| 
 
 
 | 
Peynirli İrmik Helvası | 
  | 
sümbül abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2009 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40917 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009 
4,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
100 gr. yağ
 
100 gr. tuzsuz dil peyniri
 
1,5 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
 
Orta ateşte, şeker ve suyu karıştırarak şerbet yapın. Çok kızgın olmayan yağda irmiği devamlı karıştırarak çok hafif pembeleştirin. irmiği şerbetin üzerine ekleyip, şerbeti çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve ocağın altını iyice kısın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin ve peynirin üstünü helvayla örtüp birkaç dakika sonra ocağın altını kapatın. Ilınmasını bekleyin.
 
 
 ML® Yumurtalı Helva için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Peynirli İrmik Helvası | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144959 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019 
689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram irmik
 
3 kase şeker
 
7 kase su
 
200 gram tereyağı
 
1 kilogram tuzsuz peynir
 
Servis için:
 
Antepfıstığı ve tarçın
 
 
İrmiği tereyağı ile iyice kavurarak soğumaya bırakın.
 
Başka bir tencereye su ve şekeri alıp iyice kaynatın.
 
Kaynayan şekerli suya kavrulmuş irmiği karıştırarak ilave edin.
 
Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kapağı kapalı şekilde bekleyin.
 
1 saat önce buzdolabından çıkardığınız ve ince ince dilimlediğiniz tuzsuz peynir ilave ederek bir iki kez karıştırın.
 
Bu şekilde 2-3 dakika bekleyin.
 
Servis tabağına aldığınız helvanın üzerine tarçın ve fıstık serpin.
 
 
 
  
 | 
Peynirli İrmik Helvası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152981 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020 
477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı tozşeker
 
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
 
2 çorba kaşığı toz antepfıstığı
 
100 gram tuzsuz dil peyniri
 
 
İrmik ve tereyağını tencereye alıp pembeleşene dek kavurun. Toz şeker ve süt ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, toz antepfıstığı ilave edin. Suyunu çekmeye yakın didiklenmiş dil peyniri ilave edip karıştırın ve suyunu çekene dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Peynirli İrmik Helvası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163555 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2022 
397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram dil peyniri
 
1,5 su bardağı irmik
 
200 gram tereyağı
 
1 yemek kaşığı tozşeker
 
Şerbeti İçin:
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
Süslemek İçin:
 
Tarçın
 
Nane
 
 
Öncelikle şerbet için toz şeker, su ve sütü bir tencerede kaynatıp, soğumaya bırakın. Tereyağını bir tencerede eritin ve içine irmiği ilave edip, kısık ateşte irmiğin rengi dönene kadar kavurun. Şerbeti kavurduğunuz irmiğin içine dökerken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Şerbeti çekene kadar karıştırın ve istediğiniz kıvama geldiğinde 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Tekrar karıştırdıktan sonra helvanın ortasını açın ve elinizle didiklediğiniz peyniri koyun. Üzerini helvayla örtün ve tencerenin ağzını kapatıp, 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra helvayı iyice karıştırın. Dilerseniz ıslatılmış bir kaseye doldurup, servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Toz tarçın ve nane yaprağı ile süsleyip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Peynirli İrmik Helvası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170076 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2023 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
 
2 su bardağı su
 
100 g yumuşak margarin
 
150 g tatlı lor peyniri
 
 
Suyu ve margarini bir tencereye alın ve kaynatın. Üzerine irmik helvası karışımını ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
 
Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, küp şeklinde ufaladığınız tuzsuz lor peynirini ekleyin. Birkaç kez alt üst karıştırın ve kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Bir kez daha karıştırıp 10-15 dakika daha bekletin.
 
Sürenin sonunda irmik helvasını küçük kaselere doldurup servis tabağına ters çevirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Peynirli İrmik Helvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182849 
Gönderme Tarihi: 02.May.2025 
137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı irmik
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı ılık su
 
100 gram tuzsuz dil peyniri (eriyebilen bir tür peynir)
 
 
Peynir helvası için şekeri, 2 su bardağı suyun içinde eritip kenarda beklesin. 
 
Tavaya yağı alın. 
 
Kısık ateşte tereyağını eritin ve irmiği içine alarak kavurun. 
 
Rengi değişip irmiklerin kokusu iyice çıkına kadar kavurun. (Kavurma işlemi yaklaşık 10-15 dakika sürebilir) 
 
Şekerli su karışımını ilave ederek kaynayana kadar karıştırın. 
 
Kaynayıp şerbeti hafif emmeye başlayınca göz göz olacaktır. 
 
Bu sırada peyniri ilave edin. 
 
Peynir eriyene ve harçla bütünleşene kadar iyice karıştırın. 
 
Peynirde eridikten sonra altını kapatın. 
 
Peynir helvasını sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |