Haliç Üniversitesi
Kabak 1 adet
Patlıcan 1 adet
Kırmızı kapya biber 1 adet
Mantar 10 adet
Zeytinyağı yarım çay bardağı
Portakal kabuğu 1 adet
Dereotu çeyrek demet
Hardal 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Pul biber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Kabak, patlıcan, biber ve mantarları 1,5 cm kalınlığında kesiyoruz. Patlıcanları kararmaması ve acı suyu gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz.
Hazırladığımız sebzeleri, 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 portakal kabuğu, pul biber, tuz ve çekilmiş karabiber ile marine ediyoruz.
Salatanın sosu için bir kavanozda hardal, karabiber, portakal suyu zeytinyağı, doğranmış dereotu karıştırıp kavanozun kapağını kapatarak sallıyoruz.
Böylece salata malzemeleri de hazır olduğu için yaptığımız sosu döküp servise hazır hale getiriyoruz.
|