Kısa URL: https://ml.md/lc124946
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2017
1,035 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kilo ıspanak
2 adet portakal
1 adet kırmızı kuru soğan
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı fındık
Sosu için:
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı bal
1 çorba kaşığı portakal suyu
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
Tuz
Ispanakları yıkayın ve daha sonra iyice kurulayın. Kuruladığınız ıspanakları doğrayın.
Portakalları soyun ve portakal zarlarını iyice temizleyip doğrayın.
Soğanı ince ince piyazlık şekilde doğrayın. Ispanakları, soğanı ve portakalları karıştırın.
Ayrı bir kapta sos için gerekli malzemeleri karıştırın. Ispanakların üzerine ceviz ve fındıkları ekleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin.
Not: Arzu ederseniz beyaz peynir ile süsleyerek servis edin.