|
Poğaça |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180012
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (1'inin sarısı üzeri için)
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç Harcı (isteğe bağlı):
Beyaz peynir
Maydanoz
Ilık süt, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından yoğurt, sıvı yağ, tuz, yumurta ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir yerde 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. İsterseniz içine peynir ve maydanoz karışımını koyarak poğaçalara şekil verebilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz çörek otu veya susam serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
|
Poğaça |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179763
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2024
29 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 poşet Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hamur: Margarini süt, yumurta sarısı ve tuz ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini bir bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin. Bekleme süresinin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerinden hafifçe bastırıp bıçakla çapraz çentik atın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
|
Poğaça |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179603
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 paket Dr. Oetker Mayalı Un
125 g yumuşak margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı ılık süt
İç malzeme:
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 yumurta akı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Un ve mayayı karıştırın. Üzerine margarin, yumurta, sıvı yağ, tuz ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.
Peynir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akını karıştırın.
Hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe basıp çukurlaştırın. İç malzeme koyup katlayarak üzerini kapatın. Poğaçayı yaparken hamuru fazla inceltmeyin ve kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerini kapatıp 30 dakika bekletin. Süre sonunda yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın.
|
Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176710
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur İçin:
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
1 paket (10 gram) instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
İç Harcı İçin:
100 gram tereyağı (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Peynir veya isteğe bağlı iç malzemeler (zeytin, sucuk, pastırma vs.)
Süt ılık olacak şekilde ısıtılır. İçine maya ve şeker eklenip karıştırılır. Mayanın köpürmesi beklenir.
Yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, sirke veya limon suyu, tuz eklenir ve karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri örtülür, mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkana kadar beklenir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlanır. İç malzemeleri ile isteğe uygun doldurulur.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
Not: Hamurun mayalanması için sütün ılık olmasına özen gösterilmeli. Hamuru yoğururken fazla un eklenmemeli, yumuşak bir kıvam elde edene kadar azar azar eklenir. Hamurun iki katına çıkması için sıcak bir ortamda bekletilir. Poğaça hamuru incecik açılır ve iç harcı güzelce yerleştirilir.
|
Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175702
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
3,5 - 4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
İçi için:
100 gram kaşar peyniri
1 adet kapya biber
50 gram sucuk
Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır.
Üzerine kabartma tozu da ilave edilir ve azar azar un eklenir.
Ele yapışmayan ve yumuşacık bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve el ile bastırılarak açılır. İçine minik minik doğranan malzemelerden yerleştirilir (tercihe bağlı olarak poğaçanın içine koyulacak malzemeler).
Yarım ay şeklinde kapatılır ve çatal ile minik dokunuşlar yapılarak kenarların birleşmesi sağlanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir.
180 derecede önceden ısıtılmış bir fırında üzeri kızarana kadar ortalama 25-30 dakika pişirilir.
|
Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175133
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2023
189 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
Çörekotu
Bir kaba 1 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağı boşaltın ve karıştırın.
Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Kaba; 1 paket kabartma tozu ve 4 su bardağı un ilave ederek yoğurun.
Hamurunuzu ilk olarak 2'ye bölün, o parçaları da 4 parça haline getirin.
Avucunuzun içiyle hamurları yuvarlak şekle getirin.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Ardından hamurlarınızı tepsiye yerleştirin.
1 adet yumurta sarısını poğaça hamurlarının üzerine sürün.
Üzerlerine susam ve çörekotu dökün.
Önceden ısıttığınız fırına tepsinizi yerleştirin, 175 derecede altları kızarana kadar pişirin.
|
Poğaça |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157256
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2021
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yumuşatılmış margarin
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
250 gr. beyaz peynir
Aldığı kadar un (takriben 1/2 kg )
Maydanoz
Yoğurdu, margarini, iyice çalkalanmış yumurtayı ve baking powder'i iyice karıştırınız, unu yavaş yavaş ilave ediniz. Yumuşak bir hamur yapınız. Yarım saat kadar bekletiniz. Arzu edilen büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayınız, elle veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlaklar açınız. Çatalla ezilip bütün bir yumurta ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilmiş peyniri azar azar bu yuvarlaklar içine koyarak kapatınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek yağlanmış tepsiye diziniz. Orta ısıda pişiriniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023
|
Poğaça |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156926
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak yoğurt
1 bardak zeytinyağı
Yarım bardak margarin
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 bağ maydanoz
İstenildiği kadar beyaz peynir veya kıyma.
