Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kıymalı Börek Tarifleri > Pırasalı Börek (19 adet - 1,249,198 defa bakıldı)

Pırasalı Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pırasalı Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160258
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar su
1 kilo pırasa
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ

4 bardak unun içerisine bir tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke, aldığı kadar da su ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru yoğurup, 20 dk. boyunca dinlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz pırasalı börek hamurunu 20 bezeye bölün. Daha sonra tüm bezeleri bir pasta tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına erittiğiniz tereyağını ekleyin. Sonrasında hamurları buzdolabında bir süre bekletin.
Pırasaları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra bir tavaya bir miktar yağ koyun ve pırasaları tavada kavurun. Pırasalar iyice yumuşadıktan sonra kenarda bekletin.
Dolaptan çıkarmış olduğunuz hamurları merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Daha sonra içerisine hazırlamış olduğunuz pırasa harcını ekleyin. Her kata aynı işlemi uygulayın. Böreği bir hamur yardımıyla kapadıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
200 derecelik fırında 40 dk boyunca pişirebilirsiniz.



Pırasalı Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159312
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2021
357 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Biraz tuz
Yarım su bardağı ılık su
İçi için:
Yarım kg pırasa
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1 çay fincanı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
2 adet yumurta
Biraz peynir

Un, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvı yağ, tuz ve suyu yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru ikiye bölerek, iki adet yufka açın. Yufkanın birini, yağlanmış tepsiye alın. Pırasayı temizleyip incecik kıyın. Diğer iç malzemesiyle karıştırıp, yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı da, malzemenin üzerini örtecek şekilde en üste serin. Kömür ateşinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek pişirin.



Pırasalı Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159168
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamuru için:
2 su bardağı un
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
500 gram pırasa
400 gram kıyma
1 adet acı Arnavut biberi
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş ince kıyılmış sarımsak
3 çorba kaşığı yer fıstığı
100 gram krema
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Köri
Üzerine:
2-3 çorba kaşığı yer fıstığı

Tereyağının 1/3'ünü ayırın ve kalanını geniş bir kaba alın. Üzerine un, yumurta sarısı, yoğurt, kabartma tozu ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra düz bir zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Ayırdığınız tereyağını üzerine sürüp rulo yapın. Yağlanmış bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün içi için pırasaları temizleyip, ince halkalar halinde doğrayın. Yer fıstıklarını temizleyin. Arnavut biberinin çekirdeklerini temizleyip ince kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alıp üzerine kıyma, sarımsak ve yer fıstığını katıp karıştırarak kavurun. Daha sonra pırasa, kıyılmış biber ve tuz ekleyin. Pırasa yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ayrı bir kapta krema, 2 adet yumurta, karabiber ve köriyi karıştırıp pırasalı harca ilave edin. Harcı bir kenara alıp ılınmaya bırakın. Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Kalan yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akşamdan hazırladığınız hamurdan elma büyüklüğünde bir parça koparıp böreği pişireceğiniz kaptan biraz büyük olacak şekilde açın. Daha sonra kenarlarından taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Hamurun sarkan kısımlarına fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız pırasalı harcı hamurun üzerine döküp yayın. Kalan hamuru fırın kabının büyüklüğünde açıp üzerine çatalla delikler açın. Daha sonra harcın üzerine yerleştirin ve sarkan hamurun kenarları ile birbirine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yer fıstığı koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.



