Kısa URL: https://ml.md/lc118532
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,070 defa indirildi / yazdırıldı
Gülsüm Narlı
1 tane pandispanya keki ( Sade ya da kakaolu)
Sosu için:
1 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
200 gram labne peyniri
Üzeri için:
Kakao
Kreması için süt, şeker, un ve yumurta sarısı karıştırılarak pişirilir. Ilındıktan sonra labne eklenip karıştırılır. Portakal suyunun içine şeker ve kahve konulup karıştırılır bu karışımla kekin her iki parçasının da üzeri ıslatılır. İlk parçanın üzerine krema yayılıp ikinci kat pandispanya konulur. Kalan krema da onun üstüne yayılır. Üstüne süzgeçle kakao serpilir. Buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
2 yumurta sarısı
3 yumurta akı
3/4 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt
1 paket labne peyniri (200 gr.)
250 gr. kedidili bisküvi
Kakao
Islama suyu için:
1 çay bardağı portakal suyu
1/2 çorba kaşığı şeker
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım. Islatma suyu için portakal suyunu, şekeri karıştıralım. Kedidili bisküvileri portakal suyuna batırıp çıkararak köşeli bir kalıba bir sıra halinde yerleştirelim. Krem şantiyi sütle çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekeri, portakal kabuğu rendesini 1dk. çırpalım. İçine krem şantiyi ve labne peynirini ekleyerek 1 dk. daha çırpalım. Yumurta aklarını da kremaya ekleyip birkaç kez karıştıralım. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine yayıp tekrar bir sıra ıslatılmış bisküvi dizelim. Bisküvilerin üzerine kalan kremayı yayıp kakao eleyelim. Pastayı buzlukta birkaç saat donana dek beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.