Yoğurdu, zeytinyağını, Sanayi bir tepsiye koyup içine yumurtaları kırın.
Karbonat ve tuzu da ekleyin yoğurmaya başlayın.
Sonra, yavaş yavaş yedirerek unu içine karıştırın.
Arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar alinizle iyice yoğurun.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yassıttın. içine harç koyup kapatarak şekil verin, üzerine yumurtanın sarısını sürün ve tepsi içinde fırında pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023
|
Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156596
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçi için:
150 gram beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
Bir yoğurma kabının içerisine yoğurt, yumurta beyazı ve yağı alıp güzelce karıştırın.
Ardından kabartma tozlarını sirkeyi tuzu ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekmektedir.
Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve yassılaştırın.
Yassılaştırdığınız bu hamur parçalarının arasına beyaz peynirden biraz koyun. Kenarlarını birleştirip üzerlerini kapatın.
Yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine poğaçaları dizin.
Tüm bu hamuru aynı şeklide hazırlayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine bir fırçayla yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Tepsiyi fırından aldıktan sonra biraz bekleyip servis edin.
|
Poğaça |
|
çukurovalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc151236
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020
468 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 paket margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yeterince tuz
Kıymalı ya da peynirli iç
Bir kaba un ve yumuşatılmış yağı koyarak yoğurun. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru birkaç saat buzdolabında bekletin. Hamurdan biraz büyük parçalar kopartarak elinizle açın. İçine hazırlanan malzemeden koyarak kapatın. Üzerine yumurta sarısı su¨rerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pembeleşinceye dek pişirin.
|
Poğaça |
|
sabutay sungurhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141833
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
514 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un
Peynir
Susam
Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. İsterseniz derin dondurucuda 2-3 saat bekletin ya da hemen poğaçalarınızı hazırlayın. Bir oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.
Ortasına peynir koyun ve katlayarak bir su bardağı yardımıyla yarım ay şeklinde kesin. Tüm hamur bittikten sonra yumurta sarısı ve susam serperek mutlaka daha önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıp, kabarana kadar pişirin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 18.09.2024
|
Poğaça |
|
kremli
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140597
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
630 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamur için:
125 gram oda
sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
150 gram rendelenmiş beyaz peynir
10 dal maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu
Hamur için tereyağı veya margarini derin bir kaba alın. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. İç malzeme için peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp, avucunuzun içinde açın. İçine iç harçtan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Poğaça |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111957
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2015
1,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
Domates
1 salatalık
Şekersiz çay
1 adet peynirli poğaça
Poğaça Malzemeleri:
2 yumurta beyazı, 1 sarısı
Kabartma tozu
Light yoğurt
Karabuğday unu
Lor peynir
Dereotu
Maydanoz
Çörekotu
Yumurta, un, kabartma tozu ve yoğurtla hamuru hazırlayın. Peynir, dereotu ve maydanozu karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp içine peynirli karışımı koyun. Üzerine yumurta beyazı sürüp çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
|
Poğaça |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111118
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
T.C. Berlin Büyükelçiliği
1 su bardağı zeytinyağı (250 ml)
1 su bardağı yoğurt (200 g)
2 yumarta
1 maya
bir su bardağı ılık su (250 ml)
800 gram un
250 gram kıyma
1 soğan
200 gram beyaz peynir
isteğe göre maydonoz
Tuz
Un, zeytinyağı, yoğurt, maya, tuz, yumurta ve su bir derin kabin içinde iyice karıştırılır.
Hamur kabarana kadar, poğaçanın içi hazırlanır.
Bir tavada kıyma, tuz, kıyılmış soğan kavrulur. Diğer yandan bir kabın içinde peynir ve kıyılmış maydonoz karıştırılır.
Hamurdan aldığımız küçük parçaları çay tabağı büyüklüğünde açılır ve içine kıyma veya peynir konulur. Ortadan ikiye katlanarak kenarları iyice kapatılır.
Üzerini bir küçük fırçayla yumurtanın sarısıyla geçiniz.
Poğaçanın lezzetini arttırmak için üzerine susam da serpilebilir.
Orta hararette (150°C) kızarana kadar pişirilir.
|
POĞAÇA |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74382
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012
2,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
500 gram un
25 gram hamur mayası
1 adet yumurta
250 gram margarin
25 gram tozşeker
15 gram tuz
Elediğimiz unu, oda sıcaklığındaki margarin yağı ve diğer malzemeyle iyice karıştırıp, yoğuralım.
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerine nemli bir bez örterek, 10-15 dakika dinlendirelim.
