|
Portakallı ve Kuruyemişli Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109881
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı küp doğranmış kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet yumurta
Kayısı ve ceviz kaplaması için:
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı ceviz içi
8 adet doğranmış kuru kayısı
Doğranmış kuru kayısıları, kuru üzüm, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını bir tencereye koyun. Orta dereceli ateşte, tereyağı eriyene kadar ısıtıp tencereyi ateşten alın. Karıştırma kabına un, kabartma tozu, doğranmış ceviz içi ve tozşekeri ekleyerek karıştırın. Yumurtaları da ilave edip karıştırmaya devam edin. En son tencerede ısıtmış olduğunuz kuru meyveli karışımı da ekleyip pürüzsüz hamur kıvamı alana kadar karıştırın. Hazırladığınız bu hamuru kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 1 saat pişirin. Kek kalıbını fırından çıkartıp keki soğumaya bırakın.
|
Portakallı ve Kuruyemişli Kek |
|
temelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128731
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2017
1,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
175 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
175 gram yoğurt
1/2 su bardağı toz antepfıstığı
1/2 su bardağı toz badem
1 su bardağı portakal suyu
Tereyağı ve şeker iyice çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenir.
Yoğurt ilave edilir.
Karbonat, kabartma tozu, un, toz badem ve toz Antep fıstığı bir kapta karıştırılır.
Portakal suyu ve un yavaş yavaş eklenir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Üzerine arzu edilirse pudra şekeri serpilerek servis edilir.
|
|