|
Peynirli Patlıcan Sarma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170529
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023
391 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Patlıcan 4 Adet
Klasik Beyaz Peynir 100 Gram
Ayçiçek Yağı 0.5 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kekik 1 Tutam
Dereotu 1 Dal
Karabiber 1 Tutam
Tava 1 Adet
Ceviz 6 Diş
Sarımsak 1 Diş
Patlıcanları yıkayın ve soymadan uzunlamasına yarım cm. kalınlığında dilimleyin. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağında yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Peynirinizi ezin ve içine ince kıyılmış ceviz, dereotu, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ilave ederek karıştırın. Pişirdiğiniz patlıcanların içine peynirli harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.
Ruloların açılmaması için ortalarından birer kürdan geçirin. Peynirli patlıcan sarmalarınız servise hazır.
|
Peynirli Patlıcan Sarması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103961
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2014
1,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
2 yemek kaşığı mısır unu
100 gr. beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston
1 çay kaşığı nane
3 çorba kaşığı kızartma yağı
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve boyuna ince dilimler şeklinde doğrayalım. Patlıcanları tuzlayalım. Mısır ununa bulayalım. Kızgın yağda kızartalım.
Peyniri çatalla ezelim. Çok ufak olarak doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi ve naneyi peynire ilave edelim.
Patlıcanların uç kısmına peynirli harçtan yerleştirip patlıcanları saralım ve kürdanla sabitleyelim.
|
Peynirli Patlıcan Sarması |
|
Besime Örücü
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43756
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009
2,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet düzgün patlıcan
1 kalıp sert beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Patlıcanlar boylamasına cetvel gibi kesilir ve kızgın yağda kızartılır. Peynir ezilir, üzerine kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve pul biber eklenir, karıştırılır. Kızaran patlıcanların ucuna yeteri kadar peynirli iç konur, rulo yapılır. Rulolar kürdanla tutturulur. Bir fırın kabına dizilir. Üst malzemesi bir sos kabına konur ve karıştırarak bir taşım pişirilir. Sonra sarmaların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
|
|