|
Portakal Soslu Sebze Salatası |
|
bonito
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Barcelona |
Kısa URL: https://ml.md/lc24846
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2008
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet portakal
2 adet limon
4 adet patates
500 gram ıspanak
Azıcık karışık turşu
4 adet havuç
Yarım bardak ayçiçek yağı
Maydanoz
Tuz
Portakalları ve limonları sıkın. Patatesleri haşlayıp doğrayın. Ispanağı ufak ufak doğrayıp tuzla ovun ve yıkayın. Turşuyu ufak ufak doğrayın. Havucu rendeleyin. Maydanozu doğrayın. Tuzunu, yağını katın ve portakal suyu ve limonu da üzerlerine gezdirin. Kışın en kuvvetli C vitaminli bir salata elde edilir.
|
Portakal Soslu Sebze Salatası |
|
keklik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc140076
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2019
958 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haliç Üniversitesi
Kabak 1 adet
Patlıcan 1 adet
Kırmızı kapya biber 1 adet
Mantar 10 adet
Zeytinyağı yarım çay bardağı
Portakal kabuğu 1 adet
Dereotu çeyrek demet
Hardal 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Pul biber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Kabak, patlıcan, biber ve mantarları 1,5 cm kalınlığında kesiyoruz. Patlıcanları kararmaması ve acı suyu gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz.
Hazırladığımız sebzeleri, 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 portakal kabuğu, pul biber, tuz ve çekilmiş karabiber ile marine ediyoruz.
Salatanın sosu için bir kavanozda hardal, karabiber, portakal suyu zeytinyağı, doğranmış dereotu karıştırıp kavanozun kapağını kapatarak sallıyoruz.
Böylece salata malzemeleri de hazır olduğu için yaptığımız sosu döküp servise hazır hale getiriyoruz.
|
|