|
Pezik (Pazı) Mıhlaması (Ordu) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc119658
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2016
1,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu Büyükşehir Belediyesi
2 bağ pezik
5 adet yumurta
2 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy patates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Ayıklanıp temizlenen pezikler doğranıp bir tencerede 15 dk kadar haşlanıp süzülür. Soğanlar ince ince doğranır, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine havuç, patates rendelenir ve maydanoz, pul biber, karabiber, tuz katılarak karıştırılır. Süzülüp suyu iyice sıkılmış pezikler ilave edilerek tekrar kavrulur. Kavrulan malzeme fırın kabına alınır. Malzemenin üzerine çukurlar açılır. Çukurların içine yumurtalar tek tek kırılarak fırında 15 dk pişirilir. Fırından çıkarılan mıhlama üzerinde ayrı bir tavada kızdırılan tereyağı gezdirilir. Daha sonra servis edilir.
|
Pezik (Pazı) Mıhlaması (Ordu) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110826
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015
2,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 bağ pezik (pazı)
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
5 adet yumurta
Pezikler ince ince doğranıp bir tencerenin içerisinde haşlanır. Haşlanan pezikler süzgeçte süzülür. Ayrı bir kapta ince ince doğranmış soğanlar yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine süzgeçte süzülen pezikler, tuz,karabiber, pul biber ilave edilerek tekrar karıştırılır. Fırın kabına alınan karışıma yumurtalar kırılarak fırında pişirilir. Servise hazır hale getirilir.
|
|