|
Portakallı ve Kuruyemişli Kek |
|
temelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128731
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2017
1,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
175 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
175 gram yoğurt
1/2 su bardağı toz antepfıstığı
1/2 su bardağı toz badem
1 su bardağı portakal suyu
Tereyağı ve şeker iyice çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenir.
Yoğurt ilave edilir.
Karbonat, kabartma tozu, un, toz badem ve toz Antep fıstığı bir kapta karıştırılır.
Portakal suyu ve un yavaş yavaş eklenir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Üzerine arzu edilirse pudra şekeri serpilerek servis edilir.
|
Portakallı ve Kuruyemişli Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109881
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı küp doğranmış kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet yumurta
Kayısı ve ceviz kaplaması için:
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı ceviz içi
8 adet doğranmış kuru kayısı
Doğranmış kuru kayısıları, kuru üzüm, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını bir tencereye koyun. Orta dereceli ateşte, tereyağı eriyene kadar ısıtıp tencereyi ateşten alın. Karıştırma kabına un, kabartma tozu, doğranmış ceviz içi ve tozşekeri ekleyerek karıştırın. Yumurtaları da ilave edip karıştırmaya devam edin. En son tencerede ısıtmış olduğunuz kuru meyveli karışımı da ekleyip pürüzsüz hamur kıvamı alana kadar karıştırın. Hazırladığınız bu hamuru kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 1 saat pişirin. Kek kalıbını fırından çıkartıp keki soğumaya bırakın.
|
Portakallı Kuruyemişli Kek |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11710
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2007
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 bucuk su bardagi seker
3/4 bardak siviyag
1 su bardagi portakal suyu (yada: 1/2 sut + 1/2 portakal suyu)
3 su bardagi elenmis un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon yada yarima yakin portakal kabugu rendesi
arzuya gore istenilen miktarda iri kiyilmis ceviz, kuru uzum, kup kup dogranmis kuru kayisi, kuru incir...
Once yumurtalarla sekeri cok iyi cirpin.(limon/ portakal kabugu rendesinide ekleyin) Iyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
Siviyagi yavasca akitarak ayni anda mikserle cirparak karisima yedirin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayi birlikte eleyin.
Once biraz portakal suyu koyup yedirin hamura, sonra elenmis undan biraz ekleyerek karistirin. 3 seferde un ve portakal suyunu bu sekilde kek hamuruna yedirin.
Kuruyemis ve cevizi ilave edip karistirin kasikla.
Yaglanmis ve unlanmis kalibiniza (resimde tup kek kalibi kullanildi) dokun. 350F - 175C derecede 40 dakika kadar pisirin.
Kurdan batirin ortasindan. Yapismiyorsa pismis demektir. Hafif soguyunca kaliptan cikarip sogumaya birakin.
ML® Kuruyemişli Kek için tıklayın
|
|