Portakalların kabuklarını ister soyun ister soymayın. Tercih size kalmış. Yuvarlak dilimleyin ve bir kenarda bekletin. Kerevizleri soyup, kararmalarını önlemek için limonlu suya koyun, bu arada göz kararı cevizi, rondodan geçirip bir kâse yoğurta ilave edin.
1 çay bardağı kadar mayonez ve baharatları ekleyin. Sarımsağı havanda dövüp, tuz koyarak yoğurtlu karışıma ekleyin. En son kerevizleri de rondodan geçirip, karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, portakalların üzerinde servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc142930
Gönderme Tarihi: 23.May.2019
426 defa indirildi / yazdırıldı
2-3 kök kereviz
1 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım limonun suyu
1 adet portakalın içi
Tuz
Zeytinyağı
Portakalların kabuklarını oyup limonlu suda bekletin. Kerevizleri rendeledikten sonra üzerine kırılmış ceviz, yoğurt, mayonez ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Arzuya göre sarımsakları rendeleyip ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra ağzı kapalı bir kase içinde servis yapacağınız zamana kadar bekletebilirsiniz.
Servis yaparken portakal kabuklarını sudan çıkarıp kurutun. Hazırladığınız karışımı içine doldurun. (Bu aşamada portakalların içinden ince dilimleri kereviz salatasına ilave edebilirsiniz.) Maydanoz yaprakları ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.