|
Pişi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168150
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
2/5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Derin bir kabın içine eklediğiniz toz şeker ve mayanın üzerine ılık suyu ilave edip çırpın.
10 dakika beklettiğiniz bu karışıma tuzu ve unu ilave ediniz. Unu döktükçe bir yandan da karıştırınız.
Azar azar unu ilave ettikçe hamur biraz katılaşır yoğurmaya başlayınız.
Ortalama 10 dakika yoğurunuz.
Hamurun hızla mayalanması için kabın üzerini streçle kapatıp üzerine bir de sofra bezi örtüm odanın en sıcak yerine koyun.
Yaklaşık 45 dakika 1 saat bekleyiniz.
Mayalanan hamuru parçalara bölünüz. En fazla ceviz büyüklüğünde olan parçalara hafifçe un dökünüz.
5 dakika da bu şekilde bekletip daha sonra orta kısımlarında delik açınız bu daha hızlı ve yumuşak pişmesini sağlar.
Oldukça derin bir tencereye 2 su bardağı sıvı yağ ekleyin.
Daha sonra yaptığınız hamurları içerisine ekleyin
Kızaran pişiyi temiz kokusuz bir havlunun üzerine koyunuz. Sofrayı kurana kadar havlu pişilerin yağını çeker.
|
Pişi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167370
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2022
331 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
İlk önce yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup çırpıcı yardımıyla çırpalım.
Ununu azar azar ilave edip orta yumuşaklıkta pürüzsüz bir hamur elde edelim.
Hamuru iki eşit parçaya bölün.
Tezgaha hafif unlayarak bezeyi ince olmayacak şekilde açalım.
Bardak yardımıyla keselim.
Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapalım.
Tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım.
Kızaran yağa hamurları koyup altın sarısı rengini alana kadar iki tarafını kızartalım.
Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
|
Pişi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166092
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu, yumurtayı bir kaba alın.
Üzerine bir bardak un ekleyip yoğurun.
Az az un ilave edip, yoğurma işlemini sürdürün.
Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
Tezgâhı unlayın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve tezgâhta açın.
Hamurun kalınlığı 1 cm kadar olmalı.
Kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar oluşturun.
İsteğe göre içine kaşar peyniri koyup, hamurları ikiye katlayın.
Kızgın yağda kızartın, pişileri havlu kağıt üzerine alın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2022
|
Pişi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163773
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı ile un
1 tatlı kaşığı kadar kuru maya
1 yemek kaşığı ile toz şeker
1 tatlı kaşığı ile tuz
1 su bardağı ile ılık su
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçeği yağı
Unu, kuru mayayı, toz şekeri ve tuzu geniş bir kapta karıştırın
Ilık suyu, un karışımına azar azar ekleyerek hamurunuz toparlanana kadar yoğurun.
Üzerine nemli bir bez kapattığınız hamuru, oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalanmasını bekletin. .
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak unlanmış olduğunuz mutfak tezgâhı üzerinde yuvarladıktan sonra 30 dakika daha dinlendirin.
|
Pişi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158884
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2021
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
1 adet büyük boy haşlanmış patates
Yarım paket (20 gram) yaş maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yeteri kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Unu derin bir kaba alın. İçine ezilmiş patates, maya, sıvı yağ, yoğurt ve tuz ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil vererek kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
|
Pişi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158218
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Sıvı yağ
Ilık suda mayayı eriterek başlayın. Tuz ve un ekleyerek karıştırın. Hamurunuz yoğunlaşınca karıştırmayı bırakıp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yoğurma işleminden sonra en az 1 saat mayalanması için hamuru dinlendirin. Elinizi yağlayıp mayalanmış hamurdan parçalar kopararak ortasına delik açarak şekil verin ve kızgın yağda kızartın. Pişen pişileri havlu peçete serdiğiniz tabağa alın. Böylece yağını biraz daha sızdırmış olursunuz. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
Pişi |
|
senal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc154606
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2020
442 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Sıvı yağ dışında bütün malzemeleri bir kaba ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Pişireceğiniz kaba 3 su bardağı yağı ekleyin. Pişireceğiniz yağın çok kızgın ve bol olması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
|
Pişi |
|
mayda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Çeşme İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154352
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2020
1,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
4,5 su bardağı un
1 paket (instant) maya
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı tuz (çok dolu olmasın)
Sıvıyağ (kızartmak için)
Pişi hamurunu yapmaya vaktiniz yoksa fırından hazır mayalanmış ekmek de alabilirsiniz. Yapanlar için pişi hamuru tarifi ise şöyle:
Un ve tuzu yoğurma kabına alarak başlayalım.
