Kısa URL: https://ml.md/lc173164
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2023
259 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
Alt taban için;
2 su bardağı yulaf
14-15 adet fındık
1 orta boy muz
Cheesecake için:
400 gram labne
1 orta boy muz
10 çilek
1-2 yemek kaşığı bal
3-4 çilek (İri doğranacak)
Yulaf ve fındığı toz haline getirin. Muzu çatalla ezin ve yulaf fındık karışımına iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba yayın ve dolaba kaldırın.
Cheesecake için muz ve çileği püre haline getirin.
Labneyle karıştırın ve bal ekleyin. Üç dört adet çileği iri iri doğrayın. Harca ekleyip spatulayla karıştırın.
Dolaptaki tabana ekleyip buzluğa kaldırın. 3-4 saat sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.
Tabanı için:
200 gram yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı
Kreması için:
500 gram labne peyniri
200 gram sıvı krema
150 gram pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
200 gram frambuaz
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Servisi için:
200 gram frambuaz ve böğürtlen
Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde elinizle kırın. Mutfak robotuna alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.
Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız bisküvi karışımını, kelepçeli bir tart kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.
Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Sırasıyla labne peyniri ve sıvı krema eklediğiniz karışımı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krema karışımına frambuazları ekleyin.
Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.
Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız pişmeyen cheesecake?i buzdolabına kaldırın. 4-6 saat arasında dondurduğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin.
Not: Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake?i buzdolabında uzun süre bekletmeniz, kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.Labne peynirinin suyunu süzdürdükten sonra kullanın.