Pırasalı Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158247
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2021
247 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 yumurta
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 bardak ılık su
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
3 dal pırasa
Yarım yemek tabağı peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
İçi ve üzeri için:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yumurta, kuru maya, sıvı yağ, ılık su ve un bir kapta iyice yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Bu börek yufkalarının güzel açılmasını sağlar. Hazırlanan hamuru yarım saat dinlendirin. Bu sırada iç harcı hazırlayabilirsiniz. İnce ince doğradığınız pırasaları sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğuduktan sonra peynir ve baharatları da ekleyin.
Dinlenen hamuru 20 eşit parçaya bölün ve bu parçaları beze şeklinde ufak ufak açın. Ardından bezeleri ufak ufak açmaya başlayın. Bezelerin içine ısıttığınız tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün. 2 adet 10'ar bezelik yufkalar oluşturmalısınız. Sonra bu 10 yufkalık hamuru açarak tek bir hamur haline getirmelisiniz. Ve büyük bir yufka açtıktan sonra yağlanmış tepsi de yufkanın hamuru dışarı taşacak şekilde yerleştirme yapın. Hazırladığınız iç harcı dökün. İyice yaydığınıza emin olun. Son olarak diğer 10 katlı yufkalarınızı üst üste açarak bir büyük yufka daha oluşturun ve içi koyduğunuz tepsinin üzerini örtün. Üst katmanı tam tepsiye göre açmaya çalışın. Alt katmandan dışarı sarkıttığımız hamurları kıvırarak tepside kenar yapıyoruz ve böreğin üzerine erittiğimiz yağdan döküp 200 derecede ortalama yarım saat pişiriyoruz. Böreğin pişerken kabardığını göreceksiniz. Pişme işlemi bitince böreğin üzerine hafif su serpip gazete kağıdı ile ağzını sıkıca kapatıp soğumaya bırakın. Bu börek genel olarak pizza şeklinde dilimleniyor. Ancak tercihen büyük baklava dilimleri gibi de yapılabilir.


Pırasalı Börek

nasuh
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.03.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc133045
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2018
847 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 kilo un
1 tutam tuz
Su
İçi için:
1 bağ pırasa
1 tutam tuz
Açmak için:
Sıvıyağ

Geniş bir kaba un ve tuz koyuyoruz. Azar azar ılık su ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp merdane ile büyütüyoruz ve aralarını bol bol yağlayıp bir tepside üst üste sıralıyoruz ve yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Pırasaları oldukça ince dilimliyoruz. Temiz bir çarşafı yere seriyoruz dinlenen hamurları tek tek çarşafın üzerinde olabildiğince ince açıyoruz kenarlarının kalın yerlerini bıçakla kesip alıyoruz. Açtığımız hamurun içine pırasa serpip 1 avuç sıvı yağ gezdiriyoruz ve çarşafın kenarından kaldırıp yarıya kadar hamuru rulo yapıyoruz Çarşafın diğer tarafınıda kaldırıp ortaya doğru rulo yapıyoruz ve yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak dolayıp tepsiye yerleştiriyoruz. Kalan iki hamuruda aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirip önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz.



Pırasalı Börek

çılgın aşçı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2017
Mesajlar: 26
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129065
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2017
1,156 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Hamuru için:
1 kg un
1 yemek kaşığı sirke
1.5 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
İç harcı için:
9-10 dal pırasa
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Arası için:
Eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
Çörekotu

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için pırasaları 2 cm kalınlığında doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Pırasalar yumuşamaya başlayınca tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırıp ocaktan alın. Dinlenen hamuru 9 bezeye ayırın. Daha sonra bezeleri üçerli gruplara ayırın. Üç bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak üst üste koyun ve kenarları tepsiden taşacak şekilde açın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız harcı üzerine yayın. Harç görünecek şekilde hamurun kenarlarını ortaya doğru şekil vererek katlayın. Kenarlarına eritilmiş tereyağı sürün. Çörekotu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.



Pırasalı Börek

siyami kutsi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2017
Mesajlar: 39
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc128968
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2017
1,160 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Hamur için:
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme için
4 pırasa
2 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr lor peyniri
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik

Toz mayayı ılık süt ile birlikte karıştırın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru iyice yoğurun. Hamurun üzerini bezle örterek 30 dakika kadar dinlendirin. Soğanları soyarak kıyın. Pırasaları temizleyip ince ince dilimleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Pırasa ve soğanı tavaya ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika karıştırarak soteleyin. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdaneyle büyük bir yufka şeklinde açın. Üzerine pırasalı harcı döküp yayın. Hamurun kenarlarını içe kıvırıp önce kare şekline getirin. Sonra ortadan ikiye katlayıp dikdörtgen şekli verin.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağını karıştırıp hamurun üzerine fırçayla sürün. Pulbiber ve kekik serpip 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.



