Kısa URL: https://ml.md/lc156983
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2021
317 defa indirildi / yazdırıldı
1 ördek
2 portakal
Biraz bal
Beşamel sosu
Portakal Sosu
Portakal sosu için, 2 portakal soyulur, beyaz zarları çıkarılır ve çok ince parçalara ayrılır.
Beşamel sosu hafif kahverengi olacak şekilde biraz ununu fazla kavurarak pişirilir.
Portakal parçaları içine konup servis yapılır.
Her yarım kg. ördek için 15 dakika pişirilir. 15 dakika da fazladan tutulur.
Önce kızgın fırında daha sonra yavaşça ısı düşürülür.
İlk yarım saatten sonra ördeğin derisi yer yer delinir böylece suyunun ve yağının çıkması sağlanır.
Eğer istenirse üzerine biraz bal sürülür.
Ördek portakal dilimleri ve portakal sosuyla servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc185061
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı
MasterChef
1 adet bütün ördek
3 adet portakal (biri sos için, ikisi süsleme için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, kekik
Ördeğin içini ve dışını iyice temizleyin.
Tuz, karabiber ve kekikle iyice ovun.
Fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1,5–2 saat pişirin.
Tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip hafifçe kavurun.
Tavuk suyunu ekleyerek karıştırın.
Ardından portakal suyunu, balı ilave edin.
Kısık ateşte yoğun bir kıvam alana kadar pişirin.
Fırından çıkan ördeği dilimleyin.
Üzerine hazırladığınız portakallı sosu gezdirin.
Portakal dilimleriyle süsleyerek servis edin.