Kısa URL: https://ml.md/lc122837
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2017
793 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram karışık oranda sütlü ve bitter çikolatayı parçalanması için Arçelik mutfak robotuna atıp çekin.
140 gram tereyağını bir sos tenceresinde eritin. İçine 4 çorba kaşığı esmer şeker ve 1 çorba kaşığı Türk kahvesi ilave ederek, eritmeye devam edin. Amacımız bu malzemeyi pişirmek değil, eritmek; bu nedenle karışımı ocağın en küçük gözünde yapabilirsiniz.
Son olarak çekilmiş çikolatayı ve 5 adet kumkuatı ince ince doğradıktan sonra tencereye ilave edip, karıştırın. (Kumkuat bulamazsanız portakal veya turunç kabuğu ya da reçeliyle de deneyebilirsiniz.)
Çikolata tamamen eriyince ocağın altını kapatın.Bu esnada üç avuç cevizi de elinizle birkaç parçaya ayırarak, tavada biraz kıtırlaşması için kavurun. Mutfak robotuna bu kez 1,5 paket yulaflı kepekli bisküviyi koyup çekin ancak çok ufalamayın ki dişe gelebilsin. Ardından cevizi de bisküvilere ekleyin.
Daha sonra bu bisküvi karışımı ile erimiş çikolata karışımını buluşturun ve tüm malzemeyi dikkatlice karıştırın. Tercihen 18 cmlik kelepçeli bir kek kalıbına yağlı kağıt serip, karışımı dökün ve üzerini düzleştirin.
Üstünün pürüzsüz görünmesi için 3 kare paket çikolatayı benmari usulü eriterek kısmen hazır olan tartın üzerine gezdirin. Cevizlerle süsleyin ve buzdolabında en az 2 saat donması için beklettikten sonra servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc161186
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2021
301 defa indirildi / yazdırıldı
Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için:
1 paket krema
300 g sütlü çikolata
100 g böğürtlen
Üzeri için:
Hindistancevizi
Antepfıstığı
Tabanı için Arçelik Resital Doğrayıcı’da yulaflı bisküvi ve eritilmiş tereyağını çekin.
Pürüzsüz hale gelen karışımı yağladığınız tart kalıbına boşaltın.
Elinizle ya da bir bardağın tabanıyla iyice bastırıp yerleştirin.
Hazırladığınız tart tabanını Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 1 saat dinlendirin.
Bu sırada dolgusu için Arçelik Ankastre Ocak’ta kremayı ısıtın.
Kaynama noktasına gelmeden kontrol ederek sadece ısıtın.
Krema ısındıktan sonra ocağın altını kapatın.
Rendelediğiniz sütlü çikolatayı ekleyin ve spatula yardımıyla devamlı karıştırın.
Homojen bir hale gelince ocaktan alın.
Buzdolabında dinlendirdiğiniz tart tabanının üzerine böğürtlenleri serpin.
Ardından hazırladığınız çikolata sosunu üzerine gezdirin.
Çikolatalı tartınızı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 1 saat dinlendirin.
Dinlenen ve soğuyan tartınızın üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı tozu serpip servis edebilirsiniz.