|
Portakallı Kırmızı Lahana Salatası |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc7047
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2006
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kırmızı lahana
2 portakal
1 ekşi elma
1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
yarım bardak yoğurt
1/4 demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım kırmızı lahanayı uzunlamasına ikiye bölün, herbir parçayı (çeyreği) doğrama tahtasına koyarak ince ince cips şeklinde kesin. Portakalın birini sıkın, suyunu bardağı koyun. Ekşi elmayı soyun, çekirdek yuvalarını temizleyin, ince dilimler halinde doğrayın. Doğranmoş lahanayı çukur bir kaba alın, üzerine 1 çay bardağı portakal suyunu, karabiberi ve tuzu elinizle birkaç dakika ovun, sıkın, salata kasesine koyun. Diğer portakalın kabuğunu soyun, dışındaki zarı temizleyin, çekirdeklerini çıkartın, ince dilimler halinde doğrayın, elma ve üzüm ile birlikte lahanaya katın. Yoğurda dereotu, biraz tuz ve karabiber katıp kalan portakal suyu ile inceltin ve salatanın üzerine dökün.
Not: Dereotu yerine taze soğanın yeşil kısımları ve maydanoz da kullanabilirsiniz.
ML® Kırmızı Lahana Garnitürü için tıklayın
|
Portakallı Lahana Salatası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7492
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2006
2,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy portakal
500 gram ince kıyılmış kırmızı lahana
500 gram yaprak badem
150 gram tam yağlı yoğurt
yeterince yeşillik
isteğe göre tuz ve karabiber
Bir portakalın suyu sıkılır. Kırmızılahana, bir çay bardağı portakal suyu, tuz ve karabiberle karıştırılıp 4-5 dakika ezerek yumuşatılır. Kalan portakallar soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra dilimlenir. Bademler yağsız bir tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. Yoğurt, biraz tuz, karabiber ve portakal suyu ile karıştırılır. Daha sonra iyice temizlenmiş ve ince ince kıyılmış yeşillikler eklenir. Kırmızılaha-na portakal ve bademle karıştırılıp tabaklara konur, yoğurt ile servise sunulur.
ML® Kırmızı Lahana Garnitürü (görsel)
|
Portakallı Kırmızı Lahana Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc64335
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 adet orta boy kırmızı lahana
3 adet portakal
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı tatlı badem
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Lahanayı ince kıyın. Üzerine 1 adet portakalın suyu, tuz ve karabiber ilave edin. Bir kaşığın tersi ile bastırarak 5 dakika eze eze karıştırın. Bademleri kaynayan suda 2-3 dakika bekletip kabuklarını soyun ve kavurun. İkinci portakalı dilimleyin ve iç kabuklarını soyun. Lahanayı servis tabağına alın. Üzerine portakalları yerleştirip dövülmüş bademi serpin. Yoğurt, 1 adet portakalın suyu, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
|
Portakallı Kırmızı Lahana Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171124
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 1 Kahve Fincanı
Sofra Tuzu 0.5 Çay Kaşığı
Dereotu 1 Tutam
Karabiber 0.5 Çay Kaşığı
Kırmızı Lahana 4 Yaprak
Portakal 1 Adet
Ekşi Elma 1 Adet
Kuru Üzüm 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı lahanayı uzunlamasına ince ince kesin. Yarım portakalı sıkın. Elmayı soyun, çekirdek kısmını temizleyin, ince dilimler halinde doğrayın. Doğranmış lahanayı çukur bir kaba alın, üzerine portakal suyunu dökerek tuzla elinizle birkaç dakika ovun, sıkın, salata kâsesine koyun. Portakalın diğer yarısının kabuğunu soyun, dışındaki zarı temizleyin, çekirdeklerini çıkartın, ince dilimler halinde doğrayın, elma ve üzümler ile birlikte lahanaya katın . Yoğurda dereotu , biraz tuz ve karabiber katip su ile biraz inceltin ve salatanın üzerine dökün. Dereotu yerine taze soğanın yeşil kısımları ve maydanoz da kullanabilirsiniz.
|
|