Un (2 Yemek Kaşığı)
Toz Şeker (1 Su Bardağı)
Vanilya (1 Paket)
Kakao (3 Yemek Kaşığı)
Nişasta (2.5 Yemek Kaşığı)
Bitter Çikolata (1 Adet (Paket))
Pötibör Bisküvi (1 Paket)
Kakaolu Pötibör Bisküvi (1.5 Paket)
Süt (5 Su Bardağı)
Kreması için gerekli olan tüm malzemeleri, tereyağı, çikolata ve vanilin hariç derince bir tencerede bir çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım. Ocağın altını açalım ve kıvam alana dek karıştıralım. Krema kaynamaya başladığında altını kapatalım ve içine çikolata, tereyağı ve vanilini atıp, tereyağı ile çikolata eriyene dek karıştıralım.
Bir borcamın dibine kakaolu petibörleri dizelim ve üstüne hazırladığımız kremanın 3’te birini dökelim ve güzelce kaplayalım. Bu sefer üstüne sade petibör bisküvileri dizelim ve kalan kremanın yarısını dökelim. Üstüne tekrar kakaolu bisküvileri dizelim ve kalan kremayı da döküp, bir saptula yardımıyla düzleştirelim.
Hazırladığımız tatlı oda ısısına geldiğinde buzdolabına alalım ve minimum 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Sonrasında dilimleyelim ve üstüne toz antepfıstığı serperek servis edelim.
|