|
|
PİRAMİT PASTA (Hamur) |
|
külbastı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36116
Gönderme Tarihi: 02.May.2009
3,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim
Hamur için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Krema için:
1 paket toz krem şanti
Bir buçuk çay bardağı süt ya da su
Yarım çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
85 gram bitter çikolata
Üzerine:
2 çorba kaşığı kakao
Hamur için yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Un ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kabın yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken 10, 8, 6, 4 ve 2 cm'lik şeritler halinde kesin. Soğumaya bırakın. Diğer şantiye ekleyip çırpın. Çikolatayı parçalayıp, küçük bir pişirme kabına alın. Üzerine 1 çorba kaşığı su ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak eritin. Ilınmış çikolatayı da krem şantiye ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın. En geniş bisküvi alta, en ince bisküvi üste gelecek şekilde, her parçanın arasına krema sürerek üstüste dizin. Kenarlarını da krema ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce üzerine toz kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
|
PİRAMİD |
|
hasene
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc40671
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr çikolata kuvertür
200 gr un
1/2 çay fincanı fındık içi
1/2 paket vanilya
4 fiske limon kabuğu rendesi
150 gr toz şeker
2 ceviz kadar yağ
8 taze yumurta
1/2 bardak su
Yağlı krema için:
75 gr tereyağı
100 gr sütsüz çikolata (kuvertür)
100 gr pralin
Kenarı az, dikdörtgen şeklinde 3 fırın tepsisi, eritilmemiş yağla tabaka halinde yağlanıp unlanır.
Yumurtalar bir tencereye kırılır, şeker katılır. Hafif ateşte ısınıncaya kadar telle çırpılıp köpürtülür. Ateşten alınır, soğuyuncaya kadar tekrar çırpılır. Sonra limon kabuğu rendesi, elenmiş un ve vanilya karıştırılır. Hamur, tepsilere ikisi tam, biri yarım olmak üzere pay edilir. Doluncaya kadar karton veya mika yardımıyla düzgünce yayılır. Ortadan az ısıda pişirilir. Fırından çıkarılır, enine ikişer parçaya bölünür. Tepsiden çıkarılarak düz bir yerde soğumaya bırakılır.
Yağlı krema hazırlanır. Kremanın içine su buharında eritilmiş çikolata iyice ılındırılıp karıştırılır. Pandispanyalardan dört tanesinin arasına gereği kadar krema sürülerek üst üste kapatılır. Düzgün kesilmesini sağlamak için buzdolabında 1 - 2 saat bekletilir, kreması dondurulur.
Dolaptan alınan pastanın pürüzlü çevresi kesilerek düzeltilir. 5 - 6 santimlik dikdörtgen prizmalar şeklinde kesilir. Bunlar birer köşegeninden de kesilerek ikişer üçgen prizmaya ayrılır. Kesilen taraflar dışa getirilir, iç yüzlerine krema sürülür, ikişer ikişer birbirlerine yapıştırılır. Bırakılan yarım pandispanya piramidin tabanı eninde kesilir, kremaların, pramid-lerin altına taban olarak yerleştirilir. Üzerlerine krema sürülür, çekilmiş fındık yapıştırılır. Buzdolabında bir süre daha bırakıldıktan sonra 1,5-2 santim kalınlıkta dilimlere kesilir.
Yağlı Kremanın Hazırlanışı: İçi yuvarlak küçük bir tencereye konan tereyağı hafif ateşte ısıtılırken telle karıştırılır. Fazla kızdırılmaz. Sonra, ateşten alınıp içine pralin ve rendelenmiş çikolata konur. Bunlar yağın sıcaklığında eritilir, sonra sık delikli bir tel süzgeçten geçirilerek başka bir kaba aktarılır. Soğuyunca donmasına meydan verilmeden pastanın üzerine dökülür, her tarafı kapatılır. Serin bir yerde 15 dakika kadar bırakılır, dondurulur.