Dinlendirdiğimiz bezelerden her birini, avucumuzun içinde ezerek inceltip, ortalarına hazırladığımız içten bir miktar koyarak, yarım ay şeklinde katlayalım.
Yağladığımız tepsiye dizip, üzerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürerek, oda sıcaklığında kabarıncaya kadar bekletip, fırınlayalım.
|
Poğaça |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73737
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
2,317 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 bardak yoğurt
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım margarin
Şeker
Kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kabartma tozu yağ margarin tuzu karıştırıyoruz. Sonra yoğurdu alıyoruz. Yumurtanın sadece akını alıyoruz. Sarısını poğaçaların üzerine süreceğiz. Alabildiği kadar un ile yoğurarak içine dilediğimiz malzemelerden koyarak kapatıyoruz. Fırını sürüyoruz.
|
Poğaça |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc73298
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012
2,297 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 paket (42 gr) yaş maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı çörekotu
Mayayı ılık sütle ezip iyice karıştırın ve kabarana kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, sıvıyağ ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtün. Ilık ortamda hamur 2 misli kabarana kadar yarım saat bekletin. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün. Hamuru kendi etrafında sarıp uçlarını kıvırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurlan yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için 10-15 dakika daha bekletin. Üzerlerine yumurta sa nsı sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
|
Poğaça |
|
sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc69223
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
2,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bagdatbaharat.com.tr
Yarım paket Margarin
2 Yumurta (ayrı kaba kırıp bekleyiniz)
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Bağdat hamur kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Bağdat poğaça ve çörek harcı (1 Yemek kaşığı 12 gr. gelir)
Unun ortası açılır. Yukarıdaki yazılı tüm malzemeler buraya konulup karıştırılarak hamur haline getirilir, arzu edilen şekil verilir Üzerine 1 yumurta sarısı karıştırılıp fırça ile sürüldükten sonra Bağdat çörek süsü arzuya göre az veya çok serpilerek 180 derece ısıda 25- 30 dakika pişirilir.
Not: Bu sade poğaça olur. İstanirse peynir ve maydanoz konularak peynirli poğaça olur Lezzetli bir poğaça hazırladığınızdan emin olunuz.
|
POĞAÇA |
|
samanyolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54061
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2010
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram beyaz unu geniş hamur tahtasına yığarak ortasını açınız. Biraz tuz ve yeteri kadar su ile unu yuğurunuz. Yuğurmaya hamur göz göz olana dek devam ediniz. Sonra bu büyük hamuru 2 parçaya bölünüz. Birini iyice işledikten sonra bir parmak kalınlığında açınız, ortasına 300 gram tereyağını koyup diğer hamur parçasını da birinci hamur parçası gibi işleyiniz. Hamur tahtasında açınız. Sonra bu ikinci parçayı birinci parça üzerine kapayınız. Bu kez ikisini bir arada, 15 parmak çapı oluncaya dek açınız. Sonra yufkanın dört tarafını içine katlayıp, dörtgen şekle koyup tekrar merdane ile açınız. Hamurun üç yönünden birbiri üzerine katlayıp 10 dakika kadar bekletiniz. Bu kez yine hamuru açıp, yine 10 dakika bekletiniz. Birbiri peşi sıra iki kez daha bu biçimde açıp, yine katlayıp yine 10 dakika bekletiniz. Bir daha açıp katladıktan sonra toplayıp, eğer istenen sade poğaça ise yuvarlak açıp, yağlanmış saç tavaya koyup fırında nar gibi kızartmalıdır. Sonra fırından çıkarıp doğramalı, tabağa alıp sıcak sıcak yemelidir. Eğer iç istenirse ince rendelenmiş yağlı Edirne peyniri, kaşar peyniri, kaşkaval peyniri ya da soğan, fıstık ve kuş üzümlü kıymayı açılmış olan poğaçanın yarısına yayıp, diğer yarısını üzerine kapatınız. Tavaya koyarak yöntemince fırında kızartınız. Sofraya getirip sıcak sıcak yeyiniz.
ML® Mısır Unlu Poğaça için tıklayın
|
Poğaça |
|
katre
Aşçı
Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44306
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak sıvıyağ, margarin karışımı
1 bardak yoğurt
1/2 bardak süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karbonat
Aldığı kadar un
Harcı için:
200 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün. Yarım saat dinlendirin. Hamurdan 1,5 ceviz iriliğinde parçalar koparın. Merdaneyle açın. İçine rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz karışımından koyun. Kapatın. Tüm poğaçaları bu şekilde bitirin. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın
|
|