|
PİLİÇ IZGARA |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8025
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilicin semiz olması şarttır. Dörde bölerek kemiklerinden ayırıp, sinirlerini temizlemeli. Değeceğiniz yere bir miktar zeytinyağı sürüp hafifçe et döğme demiriyle döğmelidir. Bir kaba zeytinyağı koyup, döğülen piliçleri iki gün serin yerde, yağda bekletmelidir. iyi yanmış mangal kömürü ateşinde ızgara edilir. Piliç pişerken tereyağla yağlanır. Patates tavası ve arzu edlien sebze garnitür olarak kullanılabilir.
|
PİLİÇ IZGARASI |
|
çilli
Aşçı
Kayıt: 03.03.2010
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc48066
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2010
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane piliç
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz
Tüyleri yolunmuş içleri temizlenmiş, tütsülenmiş üç piliç sırtlarından ikiye kesilir, göğüs ve bel kemikleri çıkarılır. Hafifçe zeytinyağlanır ve tabağa konularak 2 saat dinlendirilir. Sonra piliçler yağlanmış tel ızgaraya dizilerek, harlı olmayan odun kömürü ateşinde ve piliçlerin üzerine tencere kapağı kapatmak ve arada bir zeytinyağlamak suretiyle 10 - 20 dakika kızartmalı ılık bir tabağa konularak servis yapılmalıdır.
|
PİLİÇ İZGARA |
|
Kurt
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16154
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Piliç
tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı sade yağ
Yarım Limon.
İyice temizlenmiş içi dışı yıkanıp kurulanmış olan piliç'i sırtından uzunlamasına ikiye bölün. Et tokacı ile vurup yassıltın. Tuz ve biber sürünüz. Sade yağı da ova ova pilice iyice sürünüz. Pilici ızgaraya oturtarak açık ateşte çevire çevire kızartınız. Zaman zaman da kalan bir kaşık yağı pilice sürünüz. Böylece pilicin kurumadığını göreceksiniz. Daha güzel nar gibi kızarmasını istiyorsanız yarım limonu pilicin her tarafına sürünüz ya da yağla karıştırıp sürünüz daha güzel kızardığını göreceksiniz.
|
PİLİÇ IZGARA |
|
bahar gözlüm
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58598
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010
2,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 piliç
3 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Biber
Piliç ızgarası gerek Türk gerekse Dünya mutfağının en lezzetli, en ağız tadıyla yenilen yemeklerinden biridir. Ama, çoğu kimseye basit, kolay görünmekle beraber piliç ızgarası yapmak da bir sanat, bir hünerdir. Çoğu zaman piliç ızgarası kuru olur, yiyenlerin boğazlarında düğümlenir.
Güzel, lezzetli yumuşak bir ızgara yapmak için şu hususlara dikkat edilmelidir. İzgara yapacağınız piliçleri önce sırtlarından uzunlamasına ikiye bölün. Bunların üzerine bir pamukla zeytinyağı sürüp et tahtasında ağır bir cisimle döğün. Bundan sonra, parçaların üzerine yeniden zeytinyağı sürüp bir saat kadar dinlendirin. İzgaraya koyacağınız parçaların üzerine, pişme sırasında sık, sık zeytinyağı sürün. Böylelikle piliçlerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlarsınız.
Kızartmaya başlamadan önce parçaların bazı kemiklerini keskin bir bıçakla ayırabilirseniz piliç daha da güzel olur.
|
PİLİÇ IZGARASI |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34373
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009
2,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet piliç
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
1 Tüyleri çıkarılmış, içleri temizlenmiş ve tütsülenmiş 3 pilici uzunluklarına doğru sırtlarından ikiye kestikten sonra bel ve göğüs kemiklerini çıkarmalı, sonra da bunları, zeytinyağlanmış et dövmeye yarayan demirle döverek hafifçe yassılttıktan sonra, yassıltılmış bu piliçleri, 1 kahve fincanı zeytinyağı ile yağlamaîı ve tabak içinde 1 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Piliçleri dövmeden önce kanatlarının birinci kıvrım yerinden keserek çıkarmalıdır, üstelik piliçlerin kaburga ile üst but kemiklerinin çıkarılması da öğüt verilir).
2 Bir saat sonra piliçleri, çok harlı olmayan odun kömürü ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirdikten sonra üstlerine küçük bir tencere kapağı kapatmalı, (ızgaranın tellerini yağladıktan sonra piçleri oturtmalıdır), arada bir tavuk tüyü ile üstlerini yağlayarak piliçlerin ancak bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek bunları 10 - 12 dakika arasında pişirmeli ve hafifçe ılıtılmış bir tabağa alarak hemen servis yapmalıdır.
|
PİLİÇ IZGARA |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19050
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
2,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 piliç,
1 çorba kaşığı sade yağ,
tuz,
karabiber.
Yapılışı:
1- İyice temizlenmiş içi dışı yıkanıp kurulanmış olan piliçlere tuz ve biberi sürünüz.
2- Bir kaşık yağı da ova ova piliçlere iyice sürünüz.
3- Piliçleri ızgaraya oturtarak açık ateşte çevire çevire kızartınız.
4- Zaman zaman da kalan bir kaşık yağı piliçlere sürünüz.
5- Daha güzel kızarmasını istiyorsanız yarım limonu pilicin her tarafına sürünüz veya yağla karıştırıp sürünüz daha güzel kızardığını göreceksiniz.
|
PİLİÇ IZGARASI |
|
Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz |
Kısa URL: https://ml.md/lc53440
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2010
1,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilici temizledikten sonra 2 parçaya ayırıp, hafif tokmaklayıp tuzunu, biberini ekiniz. Bir saat böyle bırakınız. Biraz tereyağı, soğan suyu ile iyice karıştırınız. Piliçlerin üzerine tereyağı, soğan suyu sürüp ızgaraya yatırınız, hafif ateşte bir tarafı pişince öteki tarafını çevirip yine soğan suyunu sürünüz. Kararında pişince tabağa alınız. Yanına garnitür olarak kestane püresi veya patates püresi koyup servis yapınız.
Not: Izgarada pişecek pilici devamlı çevirmeyiniz.
|
PİLİÇ IZGARA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83618
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
1,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
1) Bir kişiye 1/2 piliç hesap ederek 650-750 gramlık pilici keskin bir bıçakla ortasından yarınız.
2) Pilicin kanadının dıştaki kemiğini bırakarak içteki göğüs kemiklerini tamamen ayıklayınız.
3) But kemiğin içten bıçağın ucuyla boydan boya yarıp, eti sağa sola açarak dizindeki oynaktan kemiğini kesip, incik kemiğini çıkarınız.
4) Izgara üzerinde suyunu kaybetbeden önce bir yüzünü pişince diğer yüzünü pişirip servis yapınız.
|
Piliç Izgara |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95429
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
1,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kapta biberiye, kekik, adaçayı, zencefil, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
Piliç parçalarına bu karışım sürülür. 3 saat bekletilir. Izgarada her iki tarafı da eşit pişirilir.
Izgara sebzeler ve pilav ile servis yapılır.
Not: Piliç: genellikle yumurtadan çıktıktan 45 gün sonra kesilen ağırlığı 1 kg ı geçmeyen tavuğa denir. Izgarada çeşitli şekillerde pişirilebilir (şiş, piliç göğsü vb.)
|
|