|
PİRAMİT |
|
mutfak perisi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58848
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yumurta
350 gr. pudra şekeri
Yarım paket vanilya
100 gr. fındık veya badem
Yumurta sarıları bir kaseye konur. 300 gr. şekerle krem hâline getirilir. Katı - kar hâline getirilmiş yumurta akı, elenmiş un ve vanilya ilâve edilir. Karıştırılarak yağlanmış, unlanmış tepsilere yarım santimetre kalınlığında dökülür. Fırında pişirilir. Fırından çıkınca aralarına çikolatalı krem sürülür. Üst üste yapıştırılır. Piramit şeklinde kesilir. Kenarlarına krem sürülür. Kıyılmış fındık veya badem yapıştırılır. Üzerine pudra şekeri serpilir.
|
PİRAMİT PASTASI |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66114
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
Vanilya
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı dolusu)
300 gr. un (10 çorba kaşığı dolusu)
Kremi için:
1 küçük paket margarin
5 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı kakao
10 yumurtadan savayer pandispanyası hazırlayınız.
İki fırın tepsisinin içini kâğıtla kaplayınız.
Hazırladığınız pandispanyayı 2 cm. kalınlığında tepsilere döküp, muntazam yayınız.
Orta ısılı fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Fırından alıp, soğutunuz.
Kâğıtlarını çıkarıp her pastayı boyuna 3'e kesiniz. (Bu şekilde elinizde 6 parça olacaktır.)
Kakaolu yağlı krem hazırlayınız.
Her parçaya ince bir kat olarak kakaolu yağlı kremi sürüp, 6 adedini üst üste koyunuz.
Buzdolabında 1 veya 2 saat bekletiniz.
Sonra pastayı masanın bir kenarına koyup, keskin bir bıçakla verev olarak kesiniz. (Bu şekilde pasta 2 üçgene ayrılmış olur.)
Kesilen kısımlara krem sürülüp pastayı 1 üçgen olacak şekilde blrleştiriniz.
Tekrar üstlerine İnce kıyılmış yeşil fıstık veya pudraşekeri serpiniz
Servis tabağına alıp, dilim dilim servis yapınız.
|
Piramit Pasta |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75679
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
Yağlı dobuş hamuru için:
75 gr. tereyağı
75 gr. un
75 gr. tozşeker (5 çorba kş.)
2 adet yumurta
Yağlı şokola kreması için:
2 çay kş. kakao
2 çay kş. margarin
7 çay kş. su
1 çay kş. tozşeker
30 gr. eritilmiş tereyağı (2 çorba kş.)
Ganajı için:
85 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
85 ml. krem şantiyi
Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın. Yağlı dobuş hamurunu hazırlamak için tereyağını, unu, şekeri ve yumurtaları bir mikser ile çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine 1 cm. kalınlığında dökün. Fırına sürüp 15 dakika pişirin.
Küçük bir kapta kakaoyu margarinle birlikte ezerek karıştırın. Diğer bir kapta su ve şekeri karıştırıp, tereyağını ekleyin. Ezerek şekerli bir yağ elde edin. Şekerli yağa kakaolu margarini ekleyip iyice yedirerek yağlı şokola kremasını tamamlayın.
Eritilmiş bitter çikolatayı krem şantiyi ile birlikte çırpın. Hazırladığınız yağlı şokola kremasını ekleyip 1 dakika kadar daha çırptıktan sonra kremayı bir kenarda bekletin.
Pişen hamuru sırasıyla 10 cm.'lik, 8 cm.'lik, 6 cm.'lik, 4 cm.'lik, 2 cm.'lik, 1 cm.'lik ve 1/2 cm.'lik şeritler halinde kesin. 10 cm.'lik şeridin üzerine bir kat krema sürüp 8 cm.'lik şeridi kremanın üzerine yerleştirin. Bir kat krema, bir kat kek sırası ile piramidi döşeyin. Üzerini tamamen bir tel süzgeçten serpilmiş kakao ile kaplayın. Dilimleyerek servis yapın.
|
|
PİRAMİT PASTA (Hamur) Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|