Kısa URL: https://ml.md/lc115470
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1000 gr. Ilık su
750 gr. Pırasa
150 gr. Haşlanmış Barbunya
150 gr. Mısır Unu
50 gr. Havuç
50 gr. Kuru Soğan
30 gr. Tereyağı
20 gr. Toz Şeker
5 gr. Tuz
5 gr. Kırmızı Pul Biber
Önceden ısıtılmış bir tavada soğanları tereyağı ile kavurunuz. Üzerine ince doğranmış pırasaları, havucu ve barbunyayı ilave ederek karıştırınız. 10 dakika kadar pişirdikten sonra ılık suyunu ve tuzunu ilave ederek pişiriniz. Sebzeler pişmeye başlayınca üzerine mısır ununu ve toz şekeri ekleyiniz. Mısır unu karıştırıldıktan ve çorba kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak demlenmeye bırakınız. Ayn bir tavada pul biberi tereyağında kavurunuz. Çorbayı tabaklara koyduktan sonra tereyağlı biberi üzerine gezdirerek servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc132027
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018
745 defa indirildi / yazdırıldı
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
750 gr pırasa
1 küçük soğan
1 havuç
1 su bardağı barbunya fasulye
1 su bardağı mısır unu
50 gr tereyağı
5 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
1 tatlı kaşığı biber
Soğanı tereyağda hafifçe kavurulup, daha sonra pırasayı, haşlanmış fasulyeyi, havuç ve suyu ilave edip tüm malzeme pişirilir. Fasulyeler yumuşamaya başladıktan sonra mısır ununuda ilave edip bir müddet pişirilir. İsteğe bağlı olarak tuz ve şekeri ilave edip 10/15 dakika daha pişirilir. Çorbanın kıvamı isteğe bağlı olarak daha koyu veya sulu olabilir. Su miktarı isteğe göre ayarlanır. Tüm malzeme iyice piştikten sonra kırmızı biber ve tereyağını kızdırıp çorbaya ilave edilir.