|
Poğaça |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179603
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 paket Dr. Oetker Mayalı Un
125 g yumuşak margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı ılık süt
İç malzeme:
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 yumurta akı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Un ve mayayı karıştırın. Üzerine margarin, yumurta, sıvı yağ, tuz ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.
Peynir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akını karıştırın.
Hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe basıp çukurlaştırın. İç malzeme koyup katlayarak üzerini kapatın. Poğaçayı yaparken hamuru fazla inceltmeyin ve kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerini kapatıp 30 dakika bekletin. Süre sonunda yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın.
|
Poğaça |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179763
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2024
29 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 poşet Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hamur: Margarini süt, yumurta sarısı ve tuz ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini bir bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin. Bekleme süresinin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerinden hafifçe bastırıp bıçakla çapraz çentik atın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
|
Poğaça |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180012
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (1'inin sarısı üzeri için)
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç Harcı (isteğe bağlı):
Beyaz peynir
Maydanoz
Ilık süt, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından yoğurt, sıvı yağ, tuz, yumurta ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir yerde 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. İsterseniz içine peynir ve maydanoz karışımını koyarak poğaçalara şekil verebilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz çörek otu veya susam serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
|
|