|
|
Pişi |
 |
siyami kutsi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2017
Mesajlar: 39 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc128974
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2017
976 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
2 su bardağı+2 yemek kaşığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe doğal maden suyu
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Hamuru için, unu geniş bir karıştırma kabına eleyin ve tuzu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın ve maden suyunu azar azar ilave edin. Kenarlarından toparlamaya başlayarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

|
Pişi |
 |
laçin
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc81739
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2012
1,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı un
1 küp maya (42 gr)
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre süt
Kızartmak için sıvıyağ
Mayayı ılık sütün içinde eritin. Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp sütlü mayayı, yumurtaları ve yoğurdu ekleyin. Unu kenarından toplayıp yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
Hamur mayalanınca oklava yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde, istediğiniz büyüklükte (baklava dilimi şeklinde) açın.
Hamurları kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.
Fotoğraf "mehmet çınar" tarafından gönderildi. 19.01.2021
|
Pişi |
 |
sabaat
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73008
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
1,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
10- 15 gr yaş maya (ıslatarak)
1/2 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aldığı kadar su
Bütün mazemelerin karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur mayalanınca derince bir tavanın içinde yağ kızdırılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle şekil verilip kızartılır. Pekmezle veya peynirle yenmesini tavsiye edilir.
Fotoğraf "ayaktakımı" tarafından gönderildi. 26.02.2020
|
Pişi |
 |
sabanur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72236
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
2,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Yeteri Kadar sıvı yağ
Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin. İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz. Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.

|
Pişi |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52753
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
3,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gamze Akıncıoğlu
4,5-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Ayçiçekyağı (kızartmak için)
Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Unun içine tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 40 dakika bekletin. Bundan sonra hamuru biraz karıştırıp elinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
|
|