Pırasalı Açma Börek

sultan sofrası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2014
Mesajlar: 29
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc97886
Gönderme Tarihi: 02.May.2014
2,535 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un
İçi için:
2 bağ teze soğan
1,5 kilo pırasa
200 gram beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Öncelikle derin bir kabın içinde yaş mayayı sütle birlikte ezin. 5 dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İçi için yıkanmış doğranmış pırasaları zeytinyağıyla kavurun. Ocaktan alın ve içine taze soğanı ince ince kıyıp fazla suyunu sıkıp pırasalara ekleyin. Üzerine peynir ekleyip karıştırın. Hamuru oldukça ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını gezdirin ve her tarafına yayın. Pırasalı karışımı üzerine bolca sürün. Kalan hamuru üzerine kapatın ve yağ sürüp yayın. Bütün olarak tepsiye alın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.


Pırasa Böreği

alaylı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc94707
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
2,824 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg pırasa
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı margarin
500 gr un
1 bardak Su
2 çorba kasığı margarin
1 tatlı kasıgı tuz

Pırasaları temizleyin. Yıkayıp küçük küçük doğrayın. Tavada sanayag kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alın.
Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan 10 tane beze hazırlayın. Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en üste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın kenarlarına sanayag sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.


Pırasalı Açma Börek

sabire
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2013
Mesajlar: 23
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94607
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2013
2,942 defa indirildi / yazdırıldı




1 Adet Yumurta
1 yemek kaşığı Sirke
1/2 çay bardağı Sıvı yağ
1-1,5 Su bardağı Su ve süt karışımı
3,5-4 bardak Elenmiş Un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 pamak eksik Erimiş margarin (ara katlara)
1/2 kg pırasa (Arasına)

Unun yarısını bir kaba koyup malzemeleri koyup yavaş yavaş karıştırıyoruz. Un ekleye ekleye kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur hazırlıyoruz. Hamuru dolapta en az bir saat dinlendiriyoruz.
Hamur dinlenirken bir tencerede 1 soğan kavurup 1/2 kaşık salça ekliyoruz. Çok küçük (pırasayı dörde bölüp) doğradığımız pırasaları kavurup yarım bardak su ilavesi ile pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru 2 parçaya bölün. İlk parçayı 11 bezeye bölüp her bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Bitince pişireceğiniz tepsi içinde her birini koyarak üstünü eritilmiş sana hamur işi ile bolca yağlayın yağladıkça diğer parçayı üstüne alın her katı bolca yağlayın bezeler bitene kadar devam edin. bitince elinizle tepsi büyülüğünde getirin yağlı olduğu için kolay büyür. Sonra diğer yarısına da aynı işlemi yapıp diğerinini boyutuna getirin. Araya pırasaları döşedikten sonra ikinci açtığınızı üstüne koyun en üstü de yağlayıp 200 derecede üzeri altı kızarana kadar pişirin.


Pırasalı Börek

dilnur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2013
Mesajlar: 20
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc94295
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2013
2,153 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yufka
1/2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

Pırasanın beyaz kısımlarını halka halka doğrayın, soğanı da yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine salçayı ekleyip birkaç dakika pişirin. Ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları, aralarına zeytinyağlı su sürerek üst üste koyup sekiz parçaya kesin. Kenarlarına pırasalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. Gül şekli verip tepsiye dizin. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürün. Susam serpin. 200 derece fırında pişirin.