Unun ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek orta kısımdan yoğurmaya başlayın.
Yumuşak ve yapışkan bir hamur olacağı için ellerinizi ıslatarak hamuru toparlayabilirsiniz. Ama yumuşak diye un katmayın.
Hamurun üzerini streçle kapatarak 1 saat mayalanmasını bekleyin.
Hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerine biraz un serpin ve bir kere daha kendi hâline yoğurun. Daha sonra hamuru keserek bezeler hâline getirin.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Sonrasında ortalarına elinizle delik açın. Böylece kızartmak daha kolay olacaktır.
Şekil verdiğimiz pişilerimizi kızdırdığımız yağa alın ve çevirerek arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Not: Pişileri yaparken her tarafını eşit miktarda pişirecek bir tava tercih edin. Hamuru mutlaka mayalanması için bekletin. Pişirmeden yağı kızdırın mutlaka. Eğer çok yağlı olsun istemiyorsanız. Yağdan çıkarttıktan sonra yağlı kağıt serili bir tabağa alabilirsiniz.
|
Pişi |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151626
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve yarım paket yaş mayayı çözdürün.
Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun.
Kalan unu da kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
Hamuru 10 dakika kadar yoğurun ve üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.
Mayalanmış hamuru merdane ile açın ve açtığınız hamuru su bardağı ile keserek şekillendirin.
Kızmış yağın içerisine atın ve önlü arkalı kızartın.
|
Pişi |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146898
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak yoğurt
½ bardak süt
1 yumurta
Tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
Geniş bir kabın içine un haricindeki tüm malzemeleri koyup iyice karıştırın. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yavaşça dökün. Yumuşak bir hamur kıvamı aldıktan sonra küçük parçalara ayırın. Daha sonra un serptiğiniz zemin üzerinde hafif genişletin.
Kızgın yağda rengi değişinceye kadar kızartın.
|
Pişi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132260
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2018
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2-3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
Un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur biraz dinlendirilir.
Hamurdan küçük bezeler alınıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
Açılan hamurlar ruletle artı şeklinde dört parçaya kesilir.
Kesilen hamur parçaları kızgın yağda kızartılır.
|
Pişi |
|
siyami kutsi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2017
Mesajlar: 39 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc128974
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2017
847 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
2 su bardağı+2 yemek kaşığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe doğal maden suyu
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Hamuru için, unu geniş bir karıştırma kabına eleyin ve tuzu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın ve maden suyunu azar azar ilave edin. Kenarlarından toparlamaya başlayarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
|
Pişi |
|
laçin
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc81739
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2012
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı un
1 küp maya (42 gr)
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre süt
Kızartmak için sıvıyağ
Mayayı ılık sütün içinde eritin. Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp sütlü mayayı, yumurtaları ve yoğurdu ekleyin. Unu kenarından toplayıp yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
Hamur mayalanınca oklava yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde, istediğiniz büyüklükte (baklava dilimi şeklinde) açın.
Hamurları kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.
Fotoğraf "mehmet çınar" tarafından gönderildi. 19.01.2021
|
Pişi |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73008
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
1,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
10- 15 gr yaş maya (ıslatarak)
1/2 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aldığı kadar su
Bütün mazemelerin karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur mayalanınca derince bir tavanın içinde yağ kızdırılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilip kızartılır. Pekmezle veya peynirle yenmesini tavsiye edilir.
Fotoğraf "ayaktakımı" tarafından gönderildi. 26.02.2020
|
Pişi |
|
sabanur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72236
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
2,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Yeteri Kadar sıvı yağ
Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin. İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz. Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.
|
Pişi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52753
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
2,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gamze Akıncıoğlu
4,5-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Ayçiçekyağı (kızartmak için)
Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Unun içine tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 40 dakika bekletin. Bundan sonra hamuru biraz karıştırıp elinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
|
|