https://cook.com.tr
Yoğurt 1 Kahve Fincanı
Sofra Tuzu 0.5 Çay Kaşığı
Dereotu 1 Tutam
Karabiber 0.5 Çay Kaşığı
Kırmızı Lahana 4 Yaprak
Portakal 1 Adet
Ekşi Elma 1 Adet
Kuru Üzüm 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı lahanayı uzunlamasına ince ince kesin. Yarım portakalı sıkın. Elmayı soyun, çekirdek kısmını temizleyin, ince dilimler halinde doğrayın. Doğranmış lahanayı çukur bir kaba alın, üzerine portakal suyunu dökerek tuzla elinizle birkaç dakika ovun, sıkın, salata kâsesine koyun. Portakalın diğer yarısının kabuğunu soyun, dışındaki zarı temizleyin, çekirdeklerini çıkartın, ince dilimler halinde doğrayın, elma ve üzümler ile birlikte lahanaya katın . Yoğurda dereotu , biraz tuz ve karabiber katip su ile biraz inceltin ve salatanın üzerine dökün. Dereotu yerine taze soğanın yeşil kısımları ve maydanoz da kullanabilirsiniz.
|