Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > PİLİÇ IZGARA (9 adet - 277,693 defa bakıldı)

PİLİÇ IZGARA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Piliç Izgara

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95429
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
1,492 defa indirildi / yazdırıldı




Bir kapta biberiye, kekik, adaçayı, zencefil, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
Piliç parçalarına bu karışım sürülür. 3 saat bekletilir. Izgarada her iki tarafı da eşit pişirilir.
Izgara sebzeler ve pilav ile servis yapılır.

Not: Piliç: genellikle yumurtadan çıktıktan 45 gün sonra kesilen ağırlığı 1 kg’ ı geçmeyen tavuğa denir. Izgarada çeşitli şekillerde pişirilebilir (şiş, piliç göğsü vb.)


PİLİÇ IZGARA

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc83618
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
1,757 defa indirildi / yazdırıldı




1) Bir kişiye 1/2 piliç hesap ederek 650-750 gramlık pilici keskin bir bıçakla ortasından yarınız.
2) Pilicin kanadının dıştaki kemiğini bırakarak içteki göğüs kemiklerini tamamen ayıklayınız.
3) But kemiğin içten bıçağın ucuyla boydan boya yarıp, eti sağa sola açarak dizindeki oynaktan kemiğini kesip, incik kemiğini çıkarınız.
4) Izgara üzerinde suyunu kaybetbeden önce bir yüzünü pişince diğer yüzünü pişirip servis yapınız.


PİLİÇ IZGARA

bahar gözlüm
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc58598
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010
2,189 defa indirildi / yazdırıldı




1 piliç
3 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Biber

Piliç ızgarası gerek Türk gerekse Dünya mutfağının en lezzetli, en ağız tadıyla yenilen yemeklerinden biridir. Ama, çoğu kimseye basit, kolay görünmekle beraber piliç ızgarası yapmak da bir sanat, bir hünerdir. Çoğu zaman piliç ızgarası kuru olur, yiyenlerin boğazlarında düğümlenir.
Güzel, lezzetli yumuşak bir ızgara yapmak için şu hususlara dikkat edilmelidir. İzgara yapacağınız piliçleri önce sırtlarından uzunlamasına ikiye bölün. Bunların üzerine bir pamukla zeytinyağı sürüp et tahtasında ağır bir cisimle döğün. Bundan sonra, parçaların üzerine yeniden zeytinyağı sürüp bir saat kadar dinlendirin. İzgaraya koyacağınız parçaların üzerine, pişme sırasında sık, sık zeytinyağı sürün. Böylelikle piliçlerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlarsınız.
Kızartmaya başlamadan önce parçaların bazı kemiklerini keskin bir bıçakla ayırabilirseniz piliç daha da güzel olur.


PİLİÇ IZGARASI

Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91
Şehir: Şiraz
Kısa URL: https://ml.md/lc53440
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2010
1,944 defa indirildi / yazdırıldı




Pilici temizledikten sonra 2 parçaya ayırıp, hafif tokmaklayıp tuzunu, biberini ekiniz. Bir saat böyle bırakınız. Biraz tereyağı, soğan suyu ile iyice karıştırınız. Piliçlerin üzerine tereyağı, soğan suyu sürüp ızgaraya yatırınız, hafif ateşte bir tarafı pişince öteki tarafını çevirip yine soğan suyunu sürünüz. Kararında pişince tabağa alınız. Yanına garnitür olarak kestane püresi veya patates püresi koyup servis yapınız.

Not: Izgarada pişecek pilici devamlı çevirmeyiniz.


PİLİÇ IZGARASI

çilli
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.03.2010
Mesajlar: 19
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc48066
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2010
2,215 defa indirildi / yazdırıldı




3 tane piliç
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz

Tüyleri yolunmuş içleri temizlenmiş, tütsülenmiş üç piliç sırtlarından ikiye kesilir, göğüs ve bel kemikleri çıkarılır. Hafifçe zeytinyağlanır ve tabağa konularak 2 saat dinlendirilir. Sonra piliçler yağlanmış tel ızgaraya dizilerek, harlı olmayan odun kömürü ateşinde ve piliçlerin üzerine tencere kapağı kapatmak ve arada bir zeytinyağlamak suretiyle 10 - 20 dakika kızartmalı ılık bir tabağa konularak servis yapılmalıdır.


