Kısa URL: https://ml.md/lc144959
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019
592 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram irmik
3 kase şeker
7 kase su
200 gram tereyağı
1 kilogram tuzsuz peynir
Servis için:
Antepfıstığı ve tarçın
İrmiği tereyağı ile iyice kavurarak soğumaya bırakın.
Başka bir tencereye su ve şekeri alıp iyice kaynatın.
Kaynayan şekerli suya kavrulmuş irmiği karıştırarak ilave edin.
Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kapağı kapalı şekilde bekleyin.
1 saat önce buzdolabından çıkardığınız ve ince ince dilimlediğiniz tuzsuz peynir ilave ederek bir iki kez karıştırın.
Bu şekilde 2-3 dakika bekleyin.
Servis tabağına aldığınız helvanın üzerine tarçın ve fıstık serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc152981
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
380 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
2 çorba kaşığı toz antepfıstığı
100 gram tuzsuz dil peyniri
İrmik ve tereyağını tencereye alıp pembeleşene dek kavurun. Toz şeker ve süt ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, toz antepfıstığı ilave edin. Suyunu çekmeye yakın didiklenmiş dil peyniri ilave edip karıştırın ve suyunu çekene dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc163555
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2022
308 defa indirildi / yazdırıldı
150 gram dil peyniri
1,5 su bardağı irmik
200 gram tereyağı
1 yemek kaşığı tozşeker
Şerbeti İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Süslemek İçin:
Tarçın
Nane
Öncelikle şerbet için toz şeker, su ve sütü bir tencerede kaynatıp, soğumaya bırakın. Tereyağını bir tencerede eritin ve içine irmiği ilave edip, kısık ateşte irmiğin rengi dönene kadar kavurun. Şerbeti kavurduğunuz irmiğin içine dökerken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Şerbeti çekene kadar karıştırın ve istediğiniz kıvama geldiğinde 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Tekrar karıştırdıktan sonra helvanın ortasını açın ve elinizle didiklediğiniz peyniri koyun. Üzerini helvayla örtün ve tencerenin ağzını kapatıp, 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra helvayı iyice karıştırın. Dilerseniz ıslatılmış bir kaseye doldurup, servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Toz tarçın ve nane yaprağı ile süsleyip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağı su
100 g yumuşak margarin
150 g tatlı lor peyniri
Suyu ve margarini bir tencereye alın ve kaynatın. Üzerine irmik helvası karışımını ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, küp şeklinde ufaladığınız tuzsuz lor peynirini ekleyin. Birkaç kez alt üst karıştırın ve kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Bir kez daha karıştırıp 10-15 dakika daha bekletin.
Sürenin sonunda irmik helvasını küçük kaselere doldurup servis tabağına ters çevirin. Ilık olarak servis yapın.