Kısa URL: https://ml.md/lc118541
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,461 defa indirildi / yazdırıldı
Alina Zaslavska
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
İçi için:
150 gr. sert beyaz peynir
½ demet maydanoz
1 adet küçük soğan
Üzeri için:
Sıvı yağ
Kırmızı toz biber
1 yumurtanın akını ayırıp kalan hamur malzemelerimizi yoğuruyoruz. Bez örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için soğan ve maydanozu ince doğruyoruz beyaz peyniri ufalayıp karıştırıyoruz. Hamuru 4 parça bölüyoruz. Her parçayı merdaneyle açıyoruz. Aralıklı olarak iç harcımızı yufkanın her tarafına misket büyüklüğünde koyuyoruz. Ayırdığımız yumurta akını yufkanın boş yerlerine sürüyoruz. Çay bardağının ağzıyla harç ortada kalacak şekilde yuvarlaklar kesiyoruz. Kestiklerimizi yarım ay şeklinde kapatıp iki ucunu birbirine çeviriyoruz. Sıcak suda haşlıyoruz. Pişince üstüne kırmızı biberli sıvıyağ kızdırıp döküyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc151433
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2020
516 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı tavuk suyu
1 salçalık kırmızıbiber
Harç için:
350 gr kaşar ve beyaz peynir
3 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Sos için:
Yarım su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı domates sosu
Hamur için, un, yumurta, süt ve tuzu bir kasede karıştırıp yoğurun. 30 dakika dinlendirip hamurdan 5 beze yuvarlayın. Her bezeyi 50 cm çapında açın ve dikdörtgen şeklinde kesin. Peynirli harç için gereken tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın. Dikdörtgen hamurun yarısına hazırladığınız peynirli harçtan koyarak diğer yarısını üzerine kapatın. Harçlar tam ortada kalacak şekilde hamurları birbirine yapıştırın. Kenarlarını keserek kare parçalar elde edin. Hamurları fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında kızarana kadar pişirin. üzerine tavuk suyunu gezdirip 5 dakika daha pişirin. Domates sos için, tavuk suyu ve rendelenmiş domatesi tencerede karıştırıp pişirin. Piruhilerin üzerine sosu ekleyin. Küçük kesilmiş biberleri serpip servis yapın.