Pırasalı Börek

Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc75746
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
2,941 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. Pırasa
2 yumurta
1 kaşık salça
1 kaşık yoğurt
750 gr. Un
Tuz
Karabiber

Pırasalar küçük küçük doğranarak bir tenecerede zeytinyağı ile birlikte çok az suyla pişirilir. Pırasalar pişince tuz, karabiber ve yumurtalar içine atılarak karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Öte tarafta yoğurtla birlikte börek için iıamur hazırlanır. Hamurlar yumurta büyüklüğünde 11-12 parçaya ayrılır. Her parça tabak büyüklüğünde açılarak ortası yağlanır ve üst-üste koyulur. Bütün hamurlar tepsiden 4 parmak sarkacak biçimde tek hamur haline getirilir. Hamur tepsiye yerleştirilir. Ve ortasına pişen pırasa konur. Hamurun tepsinin dışında kalan kısımları içe doğru döndürülür Pırasaların üstü açık bırakılır. Üzerine yağ dökülerek fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Pırasalı Börek

yanlış numara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2011
Mesajlar: 57
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc70044
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2011
3,028 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağı
İçi için:
3 adet pırasa
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ceviz içi
Yapım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta
5 çorba kaşığı galeta unu

Öncelikle pırasaları yıkayıp çok ince bir şekilde kıyın. Tavaya tereyağını koyup eritin içine pırasaları ilave edin. Beş dakika kavurduktan sonra salçayı, maydanozu ve kıyılmış cevizi üzerine ekleyin. Bir iki taşım kaynasın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkalardan birini tezgah üzerine koyup yağ ve su ile ıslatın. Üzerine bir yufka daha koyun. Bu iki yufkadan üçgenler kesip üzerine pırasalı içten koyup 2 parmak kalınlığında sarın. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, ister fırında kızartın isterseniz de börekleri önce yumurtaya, ardından da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


Pırasa Böreği

meftune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc69928
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011
3,657 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr tereyağı
500 gr pırasa (harcı için)
200 gr soğan (harcı için)
2 adet yumurta
250 ml su
1 çay kaşığı tuz
250 gr un

Pırasaları yıkayıp, ince ince doğrayın. Harcı hazırlamak için tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun. Pırasaları katıp kavurmayı sürdürün. Peyniri ve çırpılmış yumurtaları da katarak karıştırın, tuzunu ayarlayıp tavayı ateşten alın. Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın. Hamuru hazırlamak için, yumurtalan bir yoğurma kabının içine kırıp, suyla birlikte çırpın. Tuzu ve unu katıp yoğurarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru on topağa ayırıp yuvarlayın ve unlaym. Topakları teker teker oklava ile yufka inceliğinde açın. Tereyağını tavada eritin. Tepsiyi eritilmiş tereyağı ile yağlayarak beş yufkayı üst üste serin. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Öteki yufkalan üzerine kapatın. Erittiğiniz tereyağını böreğin üzerine gezdirin. Tepsinin kenarlarını aşan fazlalık varsa bıçakla kesin ve üstteki yufkanın kenarlarını bıçağın ucu ile tepsinin içine itin. Tepsiyi fırına sürüp, altı ve üstü kızarmcaya kadar böreği yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen böreği fırından alıp, kesin, sıcak servis yapın.


PIRASA BÖREĞİ

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58254
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010
4,781 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

1 kg. pırasa
2 çorba kaşığı salça
100 gr. tulum peyniri
zeytinyağı
tuz
karabiber
hamuru için:
500 gr. un
su
sıvıyağ
tuz

Karıştırma kabına un, maya ve tuz alınır, tuzu ilave edilerek alabildiği kadar ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Diğer taraftan pırasalar önce ortadan kesilip daha sonra küçük küçük doğranır. Yağda sotelenmeye alınır. Üzerine salça, tuz ve karabiber eklenir. Hamur tepsiden taşacak büyüklükte açılır ve tepsiden kenarları taşacak şekilde konur.sotelenen pırasalar hamurun üzerine yayılır. Tulum peyniri de rendelerek serpildikten sonra hamurun kenarları kıvrılarak yağlanır. 180 derecelik fırında pişirilir.


PIRASALI BÖREK

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc57661
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2010
3,145 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su
Harç için;
750 gr. pırasa
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr kavurma
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Çörekotu

Pırasaları ince doğrayın. Salçayı zeytinyağında kavurun. Pırasaları ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ve kavurmayı ekleyip soğumaya bırakın.
Un, tuz, sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Gerekirse su veya un ilavesi yaparak yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürün ve 3 dakika bekletin. Hamuru biraz daha genişletin.
Pırasa harcını hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Hamuru kendi etrafında dolayarak yağlanmış tepsiye yerieştirin. Üzerine hafifçe bastırın. Çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Pırasalı Börek

sonnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2008
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc27595
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2008
3,297 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 su bardağı süt
Biraz su
1 paket margarin
içi için:
500 gr. pırasa
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı
5 adet yumurta
500 gr. yoğurt
250 gr. beyaz peynir

Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına unu eleyip, ortasını havuz gibi açın tuz, sirke, ayçiçekyağı, süt ve biraz su ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirin. 1 paket margarini eritip soğutun. Hamurdan 30 parça beze yapın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarini sürün. Beşer beşer katlar halinde üst üste koyup birleştirin. Buzdolabında 15 dk. dondurun. Bu arada içini hazırlayın. Pırasayı ince ince doğrayın. 1 kaşık ayçiçek yağı ile kavurun. Ilınınca yumurta, tuz ve peyniri ilave e-din. Hamurları tepsi büyüklüğünde açın. Aralarını yağlayarak üçünü üst üste koyun. Üçüncü yufka konduktan sonra hazırladığınız harcı yufkanın üzerine koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Üzerine yağ sürüp fırında üzerleri kızarana dek pişirin.


Pırasalı Börek

ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
Kısa URL: https://ml.md/lc17251
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007
4,041 defa indirildi / yazdırıldı




Harcı için:
yarım kilogram pırasa,
1 adet soğan,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 yumurta beyazı,
biraz sıvı yağ,
tuz, karabiber ve pulbiber.
Hamuru için:
1 kilogram un,
2 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
2 çorba kaşığı margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
tuz ve ılık su

Pırasayı ince ince doğrayın. Piyazlık şekilde doğranmış soğanları, biraz margarin, sıvıyağ veya tereyağı ekleyerek kavurun. Tuzunu karabiberini ve isteğe göre kırmızı pulbiberini de ekleyin.
Hamuru hazırlamak için ise unu, yumurtaları, sirkeyi ve tuzu azar azar ılık su ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine bir bez örtüp, oda sıcaklığında yarım saat bekletin.
Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde 14 tane beze koparın. Bu bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın. 2 çorba kaşığı margarin eritip 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştırın.
Her yufkanın arasına bu karma yağdan sürün. Bu arada böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. 7 yufkayı oklava kullanmadan elle büyüterek, üst üste tepsiye yayın. Soğumuş harcı hamurun üzerine koyun. Bir yumurtanın akını da harem üzerinde gezidirin.
Diğer 7 bezeye de aynı işlemi yaptıktan sonra 1 yumurtanın sarısıyla birkaç kaşık sıvıyağı çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 260 derece sıcaklıktaki fırında üzeri krızarana dek pişirin.


ML® Somun Böreği için tıklayın



Pırasalı Börek

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc95
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2005
4,688 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg pırasa
1 bardak sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4 yumurta
1 bardak ılık süt
1 paket yaş maya
100 gr lor peyniri
1 bardak yoğurt
2 kaşık tereyağı
Aldığı kadar un
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Pırasayı incecik kıyıp yağda soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyerek karıştırın. Fırına dayanıklı derin bir cam kaseye boşaltın. İçine 3 yumurta kırın. Ayrı bir kapta, mayayı 1 bardak ılık süte katarak eritin. Diğer malzemeye katarak karıştırın. Lor peynirini, yoğurdu, 2 karış tereyağını ve kalan yumurtayı ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı kulak memesi kıvamını alana dek un ekleyip yeniden karıştırın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.


ML® Pırasalı Börek için tıklayın






Pırasalı Börek Tarifleri Kıymalı Börek Tarifleri



(19 adet Pırasalı Börek 1,249,198 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort