram süzme peynir
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10-15 adet zeytin
Kekik, kırmızı pul biber
Öncelikle domatesin içlerini oymak gerekiyor. Çıkan içi çorba yapımı için ya da sos yapımı için kullanın. Bu tarifte içini kullanmayacağız. Peynirleri bir kabın içinde karıştırın ve kıyılmış dereotu, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp domateslerin içlerini doldurun. Kenarlarını zeytinlerle süsleyip iftariyelik olarak Ramazan sofrasına farklı bir sunum yapın.
3 adet küçük boy domates
50 gr lor peyniri
1 tane taze soğan
1-2 dal maydanoz
5 tane siyah zeytin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Beyaz biber
Domatesleri yıkayıp tepelerini kapak şeklinde keserek içini kaşık yardımıyla çıkarın. Servis tabağında düz durabilmeleri için alt tarafından biraz kesin. Daha sonra domateslerin içlerine tuz serpiştirip suyunun süzülmesi için ters çevirin ve 5-10 dakika bekletin. Bu sırada taze soğanları ve maydanozları temizleyip doğrayın ve zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara ayırın. Son olarak lor peynirini bir kaseye alın, çatalla ezip maydanoz hariç diğer malzemelerle karıştırın ve domatesin içıne doldurun. Servis yapmadan önce maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Domateslerin tepesi kesilip, içi çıkartılır.
Labne peyniri ile ince kıyılmış dereotu karıştırılır.
Bir çay kaşığı ya da sıkma torbası ile domateslerin içi doldurulur.