PİLİÇ IZGARASI

pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc34373
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009
2,115 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet piliç
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz

1 Tüyleri çıkarılmış, içleri temizlenmiş ve tütsülenmiş 3 pilici uzunluklarına doğru sırtlarından ikiye kestikten sonra bel ve göğüs kemiklerini çıkarmalı, sonra da bunları, zeytinyağlanmış et dövmeye yarayan demirle döverek hafifçe yassılttıktan sonra, yassıltılmış bu piliçleri, 1 kahve fincanı zeytinyağı ile yağlamaîı ve tabak içinde 1 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Piliçleri dövmeden önce kanatlarının birinci kıvrım yerinden keserek çıkarmalıdır, üstelik piliçlerin kaburga ile üst but kemiklerinin çıkarılması da öğüt verilir).
2 Bir saat sonra piliçleri, çok harlı olmayan odun kömürü ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirdikten sonra üstlerine küçük bir tencere kapağı kapatmalı, (ızgaranın tellerini yağladıktan sonra piçleri oturtmalıdır), arada bir tavuk tüyü ile üstlerini yağlayarak piliçlerin ancak bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek bunları 10 - 12 dakika arasında pişirmeli ve hafifçe ılıtılmış bir tabağa alarak hemen servis yapmalıdır.


PİLİÇ IZGARA

ziver47
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc19050
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
2,107 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1 piliç,
1 çorba kaşığı sade yağ,
tuz,
karabiber.

Yapılışı:
1- İyice temizlenmiş içi dışı yıkanıp kurulanmış olan piliçlere tuz ve biberi sürünüz.
2- Bir kaşık yağı da ova ova piliçlere iyice sürünüz.
3- Piliçleri ızgaraya oturtarak açık ateşte çevire çevire kızartınız.
4- Zaman zaman da kalan bir kaşık yağı piliçlere sürünüz.
5- Daha güzel kızarmasını istiyorsanız yarım limonu pilicin her tarafına sürünüz veya yağla karıştırıp sürünüz daha güzel kızardığını göreceksiniz.


PİLİÇ İZGARA

Kurt
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc16154
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007
2,214 defa indirildi / yazdırıldı




1 Piliç
tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı sade yağ
Yarım Limon.

İyice temizlenmiş içi dışı yıkanıp kurulanmış olan piliç'i sırtından uzunlamasına ikiye bölün. Et tokacı ile vurup yassıltın. Tuz ve biber sürünüz. Sade yağı da ova ova pilice iyice sürünüz. Pilici ızgaraya oturtarak açık ateşte çevire çevire kızartınız. Zaman zaman da kalan bir kaşık yağı pilice sürünüz. Böylece pilicin kurumadığını göreceksiniz. Daha güzel nar gibi kızarmasını istiyorsanız yarım limonu pilicin her tarafına sürünüz ya da yağla karıştırıp sürünüz daha güzel kızardığını göreceksiniz.


PİLİÇ IZGARA

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8025
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
2,247 defa indirildi / yazdırıldı




Pilicin semiz olması şarttır. Dörde bölerek kemiklerinden ayırıp, sinirlerini temizlemeli. Değeceğiniz yere bir miktar zeytinyağı sürüp hafifçe et döğme demiriyle döğmelidir. Bir kaba zeytinyağı koyup, döğülen piliçleri iki gün serin yerde, yağda bekletmelidir. iyi yanmış mangal kömürü ateşinde ızgara edilir. Piliç pişerken tereyağla yağlanır. Patates tavası ve arzu edlien sebze garnitür olarak kullanılabilir.






PİLİÇ IZGARA Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(9 adet PİLİÇ IZGARA 277,693 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort